21 - 22 Kasım 2020 İdari Yargı Hakimliği Sınavı (Mezun)
-
@vatandaş123 ben sana şöyle söyliyim alanda emin olmadığım 7 soru vardı 7 sini senin mantığınla değiştirdim. İlk işretlediğim de emin olarak işaretlemiştim. Geçiçi vergiyi bunu bukadar kolay sormazlar diyip mahsubu işaretledim. 7 soruda yanlış geldi. Sırf niçin bu kadar basit sormazlar ye değiştirdim. 63 doğruya indi. Sınavdan çıkınca cevabına baktığım tek soru cezada ki hak mahrumiyeti sprusuydu. Gerisinden emin olarak çıktım. Ama o 7 soru için çok kızdım kendime.
-
@vatandaş123 vallahi bak sevk irsaliyesi sorusunu 4 kere geri dönüp okudum bu kadar basit olamaz dedim. Ne soruyorlar diye kaç kere okudum.yok dedim ya yuh dedim bu nasıl soru. Artı azalan bakiyelr ya valla aklıma sorular gelince bu kadar basit sorulmaz dedim vergi
-
Sevk irsaliyesi sorusu sanıldığı kadar kolay olmayan yine çok çalışanın karıştırabileceği bir soruydu. Çünkü malı alanın nihai tüketici olması durumunda cevap sevk irsaliyesi değil fatura olmalıydı. Bir istisna olduğunu bilip nihai tüketici olduğunu bilmeyen veya hatırlamayan yahut burada bir şey vardı mantığı yürüten kişi yanlış yapabilirdi. Ancak genel olarak vergi sorularının kolay olduğunu söylemek abartı olmaz. Dediğiniz gibi hepsini doğru yapmak zor değildi ki çok çalışmayan, bir kaç sefer bakan biri dahi 11-12 yapabilirdi. Sonuç olarak uzlaşıldığı üzere standart sapmanın yine önemli olduğu, girilen sınavın hakimlik sınavı olduğu unutulmadan çeldirici soruların elbette ki var olduğu, 78 - 79 bandında bekleyenlerin en azından umut edebilecekleri, 80 ve üstü alanların ise büyük ihtimalle mülakata kalacağı ortadadır. ortalama olarak sınavın yapılmasından sonraki 3. haftanın içinde 20-25 gün arasında açıklandığını düşünürsek diğer hafta açıklanabileceği gibi sınavın yapıldığı günün 1 ay sonrası olan 21 aralık haftasında da açıklanabilir. Artık öyle veya böyle bekleme zamanı. Umarım hak eden kazanır.
-
Duyumu olan yok mu sınav sonuçları hakkında ? Kaymakamlık sınavında sonuca yakın çeşitli duyumlar olmuştu.
-
Arkadaşlar
-
2018 ve 2019 başlıklarına baktım 60 net üstü alanlar oralarda da havada ucusmus hatta yine burda ki gibi yükselmiş insanlar 83 netle olurmu acabalara gelmiş ama 78 le kapadi nihayi olarak onları görünce rahatladım ben alan ağırlıkli 79 bilemedin en fazla 80 le kapatır bu sınavda
-
@friedman-25 hocam 2018 de bir arkadaş 26/56 ile 298. Oldu nasıl 78 ile kapatmış
-
@simer93 alanın ne kadar iyiyse o kadar fazla puan alırsın. Arkadaşın 56 alan yapmış. Ama yinede sıralaması sonlarda. Enterasan
-
@simer93 benim arkadasta 59 a 23 yaptı 133.siradaydi yani ya 133 ya 134 du bakarsanız net sayısı aynı 82 ama arada 150 kişi var sorunuzun cevabı tam da bu işte.
-
Aslında temel mesele tüm yorumlarda şunu görüyorum, alan ağırlıklı 79 80 kazanır deniyor, ama diyelim son 3 yılda alan ağırlıktan kasıt nedir? 54 mu 55 mi 56 57 yukarisi mi nedir alan ağırlıklı? Bu yıl diyelim ki 56 alan 25 gk gy kazanır mı? Bu rakam kritik mi?
-
@friedman-25 56 alan 25 gk gy o zaman kazanma ihtimali zor bu yıl.
-
@vatandaş123 dün tam dediğin konu hakkında Bi analiz yaptık Bi kaç kişi konuyu anlamadan hemen topa tutmuştu. Min toplam doğru dediğimiz alan ağırlıklı toplam doğru sayısı. Alan 60 gk gy 18 veya 17 yada 19 bunlardan biri olabilir. Alan neti düştükçe gk gy artmalı 59 23 veya 22
-
@frieddmann 56 25 veya 57 25 in durumu nedir bu halde?
-
@vatandaş123 56 veya 57 25 geçen seneye hayli hayli giriyor. Ama bu sene ne olur bilemiyorum ama inş.57 25 büyük olasılıkla sınırdan içeride.
-
@friedman-25 ilaç gibi geldi üstad
-
@frieddmann ya geçen seneye göre bunlar hep kümedeydi. Ama bu sene gerçekten bu 60 çoğunluğu gerçekse zor. İnş buraya 60 yazanların sayısı gerçekte 3 katını geçmez
-
@frieddmann Erhan Hoca ve Ahmet Hoca, sınava giren 2 bin civarı kişi arasında yaptıkları incelemeye göre, 80 ve üzeri kesin gibi konuşuyorlar, en iyisi 21 ini beklemek:)
-
Aklıma şey takıldı, sevk irsaliyesi sorusu neydi tam olarak?
-
@vatandaş123 Taşıma mı yaptım sevk mi hatırlayamadım
-
@vatandaş123 taşıma yapmadığıma yemin edebilirim.