1 Kasım 2020 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı Eleme Sınavı
-
@karar eleme için Sayıştay kanununa hiç gerek yok hocam borçlar ve medeni de ise belli olmaz hocam her yerden gelebilir hocam
-
@ofa sağol abi ben biraz eşyayı ayrıntı bakıyom galiba tamamdır ..
-
Sınav sadece Ankara da mı olacak
-
@luce şimdilik öyle görünüyor geç başvuruda başka illeri tercihe açmazlarsa eğer
-
@nrpsmf acarlarsa allah cezalarını versin bunlar yüzünden basvuramadim
-
Tüm sınavlarda açıldı Sayıştay’da açılmazsa çok üzücü olacak
-
@luce hamburg dada olacakmış. Bi bitmediniz varya
-
Eşya hukuku sınava dahil mi?
-
@johnash medeni tüm konular dahil hocam .
-
2018 sayıştay sorusu
Üretim fonksiyonu q=KL sermaye fiyatı 4, emeğin 1 ise maliyet fonksiyonu istiyor . -
@karar emek 4 sermaye 1 imiş yanlış oldu yukarıdaki sıkı soru var mıdır yardımcı olacak ..
-
@karar
test sorusu mu hocam bu
C = K.1 + L.4 şeklinde yazarız normalde.
C = K+4L yani -
@KamuAdayı eleme hocam evet cevap c(q)=4.q*0.5 q üzeri üretim fonk verilmiş maliyet isteniyo eleyici soru
-
@KamuAdayı o toplam maliyet ikt aynı hemen hemen bende öyle düşünmüştüm burda maliyet fonk istiyo değişken mi ki acaba L buluyorum gerisi yok.
-
@karar hocam önce MPl/MPk=Pl/Pk formülünü uyguluyoruz burdan K=4L geliyor maliyet fonksiyonu da C=Pl×L + Pk×K yerine yazdığımızda C=8L geliyor. Sonra en başta verilen Q fonksiyonuna geri dönüyoruz Q=K.L idi K'yı 4L bulmuştuk yerine yazdığımızda Q=4Lkare geliyor ikisinin de karekökünü alıp L'yi yalnız bırakınca kök içinde Q/2 oluyor onu da gidip C=8L fonksiyonunda yazarsak C=4Qüzeri0.5 geliyor. İnşallah açıklayabilmişimdir
-
@nrpsmf helal hocam ben ham halinde 8l bulamadım l buldum da eyvallh .
-
@karar Hocam sınavda çıkarsa gözünüz kapalı yaparsınız uğraştıran sorular her zaman daha çok akılda kalıyor
-
@nrpsmf işaretlerken bile yapılabilir ama konu ben olunca aynen ..sağolasın ..
-
Maliyet muhasebesi kesin yok değil mi arkadaşlar?
-
@Marsiyal kesin yok.