1 Kasım 2020 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı Eleme Sınavı
-
@esü bir hukukçu elbette iyi sonuç alabilir ama vakit iktisadı maliyeyi muhasebeyi öğrenmek için çok yetersiz ancak tekrar edip test çözerek sınava hazırlanmak için vakit var kitaplar ve videolar çok zaman alır eğer varsa kendi çıkardığınız notlarınız veya kpssye hazırlanmış birinin notları onlardan çalışın derim
-
Arkadaşlar eleme sınavında mı seçiliyor muhasebe ya da ticaret hukuku, bir de ben maddi durumdan dolayı ya idari hakimliğe ya da Sayıştaya gidebileceğim. Sizce ikisinden hangisine girmeliyim, en büyük isteğim kaymakamlık zaten ve sınavına gireceğim. Ama hakimlik ya da Sayıştayda yan olarak kalsın diyorum. O yüzden sizce hangisini seçmeliyim? Fikirlerinizi merak ediyorum bu konuda.
-
@churcill çok teşekkür ederim hocam. Eleme sınavındaki muhasebeyi bilmiyordum ilk başta, o yüzden biraz heveslenmiştim ancak iktisadı maliyeyi halletsem bile muhasebeye bakamam o yüzden imkansız gibi bir şey. Sizlere kolay gelsin iyi çalışmalar
-
@MiraKar hakimlik kotadan dolayı çok gerçekci değil. Sayıştay için fazladan muhasebe,özel hukuk ve maliye çalışmalısın. Seviyen iyi değilse kaymakamlık ta sekteye uğrayabilir.
-
Sınavın iktisat kısmında iktisat politikası maliye kısmında ise maliye politikası var. İktisat politikası, ayrı başlıkta düzenlenmemiş. maliye Politikasından farkı nedir? içeriği hakkında bilgi verecek olan var mı ?
-
@kameliyaa iktisat politikası ,daha çok merkez bankasının ekonomiye müdahale noktasında ki enstrümanlarını içerir. Meselâ bugün bir iktisat politikasına şahit olacaksınız. Merkez bankası bakalım faiz oranlarını artıracak mı .
-
Arkadaşlar iktisat teorisi ve iktisat politikası hangi konuları içerir? Bilgi verebilir misiniz.
-
@Hasso kaymakamlık için şuan fena değilim hocam ama Sayıştayda ekstra muhasebe falan var ve süre az. İdari hakimlikle arada en azından süre var kalanları tamamlarım diye düşündüm. O yüzden Sayıştayı eleyeceğim kafamdan muhtemelen.
-
@MiraKar hocam kpss ye hazırlandiysanız halledilir die dusunuyorum ben
-
Arkadaşlar kusura bakmayın daha önce belki çok sorulmuştur ama ben bakamadım hiç. Geçen sene ki sınavlar kaç doğru ile kapattı
-
@kpsslik evet hocam hazırlandım iyi de geçti aslında ama sanki eksiklerim çıktıkça olmayacak gibi hissediyorum. İster istemez demoralize oluyorum.
-
@MiraKar bence kpssye hakkıyla hazirlandiysaniz sayıştay fırsatını kaçırmayın sınav iyi bir tarihte geldi kpssye hazırlananlar için diğer taraftan idari hakimlik ıibfli için malesef çok küçük bir ihtimal
-
@M-Niskanen 48 +24 içerdeymiş hocam .
-
İktisat teorisi dersinin kapsamı nedir acaba bilgisi olan var mı?
-
@law Hocam para- banka ve uluslararası iktisat anladım ben.
-
@Gülbeşeker büyük ihtimalle onlar değil çünkü onlar ayrı bir başlık olarak belirtilmis para banka ve kredi olarak
-
@rrrsss1610 Daha doğrusu beşli iktisat anlamıştım ama öyle ayrı bı ders varsa bende yanlış biliyorum ozaman, biri bizi bilgilendirsin
-
@urfaspor63 Anladım hocam teşekkürler açıklama için.
-
@Gülbeşeker iktisatta son 5li dahil mi bu durumda
-
@churcill anladım hocam teşekkür ederim hakkımızda hayırlısı artık herşey için.