1 Kasım 2020 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı Eleme Sınavı
-
@churcill hakimlik icin neden oyle dediniz hocam?
-
@law iktisadi düşünceler tarihi hocam kpss'de iktisatta son beşli içerisinde olan iki soru çıkıyordu ya o işte
-
@Gülbeşeker kardeş, son sınavdaki isim sorusu iktisat teorisi kapsamında, Marshall di galiba. Son kpss de ki adam Smith ve Quesney soruları da. İktisatin tarihsel gelişiminden 1 soru gelir işte. Bence isim olur yine. Bu da iktisat teorisi adı altında olur. Misal, hangisi marjinalist akımda yer almamıştır. İktisat teorisi iste :))
-
@strtmn sonradan yazdım zaten iktisadi düşünceler tarihi diye hocam , 1 soru Sayıştay' da çok önemlidir bence ama
-
@Gülbeşeker ilk iki sorunun geldigi yer mi hocam ?
-
@mami1616 bu isimler falan var ya ouesnay,fizyokratlar,merkantalistler falan çıkmıştı bu sene onlari kapsıyor
-
@Gülbeşeker teşekkür ediyorum kolay gelsin
-
Son 5liden çıkmıyor dediğiniz yerler nedir? Para banka va iktisadi düşünceler ile makro mikro çıkıyor anladım ben şu ana kadar konuşulanlardan
-
@Kymkm109 hocam bunu ilk sayfalarda da konuşmuştuk sanırım hiçbirine kesin çıkmaz diyemedik onlar dışında geriye uluslararası iktisat ve büyüme kalkınma kalıyor zaten uluslararası iktisattan daha önce geldi geçen yıllarda büyümeden gelmedi galiba ama eksiğim varsa düzeltsin daha iyi bilen arkadaşlar
-
@nrpsmf
büyüme gelmesin de hocam alayı gelsin büyüme derken kalkınmayı da dahil ediyoruz değil mi? -
@KamuAdayı evet hocam
-
arkadaşlar geçen sene iktisatta bireysel talep denklemleri p=100-q olan 10 özdeş tüketici ve bireysel arz denklemleri q=3p olan 30 özdeş üretici tam rekabet piyasasında denge fiyatı nedir diye bir soru vardı nasıl bulunacağını anlatacak var mı
-
@zephead (100-g)×10=3g×30 eşitlik bu 10 cevap . Çarpıyoruz
-
@karar soruyu evde yapmıştım saf ben .
-
@zephead
denklemleri tüketici ve üretici sayısı ile çarpınca piyasa denklemleri ortaya çıkacak. çıkan denklemleri eşitleyince denge arz ve fiyatını bulursunuz -
@karar arz denklemi p=q/3x30 olmayacak mı
-
@KamuAdayı hocam arz denklemini
nasıl yazdınız -
@zephead q=3p den 30 çarpın 90p . Q=100-p eşitleyin oradan hocam geliyor .
-
@karar 10 çarpacaksınız 1000-10p=90p son durum .
-
@karar
arz denklemi ters arz denklemi hocam. talep veya arz denklemini değiştirmek gerekir eşitlemek için.