İl Göç Uzman Yardımcılığı 2017
-
@denetcii soruyu en az 4-5 defa okudum ceza sorumluluğunu azaltan ya da ortadan kaldıran mı diye baktım ancak ceza sorumluluğunu etkileyen diye sormuş. Cevap gelsin ona göre hareket ederiz.
-
@la-casa-de-papel hocam soru bence de sıkıntılı, ben soruyu 'Kusurluluğu Etkileyen' diye hatırlıyorum
-
@dellafeu evet etkileyen diye sordular.
-
@denetcii bu attığınız maile cevap değil ki, sadece herkese atılan geçiştirme maili umarım mantıklı bir geri dönüş yaparlar ilerleyen günlerde
-
arkadaşlarım tartışılan soru hakkında bir ileti paylaşayım bence bu soru da hata yok yazdığınız gibi ceza sorumluluğu gibi bir şey değil kusurluluğu etkileyen hallerden değildir diyordu soru kökü aşağıda madde madde görebilirsiniz bu sorunun cevabı haksızlık yanılgısı gibi bir şık vardı o olmalı...
Kusurluluğu etkileyen haller;
1- Hukuka uygunluk sebeplerinde sınırın aşılması (TCK.m.27),
2- Yaş küçüklüğü (TCK.m.31),
3- Akıl hastalığı (TCK.m.32),
4- Sağır ve dilsizlik (TCK.m.33),
5- Geçici nedenler, alkol veya uyuşturucu madde etkisinde olma
(TCK.m.34),
6- Cebir ve tehdit dolayısıyla kişinin irade yeteneğinin etkilenmesi
(TCK.m.28),
7- Mücbir sebep, kaza ve tesadüf, zorunluluk hali dolayısıyla kişinin
irade yeteneğinin etkilenmesi (TCK.m.25/2),
8- Hukuka aykırı fakat bağlayıcı emrin yerine getirilmesi
(TCK.24.m.2/4),
9- Haksız tahrik (TCK.m. 29), ve
10- Çeşitli hata halleri (TCK.30/3-4) olarak belirtilmektedir -
@yasaklı aynen bende öyle yaptım. Zaten muallakta olan hukul sorularında kanuna bakmak kafi bence eminmolmak istiyorsanız
-
@yasaklı görev ifasi nerde yani burda hocam ?
-
@shady1, içinde söyledi: İl Göç Uzman Yardımcılığı 2017
@yasaklı görev ifasi nerde yani burda hocam ?
8.madde tamam.
Haksizlik yanilgisi derken haksiz tahrik bir haksizlik yanilgisi midir -
@shady1 cevap görev ifası mi yani
-
@shady1 görev ifası hukuka uygunluk nedeni kusurluluğu tamamen kaldırıyor ya o
-
@elinor-ostrom gorev ifası degil hocam ya
-
Soruları niye yayınlamazlar anlamıyorum.Toplu bir mail atalım bence sorular yayınlansın diye.Ben şimdi atıyorum hatta.
-
@shady1 haksızlık yanılgısı öyle bir şey değildi hocam o cezada gecer kişinin eylemi suc oldugunu bilmemesi
-
@shady1 haksızlık yanılgısı yaptım
Ya soruları açıklasalar bilsek neyin doğru neyin yanlış olduğunu bu şekilde olunca herkes bir şey yazıyor -
@asya saçma sapan işler
-
@shady1 enterasan başlıkları toplayıp tek soruya koymuşlar
-
@luthor ben de mail atacağım hocam
Ne kadar çok atan olursa o kadar iyi olur
Bir de soruları net hatirlamadan itiraz etmekte mantıklı gelmiyor bana -
@elinor-ostrom Aynen hocam bu şekilde boşu boşuna tartışıyoruz soruları dahi net hatırlayamıyoruz.60 tl aldılar bu sınav için bizden.En azından bir kitapçık ve cevap anahtarı yayınlanmalı.
-
Bide 7 gün içerisin de itiraz edilebilir yazıyor ilanda. Soruları açıklamazlarsa neye itiraz edecez..
-
@safitürk69 Ben bunuda belirttim mailde.Mail atan arkadaşlar bunuda eklesinler.Daha etkili bir itiraz mekanizması olması açısından soruları görmemiz lazım.