2020 Cumhurbaşkanlığı İletişim Uzman Yardımcılığı Mülakatları
-
İlk 120 kişiyi çağırdılar ve muhtemelen bölüm fark etmeksizin yetkin gördükleri 30 kişiyi alacaklardır.
-
@keynesinvarisi Arkadaşın dediği gibi ben bu durumu liste açıklanıp buraya baktıktan sonra fark ettim, üzerinize alınacak bir durum yok, polemik yapacak bir durum da yok, mülakat listesi yayınlandı, mülakat konusuna yazıyoruz.
Evet, en başında birileri tek liste yapıldığı için dışarıda kaldıysa zaten haksızlık, benim buna bir itirazım yok. Ne olup ne bittiğini dahi bilmiyorum, en başından sonuçlar açıklanırken kim hangi bölümde yazılmaması zaten ayrı bir konu.
Ben burada mülakata 103 iibf'li katılacağını gördüğümde yazdım, izin isteyecek bir durum yok. Başarılar. -
Bu arada iibf'den mülakata katılacak birisi olarak merak ettiğim konulardan bir tanesi, Kitle İletişim Kuramları konusu. Dış politika vs. ile birlikte bu yönde bir soru gelir mi dersiniz bizim alana? Bu yönde bir hazırlık yapılmalı mı sizce?
-
@xinna sürekli ayni konulari gündeme getirmekle ne gibi bi sonuca ulasmak istiyosunuz. biz hazirlamadik listeyi hocam. muhattabiniz iletisim baskanligi. çok adaletli bir liste olusturuldugunu ne ben ne de diger arkadaslar savunuyo zaten. artik bu konularda tekrara dusmekten vazgecip mulakata odaklanabilirsiniz.
-
Bir de mülakatın İngilizce yapılması gibi bir durum olası mı, yani daha önce böyle olmuş mu bilen arkadaşlar varsa, ona göre de bir hazırlık yapabiliriz.
-
@meursault ingilizce olacağını sanmıyorum hiç. daha önce türkçe olmuş. çevirmen vs almıyorlar sonuçta.
-
Youtube'da şu an TBMM, Marmara Üni. ve İstanbul Üni. tarafından düzenlenen Uluslararası Deniz Hukuku ve Doğu Akdeniz Sempozyumu var. Bakmanızı öneririm, ben de yeni görüyorum.
Herkese başarılar, iyi çalışmalar.
-
@platypus, içinde söyledi: 2020 Cumhurbaşkanlığı İletişim Uzman Yardımcılığı Mülakatları
@meursault ingilizce olacağını sanmıyorum hiç. daha önce türkçe olmuş. çevirmen vs almıyorlar sonuçta.
Yaptıkları her sınavda ingilizceye büyük yer ayırdıklarının farkındasınız değil mi? Hepsi olmasa bile ingilizce konuşturacaklardır diye düşünüyorum.
-
@meursault ben de pek sanmıyorum hocam İngilizce olacağını. Ha olursa da küçük bir bölüm olur belki diye tahmin ediyorum. Diğer konulara odaklanmak daha mantıklı gibi bakacağım ben. Yanlış yönlendirmek de istemem ama herhangi bir duyum falan almadım.
-
Ortak liste hazırlama konusunda da daha önce de söylediğim ve resmi olarak itiraz ettiğim gibi asla haklı ve adil bulmuyorum. Hatta mülakatta kalırsam sonucunu bile bile dava açacağım buradan konuşunca hiç birşey elde edilmiyor değişmiyor katılmakla beraber naçizane bir ricam olacak. Burada gerçekten mülakat konu, soru ve süreçlerine odaklanalım isterim herkes gibi ama arkadaşlar şu kadar kadro iibfnin olur geçen yıl da olmuştu gibi diyaloglar ister istemez diğer bölümleri demotive edebiliyor ya da yorum yaptırabiliyor bilin isterim. Herkese kolay gelsin
-
@3pruu hakeden girsin hocam hangi kadrodan olursa olsun. herkes iki sinavdir cok emek verdi aylardir. hayirlisi olur insallah
-
İngilizce olursa benim için sürpriz olmayacak açıkçası buna da hazırlıklı olmak gerek diye düşünüyorum. Geçtiğimiz yıl İngilizce konuşturulduğuna dair bir bilgi yok elimizde ancak kurum pek standart hareket etmiyor hepimizin bildiği gibi
Siz böyle bir şey duydunuz mu? @EconomisTurkmen -
Ama herkes sınava İngilizce'den girmedi. Mülakatı Almanca ya da Fransızca yapabilecekler mi ? Eğer yapamayacaklarsa, İngilizce de olmaz.
-
Umarım herkese eşit davranacakları bir mülakat olur. Zira önceki mülakatlarımı yapan kurum kimseye eşit davranmıyordu. Yani bir kişiye ingilizce konuşturup çok ağır sorular sorup bir başkası ile 15 dakika muhabbet ederlerse şaşırmam.
-
@keynesinvarisi hocam İngilizceye dair herhangi bir konu olmadı. Sadece hangi dilde hangi sınavdan kaç puan aldığımı sordular.
-
Kurumda çalışan birkaç arkadaşım ile konuştum. İngilizce durumunuz nedir gibi sorular soruyorlarmış. Hatta bir tanesi ''Bundan sonrasını İngilizce devam edelim.'' diyebilirler dedi. Fakat kendisine İngilizce konuşturmamışlar. Belki kuruma giren başka kişilerden duyduğu için bana öyle demiştir. Ne olur ne olmaz İngilizce sorulara da hazırlıklı olun derim ben.
Ayrıca anladığım kadarıyla herkese kendi alanından soru soruyorlar. Uluslararası İlişkiler mezunları Doğu Akdeniz ve Libya meselelerine iyi çalışsınlar derim.
-
Teşekkürler arkadaşlar. O halde iibf mezunu olarak kendi alanımıza ve dış politikaya yoğunlaşmak en mantıklısı gibi görünüyor. Kitle iletişim kuramları vb. yine de aklımda bir soru işareti kalıyor, bildiğiniz gibi sadece ilk ortak sınavda bununla ilişkili soru gelmişti, alanda sormadılar diye hatırlıyorum. Ama yine de bir bakmakta fayda var gibi sanki.
-
@meursault dis politika agirlikli bi mülakat olcagini tahmin ediyorum hocam. libya ,dogu akdeniz, abd secimleri , azerbeycan konusu gibi gündeme.dair meselelere göz atmakta fayda var
-
Arkadaşlar bize son alımda yabancı dil sorulmamış olması sizi yönlendirmesin zira kurumlar işe alım politika ve süreçlerinde değişikliğe gidebiliyorlar. Burası dahil alımında İngilizce şart olan bir kurumda mülakata girecekseniz her şeye hazırlıklı olun, bu aşamaya gelmenize rağmen dilinize güvenmiyorsanız hiç değilse klasik insan kaynakları sorularına (kendini tanıt, neden biz, hedeflerin ne vs.) önceden çalışıp gidin. Alan sorularında kesin gelir gözüyle baktığınız sorulara da yabancı dilde prova yapın. Kolay gelsin.
-
Merhaba arkadaşlar. Bir sbky mezunu olarak ilk defa bir mülakata gireceğim. Stres yönetimi açısından neler önerebilirsiniz, heyecanlanıp soruları cevaplayamamaktan çekiyorum. Şimdiden teşekkür ederim.