Sözlü mülakatta alınan puan ve yorumlanması
-
En son elendiğim mülakat bu kez canımı acıttı çünkü yaş itibarıyla son şansımdı bu kez sözlü sınav sonucumu kaç aldığımı sordum ve öğrendim mülakatta 5 soru sorulup sadece 1 ni bilemediğim için aldığım puan anlamsız geldi 57.5 puan almışım il göçte daha önce sitede konuşuluyordu aldığın puana göre neden elendiğin yorumlanabilir diye 57.5 çok mu düşük ve sizce 5 te 1 yanlış yapan birinin puanı neden bu kadar az eğer çok düşükse ya da çok düşük değil mi yorum yaparsanız sevinirim iyi günler
-
@snowpatrol nasıl öğrendiniz puanınızı bende yazdım bilgi edinmeye dönmediler
-
Allah yardımcınız olsun. Mülakatta aldığınız puanın göstermiş olduğunuz performans ile alakası yok. Mülakatlarda nasıl değerlendirme yapıldığı hususu herkesin bildiği bir husus. O nedenle aldığınız puan mülakatta yetersiz olduğunuz veya yüksek puan alanların yeterli olduğu anlamına gelmiyor.
-
@keynesinvarisi, içinde söyledi: Sözlü mülakatta alınan puan ve yorumlanması
Allah yardımcınız olsun. Mülakatta aldığınız puanın göstermiş olduğunuz performans ile alakası yok. Mülakatlarda nasıl değerlendirme yapıldığı hususu herkesin bildiği bir husus. O nedenle aldığınız puan mülakatta yetersiz olduğunuz veya yüksek puan alanların yeterli olduğu anlamına gelmiyor.
Yanlış anlaşılmasın elbette mülakatı geçen arkadaşlar arasında son derece kalifiye,başarılı ve yeterli olan arkadaşlar vardır. Ancak mülakatı geçmelerinin sebebi kişisel yeterlilikleri değil bu da bilinen bir gerçektir.
-
@Marsiyal ben cimer bilgi edinme seçeneğinden yazdım
-
@keynesinvarisi hocam çok sağolun bu puan bir daha başvurma kazanman imkansız anlamına sahip değil mi zaten son şansımdı yaş şartı kaldırılsın diye mücadele edecektim yeni yeni ısınıyordum amacım kurum sınavlarında derece yapmaktı o zaman belki olurdu ama imkansız sanırım ya b kadrodan şansımı deneyecek ya da nenurlupa elveda diyecem işin aslına bakarsak artık üzüntüm ve kızgınlığım da geçti çok da umursamıyorum artık
-
@snowpatrol Allahtan umut kesilmez hocam. Diyecek başka bir şey bulamıyorum.
-
Şimdi baktım bende 61.2 vermişler. Bu puan gvs olumsuz olduğu için mi böyle referanssız olduğum için mi yoksa gerçekten yetersiz olduğum için mi nereden bileceğim?
-
@Marsiyal gvs olumsuz olsa çok düşük veriyorlarmış çok düşükten kasıt kaç onu bilmek lazım bizim puanlar çok mu düşük yoksa daha da düşük mü olmalı onu bilmiyorum referans konusuna gelince bunu son ihtimalle ters orantılı cevap veriyorum dediniz ya yoksa yetersizlikten mi yetersizlikten olmadığını düşünüyorum olsa olsa referans yetersizliğindendir referans gücünüz arttıkça yetersizlik azalıyor azaldıkça yetersizlik artıyor diğer yandan ne dersek diyelim asla bilemeyeceğiz ne neden nasıl oldu bilmiyorum artık yapacak birşey yok
-
@snowpatrol hocam kaç günde sonuçlandı başvurunuz.
-
@urfaspor63 10 gün
-
@snowpatrol anladım hocam bende bilgi edinme hakkımı kullanayım .
-
@keynesinvarisi sağolun hocam atlattım artık üzülmüyorum kızmıyorum mülakattan kaç aldım başvurusunu da 10 gün önce yapmıştım şu anki psikolojime göre umursamıyorum artık kpss b deneyecem ya da başka ülkeye yerleşecem inşallah hangisi olursa artık size başarılar iyi çalışmalar hepimizin Allah yardımcısı olsun
-
Danıştayın bir kararı, sözlü mulakatlarda kamera olması gerektiği yönündeydi.Bazı kurumlar bunu uygulasa da bu da çözüm değil malesef..Dava açıp mulakat kayıtları olmadığından ötürü mülakatların tekrarlanmasını sağlasanız bile, bir insanın temsil kabiliyeti ve kavrama, anlatma yetenegi gibi soyut kavramlar kameradan ölçülemez ve kişiden kişiye göre de değişen unsurlardır.Misal ellerinizi birbirine bağlayıp durmanızı bir kisi "terbiyeli cocuk bak" diye degerlendirip temsilinize tam puan verebilirken, baska birisi "bu, ozguvensizligi temsil eder" deyip temsil kısmından cok düşük bir puan verebilir size..Çözüm belli ve çok basit : Mülakatlar kalkmalı ve kurum sınavı sonucuna gore asil/yedek liste belirlenmeli.
-
@iibfpalace kekemeyse, çevrenin çok yadirgayacagi bozukluklara sahipse, aşırı asosyalse, 2 kelime edemiyorsa?
