1 Kasım 2020 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı Eleme Sınavı
-
@Aslankayserili hocam net bir şey de söylemiyorum tam olarak, farklı soru görmek istiyorum derseniz alabilirsiniz de çıkmış soruların yanında her konudan ortalama 50şer özgün soru da var.Bir de bölüm sonlarında çıkmış yazılı sınav soruları ve cevapları var.
-
@Aslankayserili çıkmış sorular çözebilirsiniz. Kpss icin çözmüşsünüzdür muhakkak zaten ama artık 2 3 yıldır sınav stili de değişti o yüzden cok itimat edilir mi bilmiyorum. Piyasada cok farklı cok orjinal sağlam kitapmis diyecegim bi kitaba rastlamadim aşağı yukari ayni sorular. Tabiki alabilirsiniz alican hocanim kitabini da ama farkli bi soru görme ihtimaliniz çok yok o yüzden dedim. Eleme sınavı için çok faydalı olmaz ama klasik sınav için faydalı olabilir çıkmış sorular ve özgün sorular var çünkü
-
@abcdefg
tvs yi direkt ayrı ders sayıyorum ben. -
@KamuAdayı severdim bir zamanlar kendisini
-
@MMmustafa Çıkmış soruların hepsi var mı içinde?
-
@Gülbeşeker test kısmı için konuşursam Sayıştay sorularının ya tamamı ya da büyük bir kısmı ve mhuy'un da 3 4 senelik çıkmış soruları var.Yazılı kısmında ise çıkmışların hepsi var.
-
@MMmustafa anladım eleme soruları için sormuştum,klasiği düşünmek şimdilik korkutuyo, işin kötüsü eleme sinavida çok yakın
-
@Gülbeşeker şu an 1 ay var ve kpssye hazırlanan veya temeli olan birisi için fazla bile. ben son 3 hafta çalışmaya başlayacağım mesela sıkılmamak için.
-
Müdahele etmim dedim de duramadim arkadaşlar insanları neden yanlış yönlendiriyorsunuz yok geçen sene 73 ile kapadı yazmış biri yoksa 50 alandan aşağı kapatmaz yazmış biri
48 alan 21 gkgy 80 lerdeydim
Geçen senede 66-67 doğruyla kapattı -
@YunusEmre_58 hocam bu sene alan netleri gördüyseniz 2018 sınavda kpss ye gore gayet kolay ben o yuzden dedim kimsenin moralini bozmak gibi durumum yok
-
@YunusEmre_58 hocam puan olarak mı sıralama olarak mı 80lerdeydiniz
-
eşya hukuku dahil mi?
-
@adanali01 hocam söylediğinizi katılmıyorum. Her sınav öncesi belirli bir potansiyeli olan kişi için, geçmiş sorular kolay gelebilir.
Ama sınav psikolojisini unutuyorsunuz.Hangisi yanlıştır..
C şıkkı : limited sirketi en az 1 en çok 50 gerçek kişiden oluşur.Bu tip sorular her sınav da 3 - 4 yanlış getirir. Yukaridaki yanlışlık basit birşey. Orada gerçek ve tüzel olmalıydı. Ama sınavda stresin etkisi ile bunu fark edemezsiniz.
2016 sınavı 40 alan, 25 gk-gy ile geçildi
O yüzden en az 50 alan oğru olmalı dusuncenize katılmıyorum. -
@cenk Hocam iptal olanı da sayarsak son dönemdeki 3 sınava da girdim benim Sayıştay sınavı ile ilgili tecrübe ettiğim sorular kolay gibi görünse de veya kazık gibi dursa da zaman baskısına bağlı olarak yine ortalama 65(-+2)(Alan ağırlıklı) bandında dengeye bir şekilde geldiği yönünde
-
@ofa aynen hocam. Bu sınavda soruların kolaylığı ya da kazikligi önemli değil. Daha önemli olan, zaman konusunu iyi planlama. Zaman baskısını hissetmeden, sorulardaki inceliği fark edebilme (tabiki her soru incelik gerektirmiyor)
-
@cenk
öbür cümlenizi okumadan önce sadece şıkka odaklandım. neresi yanlış bunun diyorum dikkat önemli elbette. yine görmüş oldum -
@ofa hukuk için ayrıntı gelen konu varmı hocam eşya gibi ? Sayıştayın kanunu okunmalı mı kitaplarda bahsedilen yeterli midir ?
-
@karar sayıstay kanunu mülakat aşamasında okunmalı
-
@abcdefg amin inşlh birinci soru için cevabınız olur mu ?
-
@karar nereden geleceği belli olmaz hocam genel hatlarıyla her konu önemli hukukta