21 - 22 Kasım 2020 İdari Yargı Hakimliği Sınavı (Mezun)
-
@frieddmann hocam valla ben de isterim keske bu sene daha zor olsaydi da bu netleri alsaydik ama malesef gercekleri gormemiz lazim . Vergi ile gecen yillar kiyas tutmuyor ama bu sene gecen seneden zor olan alanlar elbette var . Umarim guzel neticeler aliriz
-
@lallanaa amin inşallah hayırlı sonuçlar olur herkes hak ettiği sonucu alır. Gönül ister 77 78 le kapatmasını ama bakıyorsun ağzını açan 60 üstü alan yapmış. Geçen sene böyle değildi.
-
@jasisss Bahsettiğiniz kişilerden birisi benim galiba ancak biz kesin bu şekilde olacak demiyoruz. Dikkat çekici olan alanda 60 ve üstü yapan sayının geçen seneye nazaran biraz daha artması. Ancak 57-27 de kazanır, 55-26 da kazanır. Mutlak alanda 60 altına düşmez demiyoruz zaten. Benim gibi gygk düşüktür alanın çok iyi olması avantajdır misal 61-18 gibi..
-
@frieddmann 2018 -2019da da bu durum vardi bazilari gercekten aliyorlar bazilari ise yanlis hatirliyorlar. bazilari netlerim calindi diyor dava acacagini soyluyor. Bazilari kitapciginda ki sorularin farkli sorular oldugunu iddaa ediyor ki bu durum bu sene daha erken basladi .
-
@lallanaa Valla ben sınavdan ilk çıktığımda buradaki cevaplara göre 62-18 var demiştim. ÖSYM soruları açıklayınca tartıştığımız iddet sorusu da gitti 61-18 kaldı. Daha da yok hatta Türkçeden hatırlamadığım 2 soruyu da yanlış kabul ederek en kötüsünü hesapladım. Hayırlısı artık.
-
@lallanaa valla hayırlısı diyelim artık ne geldiyse ama şöyle bişey var sorular farklıydı şıklar farklıydı diyenlere kesin yanlış bakmışlar diyemem itiraz edip kitapçıklarını gören oldu mu merak ediyorum
-
@oğuz-kağan ben en az dört kere kontrol ettim cevapları Türkçe ve mat emin olmadığım iki soruyu yanlış sayıp öyle yazdım. Çoğuda böyle yapmıştır. Ama geçen sene şöyle bişey oldu yazdığımdan 2 soru eksik geldi. Mümkün değildi eksik gelmesi. Sadece ben değil diğer arkadaşlarımda da aynı şekilde eksik geldi. Bu sene böyle bişey olursa anında itiraz ve dava yoluna gidicem.
-
@frieddmann kazansam dahi itiraz edicem kitapçığımı görecem
-
@lallanaa kitapçıklardaki soruların farklı olduğu güzel olmuş buraya
-
arkadaşlar üşenmedim excell'e aktardım geçen yılı ve bu seneyi burada paylaşılan sorular üzerinden hesabı aynen bırakıyorum
2019 22,33 57,36
2020 22,70 59,04çok da büyük farklar yokmuş demek ki.. ve her zaman dediğim gibi burada paylaşılan sayılardan en az 2 tane indirin çünkü buradaki doğru sayısının birkaç soru altında geliyor gerçek sonuçlar...
-
@jasisss listenin guncellenmesi gerek 3 5 sayfa önce 4 kişinin sayılarını yazmıştım
-
@jasisss benin geçen yıl hesapladığımla bire bir gelmişti mülakata kaldım ama listede önümde olan çoğu kişi mülakata kalamadı çünkü ‘aa bana düşük geldi’ diyenler oldu. Dediğiniz gibi herkesin yazdırdığı gibi gelmeyecektir.
-
@saitulukurt Evet liste güncellenmeli
-
@frieddmann 3 yıldır bu sınava giriyorum en kolay vergi sorulariydi bencede tipiklik haric
-
@geliruzmani2013 vergi cezası veya aslını sona erdiren pişmalik cezada indirimden soru gelmedi. Mali tatilide süre durduran eklenen durumlara çalıstık mali tatil ne zaman geldi, genel usuluszluk 2 yıl, 11-12 tane yaptırdı en fazla 3 soru 2 lem yaşanılmıştır tutturan 14 13 12 yaptı.cezada müsadere sorusu dışında sıkıntılı yoktu.
-
sırf hakimlik için kayıt oldum ilk iletim
2019 ilk girişim 22 gkgy 32 ortakalan 24 idari alan 394. oldum
soru iptali sonrası ortak alandan bir doğrum azaldı vergide bir doğrum arttı 312.sıraya geldim.
bu sene 19 gkgy 30 ortak alan 30 idari alan doğrum var
Burada baraj 79 80 olur demek pek doğru olmuyor standrt sapma sonuçların en belirleyicisi oluyor.
Ortak alanda bir doğrum (hmk) azalmasına rağmen vergiden 1 doğru artması neticesinde 82 kişi öne geldim yani asıl önemli olan standart sapmanın getirisi
Şahsi fikrim (medeni-vergi-ikmaliye-hmk) yüksek yapanlar önlerinde bir doğru fazla olanlardan daha yüksek puan alacak
baraj için öngörüm 83 puan 84 puan arası olur (78 doğruya sapmada 4.70 iptal sonrası 5.60 geldi) -
@lıvıngzeus yanlış yazdım 5.20 geldi iptal sonrası +
-
@lıvıngzeus hmk hariç katılıyorum. Hmk bir hafta süre verilir dışında hadi senetle ispat eklim diğerleri şıktan çıkıyordu çalısanla çalışanla çalışmayanı ayırt edici soru yoktu.sanırım ösym artık dikkatli olan daha az hata yapan mülakata kalsın dedi.
-
Beyler, bu işin içinde olan iki hocanın kanaati 77-78-79 bandı, hatta 80 ve üzeri yüzde 90 kazandı bile dediler, dolayısıyla 80 ve üzeri netleri olan bana göre de mülakata hak kazandı, 80 netin altı ise alan ve gk-gy sayılarına bağlı olarak listeye giriş yapacaklardır. Elbette kazanamama durumuna uç örnekler istisna teşkil edebilir, 29 gk-gy 50 alan yapan örneği gibi. Dolayısıyla, standart sapma da işin içine girdiğinde tablo değişecek olmakla birlikte önceki yıllarda 78 netin kazanmış olması 80 ve üzeri için güçlü bir kanaat oluşturuyor.
-
@vatandaş123 61-18 nolur kardeşim içerde miyiz?