2020 Cumhurbaşkanlığı İletişim Uzman Yardımcılığı Mülakatları
-
@xinna eh iibf liler de 100 kisi icinden o 10 kisilik.kadroya girmeye caliscak.yani iibf de rekabet daha fazla olacak. biraz da bu taraftan bakabiliriz.
-
@siyaset-bilimci Ekonomi hakkındaki acı gerçeklerden bahsetmem olabilir
-
-
@beirutde tam olarak anlayamadım.
sınav ilanında ilgili bölümden 10 kişi alınacağı, bu 10 kişi seçilirken de en başarılı olan 40 adayın mülakata çağrılacağı yazmıyor muydu?
o zaman başarılı olmanın ne anlamı kalıyor? oyun başladıktan sonra, oyunun kuralları değiştirilir mi? ilk 40'a haksızlık olmuyor mu şimdi? -
@beirutde o 10 kişilik kontenjanın hukuk ve iibf'yi kapsadığını, mülakata 103 iibfli ve sadece 6 hukukçunun hak kazandığını düşününce önümüzdeki sürecin ve sonuçların nasıl şekilleneceğini merak ediyorum...
-
@meursault diğer alanlardan barajı geçebilen olmadığı için kaydırıldı yani iibf ve hukukçuların alımı arttı bence. ileitşimden alacakları 10 kişilik kadro da duruyor çünkü
-
@meursault hocam muhtemelen geçen seneki gibi 20'den fazla iibf alacaklardır. Yine aşağı yukarı 4 te 1 e denk gelir. Geçen yıl 23 ya da 24 kişi alınmıştı yanlış hatırlamıyorsam.
-
anladım hocam bu şekilde olursa sorun yok. umarım hepimiz için en güzeli olur.
-
@meursault ben ilk 40 tayim hocam. kendim girmisnolayim diye savunmuyorum bu sistemi. ama getirip onumuze koydular. ben 102 iibf liyle yariscam. siz kendi alaninizdan kac kisiyle yariscaksiniz?
-
@beirutde Benim de iibf hocam, aynı durumdayız. Neyse ki arkadaşların bahsettiğine göre iibf'den alınacak kişi sayısı arttırılmış. umarım hepimiz için en iyisi, en güzeli olur.
-
@meursault arttırıldığı kesin değil hocam, öyle umuyoruz:)
-
@meursault hakkımızda hayırlı hocam inşallah güzel sonuçlanir hepimiz icin
-
Aynen tahmin hocam Ama geçen sene öyle yapılmış.
-
@meursault hocam biranda tek sınav olmuş gibi bir liste üzernden tüm alanlar karma yapmalarından kadroları birleştirdiklerini, farklı alt alan ayrımı kalmadığını anlıyorum ben. Yani iibfler için rakip sayısı çoğalmış gözüküyor ama listeler farklı alan bazlı sıralansaydı buradaki isimlerden listeye giremeyenler olacaktı. Şuanda tüm alanlar birbirine rakip toplam alınacak kadro sayısının dört katı çağırılmış. Yani ben normalde yirmi kişi beşeri bilimler alt alanından insanlarla bir değerlendirilencekken,sıralama dolayısıyla herkesle bir değerlendirileceğim. Bizim alandan kala kala dokuz kişi kalmış mülakata kalan. Bu noktada diğer kalan kadroların (Bizde 11 mesela)hepsi iibfye kaymış oldu.
-
@platypus ama bunu bilemeyiz. 2. Sınavda barajı geçtiği halde kişi sayısı sebebiyşe mülakata çağırılmaya hak kazanamayan çok kişi var. Bölümlerini bilemeyiz hocam, ben birkaç ismi araştırmıştım iletşimci arkadaşlar vardı yanlış hatırlamıyorsam.
-
@xinna Ortamı provoke etmeden mülakat hususunda bilgi paylaşımında bulunmak faydamıza olacaktır. Diğer türlü sabahtan akşama kadar bunları konuşalım bize hiçbir faydası olmaz. @meursault Elbette İİBF den 10 kişi alınmayacak iletişim ve mühendislik kadroları kaydırılır. Ayrıca 103 kişi resmi bir açıklama değil sadece benim tahminim.
-
@xinna Ortamı germek benim etki edemeyeceğim haddime olmayan konularda yorum yapmak istemiyorum. Özellikle mülakat forumunda faydasız hocam. Ama 5 kişilik kadro için 9 kişi mülakata kaldınız. Bence avantajlı bir durum. Siz yaptığınıza göre demek ki yapılıyormuş. Yani alan ayrımı olmadan sıralansa dahi birileri kazanabiliyormuş. Nihayetinde yönetmelikte alan ayrımı yapılarak sıralama yapılmasını gerektiren bir hüküm yok. Adaletli mi adaletsiz mi bunu kararını da ben veremem. Sadece hukuka uygun veya değil diyebilirim. Ama bunu tartışmak hiçbir fayda getirmeyecek. Ama siz bilirsiniz herkes özgür bu mecrada isterseniz forumu bu konuyu konuşmak için kullanalım. Herkes birbirine girsin önceki forumda olduğu gibi. Nasıl yapalım?
-
@meursault Hassasiyetimiz hak hukuksa her şekilde sorun var. İşimize gelince sorun yok işimize gelmeyince sorun mu var ? Doğru birdir arkadaşlar. En başında haksızlıksa kadro artınca haksızlık bitmiş olmuyor. Sonuç olarak başka insanların kadrosunu almış oluyorsun.O insanlara haksızlık değil mi ? Neyse dediğim gibi bunları konuşacaksanız diğer forumda konuşabilirsiniz. İlla burada konuşacaksanız da söyleyin biz izninizi isteyelim.
-
@keynesinvarisi yani dediğiniz gibi beş kişilik kadro için kalmış olsaydı dokuz kişi tabi haklı olursunuz hocam, ama herkes birbiriyle rakip gbi şuanda.
Benim kastım germek vs değil, bir arkadaş yeni farkedip sormuş yukarılarda ben de onu cevapladım. Diğer konu başlığında görseydim orada cevaplardım. Ve evet mülakata kaldığım halde bunları dile getiriyorum çünkü özellikle kalamayanlar için bu konuda haklarının yendiğini düşünüyorum.
Tabii ki kimseye bir yararı yok şu noktadan sonra bunları konuşmanın haklısınız. Ama polemik yaratmak gibi bir niyetim yok. Başarılar dilerim -
@xinna Başarılar hocam. Adaletli bir alım olmasını temenni ediyorum.