21 - 22 Kasım 2020 İdari Yargı Hakimliği Sınavı (Mezun)
-
@bcbc3434 Direkt kuralı soruyordu ihaleye katılan firma kaçtan aşağıya düşerse ihale iptal edilir diyordu.
-
@kymkm109 pardon karıştı
-
@ahmtdmn x ve y tam tamamlayıcı mallar olduğu için eşit olarak 50-50
-
@kymkm109 Kendimden çok emin olarak yaptığım sorulardan biriydi. İnşallah yanlış saydığım bu soru yarın haneme +1 daha eklenir de mülakata kalmayı iyice perçinlemiş olurum
-
@city-of-justice sonuna gelir sorusuna katılmamakla birlikte, yalanlar olana kesinlikle katılıyorum. Çünkü tarihimiz kelimesini öznel bir cümlenin içine nasıl sokarsın, geçmişiz mi olcaktı yoksa yaşantılarımız mı bilmiyorum ama bu ikisinden biri ile yalanlarımız kombinasyonunu işaretledim.
-
@city-of-justice (1) eleştirmenler..... (2) bu yüzden.... (3) oysa ki eleştirmenler üvey etlat kabul edilir... (falan filan) sonra (4)..... Ve (5).... Soru diyordu ki hangi cümleden sonra kullanılırsa anlatım bütünlüğü bozulmaz/veya akışı bozulmaz gibisinden tam hatırlayamıyprum. 3 cümlede bam teli olan eleştirmenlerin üvey evlat olduğundan hiçbir şekilde sanat dünyasında sinema yönetmenleri ve sanatçılar gibi kabul edilmemesinin girişini yaptığı için o başlangıç cümlesi, heöen akabinde konulacak cümle de onu destekleyen istediğimiz cümle olcaktı yani soru şunu sormuyordu; bu paraftagra 6 cümle varsa hangi cümlenin yerine gelir demiyordu, hangi cümleden sonra gelirse diyordu. Gerçi boşuna yoruyoruz sabırsızlanıyoruz bir kaç gün içinde açıklanır ama ben 4. Cümleye geldiği zaöan anlatımın bozulmadığını, bu yüzden de 3. Cümlenin sonuna gelmesi gerektiğini düşünerek 3 işaretledim.
-
sorular ne zaman erişime açılıyo arkadaşlar
-
@city-of-justice, içinde söyledi: 21 - 22 Kasım 2020 İdari Yargı Hakimliği Sınavı (Mezun)
@strtmn Ya git işine kardeşim. Ben mülakattayim inşallah. Ya sen kendine yan totoş
Bu keko özgür mü ifadelerinde neye göre siliniyor ifade, siz de bir garpsiniz he. Karşılık verirsem mi sileceksiniz? Yönetim?
-
@strtmn Bak güzel kardeşim. Çok ağır bir sınavdan çıktık çok şükür ki mutlu sona çok yakınım ve şu an tatilin tadını çıkartmak istiyorum. Salı günü de Beykoz Müfettiş Yardımcılığı sınavına başvuru yapacağım. Anlayacağın çok meşgulüm senin gibi gereksizlere laf yetiştirecek kadar vaktim yok. Belki sen de başka sınavlara hazırlanacaksındır enerjini onlara harca kardeşim.
-
Arkadaşlar medeni hukukta soyadıyla ilgili soru var dı dul kadın boşandıktan sonra kızlık soyadını alır gibi bir şık var mıydı hatırlıyor musunuz? Bu şekilde miydi o şık
-
@sgkemekcisi
ben de a şıkkında evlat edinilen ergin veya küçük doğrudan evlat edinenin soyadını alır vardı. yanlış bu direkt işaretledim bakmadım diğerlerine -
@kamuadayı küçük olmasında sakınca yokta ordaki "ve ergin" demesi tuzaktı, ergin olunca isteğe bağlı eğer evlatlık isterse evlat edinenin soyadını alır hocam, doğeu yaptığınızı düşünüyorum.
Arkadaşın dediği şıkka gelecek olursakta oda şuydu, "kadın evlendikten sonra da nufüs idaresine başvurarak kızlık soyadını alabilir" vardı oda doğru bir idadeydi. -
Medeni usuldeki senetle ispat kuralında teamül olarak yerleşmemiş olması gerekir ki tanıkla ispat edilsin şıklarda teamül olarak yerleşmiş yazıyordu ben mi yanlış hatırlıyorum
-
İYUK'ta temyiz süresi 5 gün diye bir şık var mıydı arkadaşlar. Vesvese geldi onu işaretledim diye
-
@kymkm109 kural olarak taşınır rehninde zaman aşımı işlemez olan şık hocam açıp kanuna bakabilirsiniz.
-
@sdu_ank
o sorunun cevabı ne hocam. taşınmaz olması gerekmiyor mu işlememesi için. o şık yanlış dedim ben taşınır diyodu -
@atillaa
ivedide temyiz süresi 15 değil mi -
Arakaraslar anayasadaki meclis başkanı sorusunu ne yaptıniz
En yasli uye denmiş. Meclis baskanliginda bosalma oldugunda en yasli uye olur diye biliyorum. Soruda yeni secim yapildiktan sonra yenisi secilene kadar demiyormudu benmi yanlis hatirliyorum -
İİBF ciler mülakata kaldım diye sevinmeyin zaten eleneceksiniz. Girdiği 3-4 üncü sınav olanlar bunu kabullenemiyorsa onlara acırım biraz. Hukukçular bı nebze beklesin gerçi gecen sene 1 ncisi elenmisti ya neyse. Bu acı reçeteyi de sunar kaçarım siz de boş boş mülakat beklemeye devam. Hadi selametle
-
@ahmtdmn
en yaşlı üye hocam. seçim yapıldıktan sonra ve meclis toplandıktan sonra 5 gün içinde yeni başkan seçilmeli diye hatırlıyorum. o zamana kadar en yaşlı üye başkanlık yapar.
hatta en son deniz baykal yapmıştı heralde