21 - 22 Kasım 2020 İdari Yargı Hakimliği Sınavı (Mezun)
-
@oğuz-kağan senin gk 19 gelecek
-
@oğuz-kağan 61-18 eşittir 57 24 gibi bir sayıya tekabül eder, dolayısıyla içeridesin.
-
Yapılan liste yanlış yapıldı. Keşke ders bazında sorulmuş olsaydı o zaman standart sapma hakkında fikrimiz olurdu hatta hesaplama yapılırdı. Bu saatten sonra ise artık gerek yok.
-
Benim kamuda 10.yılım yaş 35 sanirim kazanirsam en yaşlılardan olurum, bakalım bir maceraya girdik.
-
@vatandaş123 hepsinin emeklerine saygı duymakla beraber zaten önceki dönemden veri var elimizde 78 doğru. Bahsettiğin hocanın yorumunu dinledim 78 ve 79 sabırla beklesin 80 ve üzeri çok buyuk süpriz olmazsa kazanır dedi. Bunu zaten biliyoruz.
-
@vatandaş123 inşAllah sonu hayırlı olur sizin için.
-
@saitulukurt teşekkür ederim
-
@vatandaş123 Çok teşekkür ederim
-
@frieddmann kardeş benim geçen sene de full du uzlaşma sorusunun iptal edilmesiyle yine hepsini yapmış oldum benim görüşüm bu geçen senede netti sorular iki tane eleyici soru vardı biri menkul sermaye iradı ki orada hertürlü alacak faizi diyordu diğeri de uzlaşma sorusu onun da cevabını yanlış verdiler. He bak zor olan 2014 idari hakimlik vergi sorularıydı o sene çok zordu
-
Görmeyen arkadaşlar için tekrar bırakayım anketi.
-
@mminervaa Bu anketteki verileri analiz edecek var mı ve doğruluk payı nedir?
-
@mminervaa Mükerrer girişlere izin verdiği için güvenilmez buldum. Niye böyle saçma anketi paylaşıyorsunuz kişi keyfine 3 kere 5 kere girer şişirir. Tamamen güvenilmez buldum.
-
@kamucu06 resen tarhiyat idarece tarhiyat sorusunda unutma yüzde 80ni bununres en tarhiyat yapmıştı. Bu sene ben vergide 2 yanlışın üstünde yanlış yapan duymadım çok net söylüyorum. Vergi ben bu sene kolaydı diyorum. Ya en kötü vergi yapanın 10 doğrusu vardır diye düşünüyorum. Bu benm kendi düşüncem sana zor gelmiş olabilir. Kardeşim zor sorular varmıydı bu yıl evet vardı. Ama şıklar o zor soruları kolaylaştırdı. Defter tastik sorunun şıkların koy 2019 ekim koy 2018 Ekim ondan sonra sevk irsaliyesi sorunun şıkların koysalardı taşıma irsaliyesinı o zman zor du derdim. Yok şıklar caydırıcı değildi. Dediğim şıklar olsaydı garanti çoğunun 4 yanlışı olurdu 1 veya 2 yanlış yapanlar ss iyi puan alırdı
-
@frieddmann soruyu okuyan zor geldi ondan sonra şıkları okudular çok basit yap geç. Allah aşkına azalan bakiyelr sorunu yapmayan iibf okudum demesin. Ticari kazancı sormuş hey allahım yapmayın beyler bu soruların hangisi zordu ya tipikliğe zor diyenler vergi hukukun ilk konusu ayrıca vergi hukuku bilmene gerek yok herhangi bir hukuku iyi biliyorsan örneğin ceza hukukunda cezanın oluşması tipikliğin gerçekleşmesi lazım bunu bilen adam her türlü o soruyuda yapardı yani hadi bilmeyen için zor olsun o soru. 1 soru yani başka. Şimdi mahsup geçiçi vergi sorusu ya zaten yüzde 70 geçiçi vergi yaptı. Konuyu çok iyi bilenler karıştırdı o soruyu gidip mahsup yaptı. Oda bilmediklerimi değil çok bildiklerinden karıştırdılar
-
@oğuz-kağan, içinde söyledi: 21 - 22 Kasım 2020 İdari Yargı Hakimliği Sınavı (Mezun)
@mminervaa Mükerrer girişlere izin verdiği için güvenilmez buldum. Niye böyle saçma anketi paylaşıyorsunuz kişi keyfine 3 kere 5 kere girer şişirir. Tamamen güvenilmez buldum.
"Saçma" bulduysanız oylamazsınız olur biter. Daha güvenilir bir yönetiminiz varsa buyrun hepimiz faydalanalım Hâkimlik sınavına girmiş aklı başında insanların mükerrer girişler yapmayacağına inanmak istiyorum. Burda söylenen doğru sayılarına güveniniz var mı o halde? Zira kapatma tahminleri söylenen doğrular üzerinden yapılıyor ya.
-
@frieddmann vergi kesinlikle hiçbir ihtilafa yer bırakmayan kolay bir alandı.. İhtiyati haciz ile ihtiyati tahakkuk sebepleri gibi içiçe geçmiş düşürücü bir soru yoktu geçen senelerde olduğu gibi ss sağlamayacağını düşünüyorum ben de maalesef..
-
@themis_ianka hatta belki burada vsr hocasından vergi dersi görmüş arkadaşlarım vardır. Hocamız ince detay satır satır işledi bu soruları görünce daha çok vergi kastığımız için üzüldüm hakkımızda hayırlısı olsun.
-
Vergi hukukunda katılıyorum çok basitti, en çok 3 yanlışı olan çıkar ortalama 1- 2 yanlış, bu sınavda bence en zor iktisat maliye idi, onlar da zorluktan kasıt cins soralım da ters köşe olsum mantığı ile sorulmuş.
-
@themis_ianka kesinlikle vergiye zor diyenlerin soruyorum kaç doğrusu var. hepsinin en az 10 doğrusu vardır. Kolaydı yani bunun saklanacak bir tarafı yok. Yani ss getireceği yer iktisat. Maliye. Borçlar ceza medeni hmk. (neden hmk diyorum çünkü bu sınava iibf mezunlarının çoğu bilmiyordur diye. Bilenler ise Hakimliğe ayrıca hazırlanan çalışan kesim. )
-
Düz düşünerek çözen 60'ı rahatlıkla geçmiştir, şahsen ben bu soru bu kadar basit olamaz bunda bir aldatmaca var diyerek en az bildiğim 5 soruyu yanlış yaptım.