Bu tip şeylere karşı nasıl bir yol izlenmeli sizce? Muhalefet amaçlı değil, meraktan soruyorum.
-
@2pacalypse bence diyelim ki 100 kişinin atanacağı sınavda mülakatlar varken en az 80 kişinin kazanmasında ref etkili oldu ve yazılı sınavdaki başarı sırası ile kazananlar arasında büyük orantısızlık oldu bu bir kenarda dursun diğer yandan 100 kişinin alındığı bu sınavda mülakat yok ve yazılı sınavdaki başarıya göre ilk 100 kişi atandı mülakatların olduğu zamandaki gibi ref ya da onun gibi bir şeylerin dönmediği bir sistem de sağlanmış varsayımı altında aday memurluk ya da daha kısa bir zaman diyelim ki 2 3 aylık sürede deneme adaya deneme koşulu verildi diyelim ki (bazen özelde olduğu gibi) bence büyük ihtimalle dediğiniz gibi kekeme a sosyal vs kişi sayısı bence 20 civarı olur çünkü dediğiniz gibi kişilerin toplumda oranı da yüzde 20 filandır (tam oran değil tabi farazi konuşuyorum) hele kekeme rahatsızlığı olan kişiye belki o 100 kişinin belki olmaz belki 1 2 kişi olabilir yine toplumdaki varlıklarına oranladığımız zaman sonuç olarak böyle bir sistem iş görürdü 100 kişinin alındığı bir sınavda yazılıda ilk 100 de olup 2 3 aylık uyum sürecinden sonra mesleğe uymayanlar bu şekilde elenip yedeklere geçilebilirdi şimdi vicdanlara asıl sorulması gereken soru şu misal olarak diyorum 100 kişinin 80 nini kazanmasında refin etkinliği olduğu bir süreç mi daha adil? Yoksa atama sonrası (yine ref benzeri bir şey olmamak kaydı ile ki atama sonrasında bunun önüne geçmek daha kolay) adaya uyum sorunu var mı mesleğe liyakat dışı konularda da uygun mu gibisinden deneme süresi verilmesi mi daha adil? Benim aklıma böyle bir fikir geliyor ne kadar iyi ne kadar kötü bilemem tabi sadece bir fikir
-
@2pacalypse A kadrolar, özel yetistirmeye tabi kadrolardır.3 sene icerisinde kekemelik ve asiri asosyalligini atma şansı verilebilir.Misal kekemelik kursları var, orada çabalar.Asiri asosyalse 3 sene icinde, eger çabalarsa is arkadaslari icerisinde biraz daha sosyal hale gelebilir.Tabi bu farazi bir çözümdü, muhakkak bizi daha optimal sonuca götüren bir çözüm bulunabilir.Bulunamadigini varsayarsak dahi, 10 kisiden 9'unun torpilli olup liyakati devletimizin kurumlarında curutmesindense, 10 kisinin 1'inin kekeme/asiri asosyal olup kendisinden daha az fayda saglanabilmesi, nacizane fikrim daha arzu edilebilir bir durum.
-
@Marsiyal nasıl öğrendiniz puanınızı ?
-
@2pacalypse Muhalefet amaçlı değil gerçekten çok üzüldüğüm çok rahatsız olduğum için yazıyorum.Nasıl bir yol izlenmeli bilmem ama yaratan Allah her şey Allahtan. Attığımız adımda kurduğumuz her cümlede bunu göz önünde bulundurmak gerek diye düşünüyorum. Kekemelik,fiziksel görünüm, sosyallik vs. bunlar kamu hizmetini engellemez.Zaten öyle olsa bu devletin engelli personel çalıştırma zorunluluğu olmazdı. Önemli olan temiz kalp sahibi olmak herkesi anlamak önemli olan çevrenin çok yadırgayacağı bozuk kişiliğe sahip olmamak. Gerisi halledilir. Rabbim sizi kekemelik,çevrenin çok yadırgayacağı bozuklulara sahip olmak gibi bir imtihanla sınamasın. Zira görüyorum ki kalbiniz çok katı bu imtihan size çok zor gelir. Unutmayın ellerinde olsaydı sizin kamu personeli olmaya engel gördüğünüz bu "eksiklikleri" onlar da istemezdi. Sanıyorum bir mülakat sonucu bekliyorsunuz. Umarım çevrenin çok yadırgamadığı görünümünüz akıcı konuşmanız size fayda sağlar.
-
@keynesinvarisi Kusura bakma ama benim tartışılmasını istediğim konu ile bahsettiğin ve bana yakıştırdiğin şeylerin hiç alakası yok.
Örneğin 2802 Sayılı Kanunda hakimlik mesleğinin şartları sayılırken 8/1-g'de "Hakimlik ve savcılık görevlerini sürekli olarak yurdun her yerinde yapmasına engel olabilecek vücut ve akıl
hastalığı veya engelliliği, alışılmışın dışında çevrenin yadırgayacağı şekilde konuşma ve organlarının hareketini kontrol
zorluğu çekmek gibi engeli bulunmamak" gibi bir koşul yer alıyor.Bunun mülakat tarzı bir sözlü sınav olmadan nasıl tespit edilebileceğini sormuştum. Bu mesajına da şaşırdım doğrusu. 2 satır yazımdan bu kadar art niyetli anlam çıkarabilmek zor iş.