1 Kasım 2020 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı Eleme Sınavı
-
@Kymkm109 ben de maliyet muhasebesi yok diye sevinmiştim ama az once 2018 sorularini cozdum vardı bi soru
-
@Hasso 2018’e dek İstanbul ve İzmir’de de yapıldığı oldu. Hakimlik ,kaymakamlık kadar katılım olmayabilir ama en azından İstanbul,İzmir seçenekleri olmalı. Başvuru yaptım ancak Ankara’nın kıpkırmızı olması ciddi endişe yaratıyor.
-
Hocam bu dunya tarihi tarih kitabindaki cagdas turk dunya tarihi mi oluyor
-
@Gülbeşeker 375 olur.
-
@urfaspor63 önce eleme sıraya girelim klasik için tecrübe etmedim ama maliye gördüğün her yer 5018 beraberinde getirir matrah konusunu okuyunca çok kalın kitap değil hakkını verirseniz 213 gerekmediğini tahmin ediyırum son 1 hafta bakılabilir bu yıl böyle yapcam zaten değerleme bölümü geçiliyor hızlı şekilde son 1 hafta bakarsanız rahat atlatılır .
-
@karar Hocam matrah güncel mi ?
-
@urfaspor63 mayıs kitabı güncel hatta izahat gitti elim ama kitap şekli olmadığı için vaz caydım bildiğim en günceli gözün kapalı al
-
@karar teşekkür ederim hocam. Çok kibarsınız.
-
@urfaspor63 sayıştay espirisi gygk ve soruları basit gelir çok nettir şöyle çok kolay ama sınavdan sonra öğreniriz soruları kapatıp öyle çözeceğim bu sefer . Bakalım bide böyle yapalım .
-
@karar ben gittiğimde izahat güncel değildi yanlış anlaşılma olmasın şubat basımıydı .
-
@karar sadece matrah cozumlu soru bankasi yeterli mi ayrica konu anlatima gerek var mi
-
@malik bence tam tersi hocam konucuyum ben varsa imkan konu alın mutlaka zaten konuyu pekiştirme gayeli soru bankası.
-
Arkadaşlar yazılı kısımda muhasebe ve ticaret konusunda kararsız kaldım. Daha önce giren var mı hangisi daha mantıklı?
-
@just-do-it ben daha önce girmedim ama izlenimim şöyle klasik bir hukuk sorusu çözmek mi yoksa muhasebe sorusu çözmek mi kolayına gelecek muhasebe bana daha kolay olur gibi geliyor bir şeyler üreterek puan alınabilir diye düşünüyorum ama kapsam olarak da ticaret daha dar bir alan hukukuna güveniyorsan hukuk seçilebilir
-
@just-do-it Ben de çok kararsız kaldım o konu da ikisinde de pek iyi değilim açıkçası ticaretin full ezber olması korkutuyor muhasebede de kpss sınavında elim ayağıma dolandı
-
@just-do-it Sizin hangisine yatkın olduğunuza bağlı aslında ama bence ticaret hukuku yapılabilir geliyor, daha çok tanım şeklinde geliyor sorular çünkü geçen seneki sorulardan bi kaç örnek gördüm ticari iş nedir sermaye şirketleri vs bu şekilde görmüştüm tabi kaleminizi konuşturarak yapmak gerek, ama muhasebem kötü olduğu içinde olabilir bu yorumum, tabi ki muhasebeniz iyiyse çok fark yaratabilirsiniz klasik sınavda çünkü herkes hukuktan biseyler bilir ama herkes muhasebe yapamaz
-
Sayıştay mali bir kurum olduğu için muhasebe seçmek bir adım öne atar mı arkadaşlar?
-
@pabloescobarr mülakat için öyle bir söylenti vardı bir ara. Doğru mudur bilemem ama
-
@abcdefg aynen genel olarak sorayım mülakat+klasik sınavın değerlendirilmesinde
-
@pabloescobarr ben muhasebe seçmiştim hocam açıkcası önceki sınavında ticaret hukuku ezberleyemem diye. Nitekim muhasebe çokta zorlamadı.