21 - 22 Kasım 2020 İdari Yargı Hakimliği Sınavı (Mezun)
-
@kimkibu123 erhan hocanın demek istediği şudur: zor soruyu yani en az yapılan soruyu doğru yapmış olmanız sizi diğerlerinin yanlış yapması demek olduğundan diğerleri ortalamanın altına düşünce siz ortalamanın üzerinde olursunuz. Adamın demek istediği bu sadece. Tabi şu mantıkla söylüyor: en zor soruyu yaptıysanız diğerlerini de hayli hayli yapmışmısınızdır varsayımıyla.
Anlaşılmış olmalı şimdi
-
@kimkibu123 eee biz ne diyoruz bu şimdi soru bazlı mı oldu? Herkes bir yanlış yapmışsa hmk ortalama 6 demektir. 7 yapan da ss alır. Ama çok çok az alır. Çünkü zaten ortalama 6. Adı üstünde sapma. Standarttan sapma yani ortalamadan uzaklaşma.
-
@jasisss yorumlayıp bozmak yerine ,doğrudan olduğu gibi anlamak daha iyi ama ne yapayım ? Açın o zaman diğer arkadaşın attığı 2019 öncesi erhan hocanın standart sapma açıklamasını dinleyin,sonra bu sınav için benim attığım video da ki açıklamayı dinleyin .Farkı anlarsınız ama kabullenir misiniz ondan emin değilim...
-
Standart sapmanın hesaplanma şeklini söylüyoruz hala soru diyor. Gauss mezarında ters döndü yahu. Bu arada leblebi soruları yapmadım hayır 7 ders full o nedenle ders bazında hesaplamada içim çok rahat. Umarım sizi yaptığınız o en zor nadide tek sorunuz kurtarır.
-
@jasisss ilk girişim işte +58 doğru bekliyorum bakalım ne olcak . Çok ısrar edince hiç öyle durmadınız bu arada...Bir de mülakatta başarılar dilerim
-
Siz burada bizi anlamıyorsunuz erhan hocayı doğru anladığınızı sanmıyorum. Hiçbir şey bilmiyorsanız Google'a bakın.
Hiçbir sınavda, hiçbir şekilde soru bazlı ss hesaplanması mümkün de-ğil-dir.
-
@jasisss şu videoyu bir tane daha sizin gibi anlayan çıkmadı ona yanıyorum..
-
@aintmadatcha 89 kişiden 80 hukukçu bulamıyorlar yani gerçekten yazık üzüldüm şu anda, inşallah aynı kaderi paylaşmayız
-
@kimkibu123 ısrar ettim çünkü kısır döngüye giriyor. Sizin şunu düşünmeniz lazım ben kaç dersten ortalamanın üzerindeyimdir. Haliyle full yaptıklarınızda üzerindesiniz. 6 yaptıklarınızda da üzerindesinizdir. Bir ihtimal 5 yaptığınızda da üzerindesinizdir.
Ders bazında ortalama 3-4 civarıdır, sanırım.
-
@jasisss siz neyi tartışıyorsunuz anlamadım. Eğer konu ss nin soru bazında mı ders bazında mı hesaplanacak ise. Cevap ders bazında ss hesaplanacak. İnanmayan varsa ösym sınav duyuruları kısmından bakabilir.
-
@kimkibu123
Öncelikle yaklaşık 3 saattir takip ediyorum. Erhan hoca dediğiniz kim bilmiyorum(tahminim Erhan Kaya olması) lakin KOSKOCA ADALET BAKANLIĞI'NIN açıklamış olduğu bir kılavuz var deniyor ki adlı yargı bölümü 16, idari yargı bölümü 15 test üzerinden değerlendirilir. Sayfa 7 ile 8 de bu durum gayet net bir şekilde açıklanmış. Erhan hoca sonuçta bir insan sizin benim gibi etten kemikten. Demem o ki video eski tarihte yüklenmiş olabilir veyahut kendisi de yanlış biliyor olabilir. Bütün forum toplandı sizi doğru olan KILAVUZ DA AÇIKÇA BELİRTİLEN BİR ŞEYE İKNA ETMEYE ÇALIŞIYOR. Lütfen bakın kılavuza, kılavuza da PGM Adalet Bakanlığı'nın ve ÖSYM'nin internet sitelerinden ulaşabilirsiniz. Eğer ulaşamazsınız lütfen yazın yardımcı olayım. Eğer hâlâ soru bazlı olduğunda ısrar ediyorsanız, anlamadığınız yeri Erhan hoca konusundan bağımsız olarak ele alalım olur mu? Saygılarımla.. -
@jasisss kim ne kadar ders bazında Full yaptıysa o kadar lehine olacak.
-
@yunusemre01 neyse bekleyelim görelim yarın belli olur onlar.Son 12 saat
-
@kimkibu123 hala da savunuyorsun ya pes artık. Yani hakikatten gına getirdin. Neyin savunması bu anlamadım.
-
@frieddmann aynı şeyi bende okudum ve eski entyler de örnekleyerek anlattım.Zahmet edip okursanız anlayacaksınızdır...
-
@frieddmann soru bazında olsa benim daha çok lehine tüm kritik sorunlarım doğru. Ama doğru neyse onu savunurum. Ss ders bazında hesaplanacak ve benim daha az lehime
-
@frieddmann ben aleyhine demedim ki .Bende olanı söylüyorum...
-
@kimkibu123 sen şimdi soru bazında mı ss hesaplanacak diyorsun.
-
@frieddmann evet çok net öyle söylüyorum.Zaten 2019 da ss nin çok yükselme sebebi de odur.Örnekledim bir kaç entry önce ..
-
@kimkibu123 Allahını seven bunun üstüne ösym kılavuzu atsın.