NETLER VE PUAN TAHMİNLERİ
-
@mali-sömürü
birincinin puanı nasıl düşük kapatıyor hocam. sıralama yukarıdan aşağı doğru yapılıyor. 1. yaptığı netlerle 100 alıyor gerisi ona göre sıralanıyor. guya düşük puan alanlar başvuracak diye bir durum yok. o sene sınavların tarihlerine göre değişir bu durum. başka sınavlar için guyu gözden çıkaranlar belki olur. ama iş bulmanın zor olduğu şu dönemde 95 puanlı insanlar bile ne olur ne olmaz diyerek guya başvurur bence. kpssnin zorluğu veya kolaylığının guyu etkileyeceğini düşünmüyorum. -
![alt metni](alt metni]([url=https://hizliresim.com/lnLaDN][img]https://i.hizliresim.com/![lnLaDN](görsel url).jpg[/img][/url])[url=://hizliresim.com/lnLaDN][img]https://i.hizliresim)
-
@KamuAdayı hocam şimdi sınav 2017 sınavı misali basit diyelim. Burada 90 nete 80 puan alan aday başvuruyor.birde zor sınavda aynı nete sahip olan aday sapmanın yükselmesi nedeniyle 83 puanla başvuruyor.iki durumdada guya başvuruyor.bunu genel olarak her aday için aynı şekilde düşünelim.ve zor sınavda 90 netli aday 83 puanla başvurduğunda genel olarak her aday için aynı şekilde düşününce sapmanın yükselmesinden dolayı taban puanlar yükseliyor.tersi durumda ise yani sınav kolay iken yine 90 netli aday 80 puanla başvuruyor.yine her aday için aynı şekilde düşünelim. Bu durumda ise sapmanın düşmesiyle yani sınav basitken soruları herkes yaptığı için netler yükseliyor ve yüksek netlerdeki puanlarda düşüyor.bu durumda ise sapmanın etkisiyle taban düşüyor.çünkü başvuran adaylar yüksek netli olmasına rağmen düşük puanla başvuracak. Bence mantıklı
-
@Antimülakat 90 puan ustu p48den Atanamamış çok var.
-
@mali-sömürü
hocam değerlendirmeyi net üzerinden yaparsanız yanlış sonuca ulaştırır. bu şekilde değerlendirme yapmak için geçen sene 90 net yapan adaylar ile bu sene 90 net yapan aynı adayların bu sınava başvurduğunu varsaymanız gerekir. bu durumda 2 senede aynı neti yapan adayların sınavın zorluğuna göre puanları değişir. ancak aynı yıl içinde kaç nete kaç puan geldiği guy puanını etkilemez. misal olarak 2019 da 100 kişi 85 puan aldı ise bu sene yine ortalama 100 kişi 85 puan alır (giren kişi sayısı fazla değişmez ise) ancak belki farklı netlerle alır. başvuruları da net değil puan üzerinden yapıyoruz. yine 100 kişi başvurur aynı puanla ama farklı netlerle. guyda il tercihi felan olunca işler değişiyor. tabi bazı illere göre puanın 70lere düşmesi de bekleniyor. emin olun yüksek puanlı adaylar da başvuracak guya her ihtimale karşı açıkta kalmamak için. önermenizi anladığım kadarıyla doğru olduğunu düşünmüyorum. -
@KamuAdayı bunu genel olarak her aday için aynı şekilde düşünelim dedim. Orada zaten aynı adayların başvurduğunu varsaydım.
-
Benim tahminim ise 2018 ve 2020 net puan sıralamaları benzer olacağı yönünde.
-
Birde arkadaşlar şimdi kpss a grubu sınavına giren ve yüksek puan alan kısımların %20 %30 unu zaten kurum içinde çalışıp yükseltmek isteyenler oluşturur diye düşünüyorum bu nedenle taban puan 80 i bulmaz alım sayısıda az değil yani
-
hukuk bu sene 30, iktisat 22.75 maliye 28.5 muhasebe 22 toplamda 103 net civarı var bu sene, ne diyorsunuz bu netlere kaç puan aralığında gelir tahminen arkadaşlar?
tabi kimse bilemez ama..2018 gibi olacağını varsaysak bile minimum kaç puan gelir size göre?
-
gk gy 65 net bekliyorum.
-
@sarsilmaz2 83 doğdu içime. Tabi 110 kusurler ne kadar, kaç kişi. 85-95de de yığılma var. Enteresan bir sene. 2018 e yakın bir tablo bence de olacak. 13 gk gy soru itirazı dolanıyor twetterda. Neler olacak göreceğiz.
-
Benimde geçen yıl 117 alan netime 89.25 puan geldi bu yıl 127 netim var bakalım kaç gelecek umarım 92 93 üstünü gorebiliriz değişik bı sınavdi tahmin bile yurutemiyorum kendimle ilgili
-
Sınav sorularını elinde olan var mı
-
Abi bu sınavla 2018 2017 sınavlarını karşılaştırıyorum ve ikisine görede aşırı zor hele muhasebe bu durumda 2018 le nasıl aynı puan olabilir ki sapmadan dolayı bence puanların yükselmesi lazım muhasebe dersinde aşırı sapmadan dolayı muhasebesi yüksek olanların yüksek puan alması gerekir ÖSYM ters köşe yaptı yoksa 2017 sorularına baktım bu sınava göre çok basit.
-
@primocarnera gk gy nasildi hocam
-
@strtmn hocam 83 geldi diyelim, guy ve vmy konusunda şansım ne olur? rahat sokar mı bu puan yoksa ucundan kıyısından mı? nedir öngörünüz?
-
@sarsilmaz2 sirlaman kaç olacak? Kaç kişi girdi sınava? Bunları bilmiyoruz. Guy için tabiki yeter.
-
@Hayaller71 p3 e bakmadım ama genelde her sene 70 71 civarı geliyor gk gy çalışmıyorum
-
@primocarnera geçen yıl 105 nete 89 puan geldi bana da. Bu yıl 96 net bekliyorum bakalım, bu yıl Gk-Gy ne kadar etkileyecek sonucu.
-
@icav hocam alan ve gkgy netlerinizi yazabilir misiniz