1 Kasım 2020 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı Eleme Sınavı
-
Hayırlı olsun dostlar. Alıma ve mesleğe dair dökümanı paylaşacağım.
İlan;
https://www.tercihiniyap.net/ilan/sayistay-denetci-yardimciligi-alim-ilani-2020-h11344.html
-
Sonunda geldi ha beklenen ilan. Gecenin bu saati bi gireyim bakayım dedim ve hayallerin ilanı gelmiş.. Hayırlı olsun. İnşallah en ehil ve hakeden insanlar girer.
-
@paretowilfredo bu sene başka beklenen ilanlar nelerdir sizce?
-
Sayıştay eleme sınavı en son kaç puan ile kapattı bilen var mi
-
Gelmiş en sonunda
-
arkadaslar bu sinava kpss 90 uzeri olanlar mi.girmeli sizce cok zorluyorlar mi
-
@Su28A bunu bende merak ediyorum. Acaba kaç puanda kontenjan doldu
-
kpss istemiyor şükür
-
Genelde mulakata kalanlarin cogunlugu kamuda uzman/mufettis olarak calisanlar oluyor cunku bu kadrodakilerin hedefledigi bir kadro.Test sinavi genel olarak zorlayici, secici olmak adina cok fazla kenarda kosede kalmis sorular gelebiliyor(kalitesiz bir sinav denebilir).Klasik sinav daha kolay oluyor ama iki gun boyunca sabah aksam sinava girildigi icin yorucu.Universite ders sinavlari ayarinda zorlugu.Degerlendirilirken baya bol puan veriyorlar 135 kisi cagirabilmek adina.Onun disinda ise baslama sureci bir yili asabiliyor bu sebeple tek alternatif olarak sarilmak dogru degil.Adaylik sureci rahat degil ustatcilik hat safhada.Calisma kosullari zor.Adayliga baslayip geri donenler oldu bu sebeple.Mali imkanlarini anlatmama gerek yok heralde hakim statutusunde dolayisiyla evet cok iyi.Statu,saygi filan var tabii ama herkesin severek yapacagi bir is de degil.Hazirlanacaklara basarilar.
-
@Avexer, içinde söyledi: 1 Kasım 2020 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı Eleme Sınavı
Genelde mulakata kalanlarin cogunlugu kamuda uzman/mufettis olarak calisanlar oluyor cunku bu kadrodakilerin hedefledigi bir kadro.Test sinavi genel olarak zorlayici, secici olmak adina cok fazla kenarda kosede kalmis sorular gelebiliyor(kalitesiz bir sinav denebilir).Klasik sinav daha kolay oluyor ama iki gun boyunca sabah aksam sinava girildigi icin yorucu.Universite ders sinavlari ayarinda zorlugu.Degerlendirilirken baya bol puan veriyorlar 135 kisi cagirabilmek adina.Onun disinda ise baslama sureci bir yili asabiliyor bu sebeple tek alternatif olarak sarilmak dogru degil.Adaylik sureci rahat degil ustatcilik hat safhada.Calisma kosullari zor.Adayliga baslayip geri donenler oldu bu sebeple.Mali imkanlarini anlatmama gerek yok heralde hakim statutusunde dolayisiyla evet cok iyi.Statu,saygi filan var tabii ama herkesin severek yapacagi bir is de degil.Hazirlanacaklara basarilar.
Çalışma koşulları ve işin herkes tarafından severek yapılamayacağı hususunu biraz daha açabilir misiniz; bir de adaylığa başlayıp geri dönenlerin sayısı yüksek mi ve bu adaylar kamuda pozisyonlarına mı geri dönüyorlar, bilgilendirme için teşekkür ederim
-
@Leightbau geri dönen kaymakam veya hakimdir. Bayburt belediyesinin harcamalarını incelemek pek keyifli olmasa gerek.
-
Arkadaslar öncelikle herkese hayırlı olsun . Kpss alan calisan bizler icin cok guzel bi zamanda olacak sinav . Sayistay hem yaptığı görev hem de hakim ve savcılarin sahip oldugu aylik mali sosyal ve diger ozluk haklarina ayni sekilde sahip olmasi ve köklü kurum kültüru ile calisabilecek nadide kurumlardandir . Hem statu ve sayginlik hemde mali yonden yuksek oldugu icin rakipleriniz de bi o kadar zorlu olacaktir devletin her meslek cesidinden aday olabilir . Meslegin belli zorluklari olabilir Ama bu seviyedeki her meslekte zorluk vardir . Sinavi cok zor olmaz kpss kaynaklariyla halledilir seviyededir her iki sinavida oyledir testde klasikde ama rakipler zordur o yuzden iyi calismak gerekir ancak sunu da unutmayalim zafer inananlarindir calisacak herkese basarilar dilerim gönülden isteyin hedefleyin
-
@Hasso hakim veya kaymakam olup sayıştayı tercih eden insanlar da olabilir bu 3 meslek bana gore tamamen kisisel tercih meselesi bayburt belediyesi oldugu gibi istanbul büyüksehir belediyesi denetlecek her turlu kamu kurumu sayistay tarafindan denetleniyor sonucta
-
@yardimsever34????????
-
Hem kaymakamlık hem bu nasıl olacak bilmiyorum. Ekim 18de kaymakamlık 10 gün sonra bu.. Kpss kaynakları ile devam etmek istiyorum sizce arkadaşlar?
-
Hocalarım bir şey soracağım iktisat soruları kpss ayarında mı yoksa daha fazla zorlar mı? Bir hukukçunun şansı nedir sizce, nasıl bir çalışma izlemelidir? Temel düzeyde iktisat bilgim var fakat şuan için oldukça yetersiz tabi, internet videolarıyla mı çalışayım? Bir de tavsiye edebileceğiniz iktisat ve maliye kaynakları nelerdir?
-
hayirli olsun. herkese basarilar
-
@esü Hukukçu için, temel iktisat bilgisiyle zor olsa gerek. Ben size makroyu ve mikroyu sağlam öğreneceğiniz Erdal Hocayı tavsiye ederim. Üstüne de nam yapmış birkaç çözümlü soru bankasından birine yardırabilirsiniz. Fakat sınava az bir süre var. Bu denli detaya inebilir misiniz orası da size kalmış.
Bir otorite değilim yanlış anlamayın yalnızca bir kanaat paylaştım. Daha iyi bilen, iyi yapan, iyi de çalışan emekçi arkadaşlar vardır elbet. -
Dünya tarihi ve sanat tarihine nasıl çalışmalıyız bilen arkadaşlar aydınlatabilir mi?
-
Geçen yılın test soruları elinde olan bana gönderebilir mi?