17 Aralık 2016 KAYMAKAM ADAYLIĞI SINAVI
-
@kadir_karasu 17 Aralık 2016 KAYMAKAM ADAYLIĞI SINAVI içinde söyledi:
Arkadaşlar malumunuz uyku tutmadı
Ben de kendimce bazı matematiksel hesaplamalar yaptım onları yazayım dedimAma ondan önce "ulan nelere nelere çalıştık neler sordun seni zalım ÖSYM !!!" tepkimi dile getirmek istiyorum
Gelelim matematik hesaplara
Arkadaşlar bir önceki sınavda 486. olmuştum ve puanım 72.8 idi. Malum 79.2 ile kapatmıştı.
240-486=|246|(yani benimle mülakat kişisi arasındaki kişi sayısı)
246÷7=35.
(Buradaki 7,benim puanla kazanan mülakat min puan arasındaki fark)Dolayısıyla 1 puana 35 kişi girmiş oluyor; AŞAĞI YUKARI.
Bu sınav için
400-240=260 (yani fazladan 260 adet kişi,mülakat için)
260÷35=7.5
Yani min mülakat puanı 7.5 puan daha DÜŞEBİLİR; 79.2-72
Buna bir de bu yılki sınavın zorluğunu katalım +1.5 puan max
~71 puan.Buna yanılma payımızı koyalım +2-3 puan
72-73-74.Sonuç olarak bu hesaba yakın bir mülakat puanı gelebilir.
Elbetteki bütün bunlar bir "züğürt tesellisi" olarak da değerlendirilip stres atılabilir
hocam kaç doğrunuz vardı 72.8 puan alırken tahmini olarak. Bi de bu 79.2 yi yapan kaç doğruda kalmıştı acaba o biliniyor mu? Sapma ne kadar oluyor puanlamada onu merak ediyorum.
-
@eertas 17 Aralık 2016 KAYMAKAM ADAYLIĞI SINAVI içinde söyledi:
@kadir_karasu 17 Aralık 2016 KAYMAKAM ADAYLIĞI SINAVI içinde söyledi:
Arkadaşlar malumunuz uyku tutmadı
Ben de kendimce bazı matematiksel hesaplamalar yaptım onları yazayım dedimAma ondan önce "ulan nelere nelere çalıştık neler sordun seni zalım ÖSYM !!!" tepkimi dile getirmek istiyorum
Gelelim matematik hesaplara
Arkadaşlar bir önceki sınavda 486. olmuştum ve puanım 72.8 idi. Malum 79.2 ile kapatmıştı.
240-486=|246|(yani benimle mülakat kişisi arasındaki kişi sayısı)
246÷7=35.
(Buradaki 7,benim puanla kazanan mülakat min puan arasındaki fark)Dolayısıyla 1 puana 35 kişi girmiş oluyor; AŞAĞI YUKARI.
Bu sınav için
400-240=260 (yani fazladan 260 adet kişi,mülakat için)
260÷35=7.5
Yani min mülakat puanı 7.5 puan daha DÜŞEBİLİR; 79.2-72
Buna bir de bu yılki sınavın zorluğunu katalım +1.5 puan max
~71 puan.Buna yanılma payımızı koyalım +2-3 puan
72-73-74.Sonuç olarak bu hesaba yakın bir mülakat puanı gelebilir.
Elbetteki bütün bunlar bir "züğürt tesellisi" olarak da değerlendirilip stres atılabilir
hocam kaç doğrunuz vardı 72.8 puan alırken tahmini olarak. Bi de bu 79.2 yi yapan kaç doğruda kalmıştı acaba o biliniyor mu? Sapma ne kadar oluyor puanlamada onu merak ediyorum.
72.9-29,30
79-32 -
@eertas hocam fazladan 160 kisi kalicak sanirsam 260 degil
-
@james35 17 Aralık 2016 KAYMAKAM ADAYLIĞI SINAVI içinde söyledi:
@eertas hocam fazladan 160 kisi kalicak sanirsam 260 degil
Benim hesap çöktü
-
Abiler bu kadar kafalari yormayin
-
Doğru sayısı üzerinden gitmek bence sağlıksız olur. Soruların değerleri eşit olmadığı için.
Hele ki o 2 tane Türkçe sorusu varken 6 puanlık.
Bence 75 civarı bi puanla kapatacak.
-
Bir de iktisat tüfe-enflasyon sorusu vardı.
Bu da çok belirleyici olacak. -
Bu sene ilk girisimdi sınava sadece 1 ay kala bakabildim ona rağmen iyi geçti deneyimde oldu tabi mülakata çağrılma gibi bi hayalim yok onca çalışan varken seneye benim için önemli olan,ama şöyle bir sey duydum meclise yasa tasarısı olarak kaymakam alımları kamuda 5 sene calisma şartı getirilerek alınacakmış?Bir bilginiz var mi?Eğer oyle olursa bizim hayaller suya düşecek
-
Sizce kaç puanla kapatır mülakat için.80 olur mu ?
