21 - 22 Kasım 2020 İdari Yargı Hakimliği Sınavı (Mezun)
-
@kalemcanavarı Çok teşekkür ederim içimi ferahlattınız cidden. Bu sene iptallik soru yok çok şükür hiç de tartışılmıyor bu sefer ÖSYM'yi beğendim. Sıralama bakımından benzer olacak ancak dediğin gibi sıralamanın hiçbir önemi yok dikkate bile almıyorlar
-
@oğuz-kağan B planı olmak kaydıyla güzel heyecanlar
-
@kalemcanavarı B planlarımız da hazır eğer mülakattan elenirsem başka gireceğim sınavlarım var hele 1 tanesinde kesin olur diye düşünüyorum. Mevlam hiçkimseyi işsiz bırakmasın çok çalışanların emek verenlerin her daim yanında bulunsun Rabbim
-
@oğuz-kağan 1 tanesinden nasıl bu kadar eminsin hocam
-
@saitulukurt gk-gy nin bu sene daha zor olduğunu düşünüyorum. geçen yıla göre 1 - 2 soru eksik yapanla aynı puan gelir. alan için de geçen yıla göre 1 - 2 puan artar diye düşünüyorum. o yüzden 77 - 78 - 79 olur. 80 ve üzeri referans bulmaya baksın. burada vakit kaybetmesin.
-
@oğuz-kağan 3 vergi mufettişi 5 gelir uzmanı 3 merkez uzmanına son 3 yilin vergi sorularini karsilastirttim. sadece birtanesi hemen hemen es degerler ancak bu sene daha kolay dedi. digerleri acik ara bu seneyi kolay olarak gordu . Malesef gecen yillara kiyaslarsak vergisi kolaydi . ama iktisat kismi daha zordu
-
@lallanaa Altında cevabını gördükten sonra herkese kolay gelir önemli olan sınav anında birçok parametre etki ediyor. Spesifik sorular geçen yıla göre çok fazlaydı vergide ve 3 vergi müfettişine sorman bu gerçeği değiştirmez. Vergi müfettişleri için bi zahmet vergi soruları kolay gelsin yani. Ancak herkes vergi müfettişi düzeyinde donanımlı değil. Sınav anında en basit soruyu dahi kaçırırsın. Azalan bakiyeler sorusunu tam değiştirecektim kadın gözetmen sınav bitmiştir dedi ve bırakmak zorunda kaldım çünkü değiştirsem sınavım geçersiz sayılacaktı. Değiştireceğim şık da doğru cevap olan bilanço esaslı vergiye tabi olan işletmelerdi. Öğleden sonraki soruların hiçbirini değiştirmedim. Ancak sabahki oturumda medeni sorusunu değiştirdim doğru çıktı. Bazen ilk cevapta ne kadar basit diyerek sazan gibi atlıyoruz ancak sonra dikkatli okuyunca doğru cevabı buluyoruz.
-
@frieddmann
Hatırladığım kadarıyla ham puan da 2 gkgy sorusu 1 alan sorusundan yüksek puan getiriyor aklımda böyle kalmış -
@vi̇nni̇e-jones hemen hemen aynı. 1 alan sorusu ham puanı 1,24 galiba. gygk 1 sorusu 0,66 ve 2 gygk sorusu 1,32 yapar. Çok değişen bir şey yok küsuratlardüzeyinde etki ediyor.
-
@jasisss boşver sen anlama neyse bildiğin kendine kalsın. Ne diyim artık çünkü bundan sonra yazacaklarım tekrara girer. Bir şeyi anlamak için bire bir aynı örnek olması lazım demekki anlaman için. Hala aynı şeyi söyleyip duruyorsun. Benim yazdığımdan sen ne anladın diye sorsam, biraz önce yazdıklarını bidaha yazacaksın boşver yazma cevap ta verme gerek yok. Tartışma bitsin
-
@vi̇nni̇e-jones muhtemelen öyle
-
@lallanaa katılıyotum
-
@oğuz-kağan bir alan sorusu 8/7 puan çünkü 70 soru var 80 puan getirecek. Bu yuzden 1.14 yapar.
Gk gy işte 2/3 çünkü 30 soru 20 puan o da 0.66 yapar. O kadar etkili değil yani alan soruları. Gk önemli.
-
@aintmadatcha Nasıl etkili değil ham puanlar düzeyinde 2 gygk sorusu ancak 1 alan sorusuna geçebiliyor o da küsuratlar düzeyinde. 1 alan sorusu 1,14 iken 2 gygk sorusu 1,32..Arada sadece 0,18 puanlık fark var çok da büyük bir fark değil.
-
@oğuz-kağan valla şöyle söyleyeyim sınır da olan birisi için. 0. 18 hayat demektir. 0.01 ile mülakata kalmaya hak kazandığın zaman değil 0.01 puanla kaybettiğin zaman 0.01 ne kadar kıymetli olduğunu anlarsın. Emin ol şuan 0.01 puana çoğunun ihtiyacı var
-
@frieddmann Bu konuda kesinlikle katılıyorum. Bazen küsuratlar bile sıralamayı etkiliyor kimisine hayat pınarı gibi geliyor kimisine elem veren bir acı gibi geliyor. Küsuratlar bu sınavda ciddi etki edecek diye düşünüyorum.
-
@oğuz-kağan aynen inşallah herkes hak ettiğini alır. Allah herkesin gönlüne göre versin
-
@oğuz-kağan yani bide şeyi anlamadım ben yani biz burda toplam min ndoğru sayısı için Bi öngörü de bulunduk. Tutmuşlar neler yazmışlar. Ya adam tutar 30 gk gy Full yapar alandan 51 net yapar mülakata kalır. Şimdi biz bu adamı ı konuştuk yoksa adam 60 alan 18 veya 19 költür yapmıştır mülakata kalabilir bunu mu tartıştık. Min toplam doğru dediğimiz 60 artı 18 78 doğru veya 60 artı 19 79 doğru ile kazanılabilicek alan doğru sayını analiz ettik hepsi bu. Tutmuş geçen sene 54 alan yapar var diye yazmış hey allahım biz onumu konuştuk onu mu söyledik
-
@frieddmann Haklısın kardeşim
-
ne anlatıyorsunuz yahu siz. alan min 60 olurmuş. he 60 olur tamam. toplamda da 80'le kapatırmış. he 80'le kapatır tamam. iki kişi sürekli durmadan günlerdir aynı şeyi söylüyor birbirine. gidin mesajlaşın. neye dayanarak 80 olur, 60 olur diye sorunca da çünkü kolaydı sınav diyorlar. neye göre kolay kime göre kolay.