2020 Cumhurbaşkanlığı İletişim Uzman Yardımcılığı Mülakatları
-
Hayırlı olsun arkadaşlar, benim gireceğim ilk mülakat o yüzden ne tarz sorular gelir kestiremiyorum. Daha önce yazılmıştı ama ağırlıklı olarak güncel mi çalışmak mantıklı olur sizce?
-
kisisel muhabbet birazcik da güncel konusulursa biter zaten mülakat. 15 dakikaya bu kadar sığar sanirim:)
-
@senadogan Önceki forumda bir arkadaş İİBF için sorulanları paylaşmıştı.Bulursam kopyalayıp paylaşacağım.
-
@mulkiyeli_93 şu şekilde paylaşmış.
Paylaşmak için mülakatların gelmesini bekliyodum ama madem bahsi açıldı son mülakatta bana gelen soruları yazayım:
Son dönemde Türk-Amerikan ilişkileri hakkında neler söylersin, son zamanlarda hangi konularda görüş ayrılıkları var? O dönemde Trump'ın Golan tepelerinde İsrail egemenliğini tanıması gündemdeydi, o bahsi açınca Trump'ın neden böyle bir karar aldığı da soruldu. f35-s400 konusundaki gerilim ile ilgili de bir şey sormuşlardı, ABD ne istiyor biz nasıl cevap veriyoruz gibi.
Türkiye-İsrail ilişkileri ne durumda, kopma noktasına getiren olay neydi, Davos'ta kimler vardı neler yaşandı?
Türkiye'de son 15 yılda yaşanan önemli siyasal gelişmeleri say. Fetö 15 Temmuz sürecine gelene kadar neler yaptı, nasıl yükseldi?
Neden halkla ilişkiler biriminde çalışmak istiyorsun, başkanlığımızın halka ilişkilerini sağlayan temel araç nedir? CİMER nasıl bir mekanizmadır, işleyişi nasıldır başvuru nasıl yapılır? Doğrudan sorun çözücü bir mekanizma mıdır?
Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi Türkiye'nin sorunlarını çözebilir mi?
Hatırlayabildiğim sorular bunlar arkadaşlar, sbky mezunuyum gördüğünüz üzere güncel siyasi gelişmeler ağırlıklı bir sınav oldu, kurumla ilgili bilgilere de hakim olun. Mülakata girdiğimde gördüm ki komisyon üyeleri seta vakfından. Oradaki yazılanları takip etmeniz faydalı olacaktır. Ortam biraz soğuktu. Başarılar herkese.
-
@EconomisTurkmen ooo hocam geçen sene mülakata girmişsiniz hiç anlatmıyorsunuz:) aydınlatın bizi biraz çok yabancıyız sisteme
-
@keynesinvarisi eh zor olucak anlasilan
-
@beirutde Öyle görünüyor. Adaletli bir alım olmasını temenni ediyorum.
-
@keynesinvarisi insallah hocam
-
@keynesinvarisi kolay görünmüyor gerçekten de. Anladığım kadarıyla güncel yeterli değil. Peki nerelerden çalışabiliriz tavsiyeleriniz var mı?
-
@senadogan Ben şöyle bir yol izleyeceğim. Türk Siyasal Hayatı ve Türk Dış Politikası muhakkak çalışacağım. Özellikle son 20 yıl. Kurum mevzuatını tamamen çalışacağım 1 Sayılı CBK nın önemli kısımlarıyla birlikte. Yanında anayasa hukuku ve idare hukuku da. Başka bir şey de şu an için aklıma gelmiyor açıkçası.Bunları yetiştirmeye çalışacağım.
-
İki haftamız var Allah yardımcımız olsun. Önemli gördüğüm bir makale olursa özellikle dış politika ile alakalı paylaşacağım. Yine paylaşan arkadaşlar olursa şimdiden teşekkür ediyorum.
-
@keynesinvarisi amin hayırlısı olsun hepimiz için. Bende işe yarayacağını düşündüğüm makaleler bulunca paylaşırım
-
Hayırlı olsun. Yanımızda CV falan götürmemiz mantıklı olur mu acaba? İlanda hiçbir şey denilmemiş.
-
brnce götürmekte fayda var
-
Ow benim de ilk mülakatım olacak. Muhtemelen de son Umarım adil bir mülakat olur. Herkese başarılar
-
IR mezunu arkadaşlar mülakat sonrası soruları buraya yazarsa cidden çok memnun olurum. Umarım hakkaniyetli ve liyakatli bir mülakat süreci olur hepinizin için. Bol şans dilerim.
-
@keynesinvarisi haklı olabilirsiniz. Ben son 9dayım psikoloji.
-
@3pruu Evet hocam psikolog olduğunu bildiğim isimlerden biri sizsiniz.
-
Geri kalan 3 kişi de muhtemelen İletişim Fakültesi mezunu.
-
@siyaset-bilimci Ben iktisat mezunuyum. Sorular;
-Kendini tanıtır mısın?
-Türkiyenin 60'lı yıllardaki büyüme modeli nedir? (Ekonomik kalkınma ve büyüme yüksek lisansı yaptıgım için detaya girdiğini düşünüyorum.)
-Türkiyenin büyüme oranı nedir?
-Türkiyenin GSMH'sı ne kadardır?
-Türkiyenin son 16 yıldaki siyasi kırılma noktaları nelerdir?
-Türkiyenin son 16 yıllık ekonomi politikaları hakkında ne düşünüyorsun?
-Bize ne katabilirsin? (Bu soruyu sorarken iletişim başkanlığı hakkındaki 14 sayılı kararnamedeki bilgileri bilip bilmediği mi ayrıca teyit etti.)