-
@reagan
Haklısın kardeşim.Cevapta mutabıkız Türkiye cumhuriyet merkez bankası olacak.O fazladan 'i' ekledik diye hiç puan alamayacak mıyız yani hiç vermezler puan kırarlar ya da tam puan bunu merak ediyorum -
@Da-vinci
Kardeşim millet geçen yıl isyan etmişti en ufak şeyde puan kırıyorlar diye bu bence önemli bir hata.. Sana bir örnek vereyim geçen yıl şöyle bir soru soruldu Türkiye'de ........illere illerde kademeli olarak diğer bölümlere ayrılır demiş.. Anayasadaki üç kıstası yazacaksın
Cevap
Coğrafya durumuna
Ekonomik şartlara ve
Kamu hizmetlerinin gereklerine göre olacak.. Anayasada sıralama bu şekilde..
Bir arkadaş ekonomik durumu ilk sıraya coğrafyayı ikinci sıraya yazdı diye puan alamadı sen hesap et artık -
arkadaşlar bu tcmb ile ilgili cumhuriyet ve cumhuriyeti tartışması çok dönmüş de benim de bu konuda bi yorumum var. cumhuriyet diyen bütün arkadaşların savınu destekliyorum ki bağımsızlık nedeniyle cumhuriyet ibaresi kullanıldığını ben de biliyorum. ancak Merkez bankası bu bağımsızlığı 2001 yılında kazandı yani ismi 2001 yılında türkiye cumhuriyet merkez bankası oldu.ilk kurulduğu yıllarda böyle bir durum yoktu adı türkiye cumhuriyeti merkez bankasıydı. ve bize 1923-1929 sonrası dönemde kurulan diye soruyordu bir de bu açıdan değerlendirsek mi soruyu?
-
@reagan
Bir çok kurum sınavı tecrübem olmak la birlikte kaymakamlığın açık uçlu sınavına ilk kez girdim.Bunda da şunu öğredim ki soruları bilmek yetmiyor,çok dikkatli yazmak gerekiyor.Cumhuriyet yerine Cumhuriyeti yazdım,Mülki idari hizmetleri sınıfına amirleri eklemedim,Teminat oranını da son dakikada yüzde 3 ü silip yüzde 6 yaptım.Biraz daha dikkatli olsaydım bu cevapları tam doğru yazardım o zaman yüzde doksan mülakattayım derdim.şimdi biraz türkçe sorularına bağlı hayırlısı olsun hakkımızda kardeşim -
Ya iyi de abi kaymakam olacak adamin bilgisini mi ölcüyorlar imza yazim yanlislarini mi?
Bu ne sacma bir istir kardesim. Emin olarak yazdigim her seyin altinda "bak imlaya dikkat et haa" diye bir uyari gormek zorunda miyim o zaman bizi kaymakamlik sinavi diye kandirmayin dil bilgisi sinavi diye ilan edin. Bir harfden adam elenecek belki de yazik gunah ya..bence herkes bekledigi puandan dusuk alacak emin olduklarimizin bir cogunda bir bit yenigu bulup eleyecekler -
Katılıyorum.
Böyle kaymakamlık sınavı olmaz.
Afedersiniz arkadaşlarım ama "boru değil" Kaymakam alıyorsun.
Böyle sınav olmaz -
Ara seçim ile ilgili kaç gün sonra yapılır diyor. Buradan yola çıkarak 90 gün olması gerekmez mi? Her sorunun altına itina ile yazılan uyarıları bile düşünenler burada şunu da yazabilir di . Kaç gün sonra hangi gün yapılır diye bilirlerdi? Çok dusundum bu soru için ve sadece 90 gün yazdım.
-
@sdf
@sdf
Dostum dediğin mantıklı geldi aslında sonra internete eski paralar yazdım eski paralardada cumhuriyet merkez bankası yazıyor..
İkinci olarak yaptıkları iş soruların az olması sebebiyle doğru ama mantık olarak yanlış.. Dediğiniz gibi dilbilgisi olarak bu sınavı değerlendirmek yanlış.. Ama şu var ki sorular az olduğundan başka Türlü eleme yapamazlar herkesin puanı birbirine yakın.. Ama çok soru olsa bu tip saçmalıklara gerek kalmazdı.. Bir öğrenci orada sorulan 5 Soruyu bilmez ama sorulacak 125 soruyu bilir öğrencinin biri denk gelmiştir sallamıştır rakamlar tutar.. zaten işleme puan verilmeyecek diyor.. Be sebeple zaten sorunun az sorulması bile daha donanımlı bir öğrenciyi bulmakta yetersiz olacak -
"90 günden sonraki ilk pazar günü" yazdım ben.
Hatta başına da "boşalmayı takip eden" kısmını da ekledim..Dışişleri Bak.
.Sayıştay
.TCMB
Bunlarinkine benzer bir sınav "içeriği" olmalı. Test ya da klasik,açık uçlu kapalı uçlu farketmez.
Acizane bence sınav tamamen bu yapılan içerikle/tarzla olmamalı. -
Şu devletin hangi görevi diye mı ne bi soru vardı ya onun cevabı koruma mıydı baktım da bulamadım hiç bir yerde,emin olan?fikri olan?
-
@paradoks 17 Aralık 2016 KAYMAKAM ADAYLIĞI SINAVI içinde söyledi:
Şu devletin hangi görevi diye mı ne bi soru vardı ya onun cevabı koruma mıydı baktım da bulamadım hiç bir yerde,emin olan?fikri olan?
"koruma yükümlülüğü" yazdım ben.
3 tane var ya
.koruma
.tanıma
.saygı gösterme