21 - 22 Kasım 2020 İdari Yargı Hakimliği Sınavı (Mezun)
-
@city-of-justice
Güzel kardeşim inşallah çalışan hakeden değer veren girsin mesleği en iyi şekilde yapacak arkadaşlarımıza nasip olsun. -
@vi̇nni̇e-jones evet şıkta kaldırır diyordu neyi yanlış bu sorunun anlamadım
-
@kamucu06 Yanlış demedik zaten emin olmak için sordum
-
@kamucu06
Hocam aynı şeyi söylüyoruz diye düşünüyorum
Özel af hak yoksunluklarını kaldırır diyordu soruda hangisi yanlıştır diyordu?
Özel af hak yoksunluklarını kaldırmaz. -
@alp9292 evet
-
@marsiyal :))))
-
@alp9292 hay ağzınla bin yaşa, şıkkın teki aynen şöyleydi "noterde düzenleme veya onaylama senedi şeklinde düzenlenebilirler"
-
@vi̇nni̇e-jones sadece kasıtlı suçlardan hüküm giymiş olanlar oy kullanamaz. Taksrli suçlardan hüküm giymiş olanlar da oy kullananilirler.
-
@garipp
Hocam biliyorum artık kafamın karışıklığı sınav da da yanlış yaptım o soruyu insan hayret ediyor hatalarına
demekki üstünden geçmişim bu konunun Araçların müsadere edilemeyeceği ni bilmiyordum taksir de -
Eşya müsaderesinde kast aranır soruda taksirle öldürmeden bahsediliyor müsadere uygulanması mümkün değil. Ayrıca taksirle mahkumiyet halinde 2001 yılından beri oy kullanmak mümkün. Aracın müsaderesine hükmedilir hariç diğer iki öncül doğru
-
@atillaa Hocam Türkçe’de sorular mükerrer olmuş. Yanlış hatırlamıyorsam hanım ve TDK seçenği aynı sorunun, yani kesme işaretli sorunun şıkkı ve doğru yanıt TDK olacak. Bir de matematikte 42531 dizilimli soru yanıt 8 olmalı. 5 yazıyor. Hatırlamayanlar için soru sağdakini tam bölmemeli ve ardışıklar yanyana gelmemeli kurallarını içeriyordu. 4.2=8
Bir de Türkçede eleştirmenli paragrafa cümle yerleştirme sorusu eksik yanıt 3 veya 4 ben de bilemiyorum. -
@adanalı bende tipleştirme yaptım
-
@garipp bende aynı şekilde kıtlık yaptım ama şimdiye kadar bu şıkkı işaretleyeni duymadım
-
@mmülkiyelii burda 4 ikiyi bölmüş oluyor
-
Hayır tarihsel- kurgular olacak, bir üstte sorduğunuz cümle yerleştirme sorusu da V değil malesef. Ya 3 ya 4 @city-of-justice
-
Hocam 4 nasıl 2’yi bölsün? 1/2 oluyor sonuç. Tam bölmüyor ki. 2, 4’ü tam böler 4, 2’yi tam bölmez.@onder
-
@mmülkiyelii 4 yaptım ben sanki cuk diye oturuyordu oraya. Sonra 5. Cümle de bağlamadan kopmadan paragrafı bitiriyor gibiydi..
-
Arkadaşlar borçlardaki zorunluluk sorusunun cevabı kesin olarak nedir?
-
@kymkm109 ve zamanaşımı sorusunu tam olarak hatırlayan var mı? Gayet şıkları falan yazabilecek birisi?
-
@rkorkmaz hocam şıklardaki dışlama etkisi kamu sektörü-özel sektör ilişkisine dair yani kamu harcamaları artınca kamunun ekonomideki payı artınca özel sektör dışlanmış olue çok kısaca.
Likidite etkisi keynesin teoremi diye düşündüm ben, kıtlık etkisini de monetaristlerin düşüncesi yani klasik iktisadın uzantısı, bilmiyorum çok ayrıntıda boğuldum sanırım bende likidite işaretledim, sonra sildim kıtlık yaptım.