2020 KPSS A Grubu Hukuk Soruları ve Cevapları
-
@80üstamadnnmsz Tamam uzatma birader ya
-
@darkblow üslubuna dikkat et bence
-
@idarihakimmm bu geçen 2019 yılı değil mi hocam ?? Bu yıl aynı nete kaç puan gelir bir fikriniz var mı ?
-
-
@darkblow hasta
-
-
arkadaşlar, ben ilk defa kpss alan girdim bu sınavda, hukuk mezunuyum, geçtiğimiz hakimlik sınavına girmiştim. kpss alan her sene böyle kolay mı yoksa bu sene mi öyle geldi çünkü hakimlik sınavına kıyasla baya baya hafif sorulardı, şaşırttı.
-
ek olarak bilen aydınlatırsa sevinirim. elimde kpss-b ve kpss-a olarak ayrı puanlarım var diyelim. kpss-b kullandım ve bir kadroya atamam gerçekleşti. artık kpss-a puanımı kullanamıyor muyum? uzman yardımcılığı kadrolarına başvuramam mı mesela?
-
@CosmoKramer yok öyle birşey kardeşim kullanırsın. A grubu puandan bir kadroya atansanda yine a grubu puanını kullanırsın. 2 yıl geçerli puanın.
-
@LioN kpss b puanı için de geçerli mi bu hocam?
-
Arkadaşlar kamu denetçiliği nasıl özel kuruluş oluyor , genel bütçeli kuruluşlar içinde yer almıyor mu?
-
@CosmoKramer simdinmadem hukukçusu daha net olsun kardeşim. B puanin 2 yıl geçerli girdin b den bir kuruma avukat olarak atandım. Fakat 1 yıl sonra atıyorum kişisel verileri koruma kurumu hukukçu uzman alımına çıktı a grubundan ilgili puan türünden elinde puanın varsa başvurursun bir sıkıntı yok yani. 2 yıl bu durum geçerli takı 2022 kpss sonuçları aciklanana kadar.
-
@Gülbeşeker maalesef kamu denetçiliği kurumu 2010 yılı yapılan değişiklikle özel bütçeli kurulus fakat göç genel müdürlüğü ise 2013 yılında yapılan değişiklikle genel bütçeli idareymis benim de yanlış
-
@CosmoKramer ösym birkaç yıldır sınava giren aday sayısının düşmesiyle birlikte hukuk sorularını çerez niyetine önümüze serpiştiriyor. katılımı artırmak için bizlere ufak ama etkili oyunlar oynuyor.
-
@Fischer muhasebeyi baya zorlaştırdı ama ÖSYM.