2021 Kaymakamlık Sınavı
-
3.mülakattan elendik, soluğu burada aldık. 107.dönem için çıktığım yolda 110.dönemle devam edeceğim inşallah.
-
Yakın bir tarihte yeni sınav açılmasının planlandığı söylendi. Hakkımızda hayırlısı olsun.
-
@ceterisparibusss şahsen senden umutluydum kardeşim 110 da da buluşmak temennisiyle geçmiş olsun şimdiden başarılar
-
@ceterisparibusss hocam bu çok söylentide Haziran sonu gibi olacakmış doğruluğu var mı sizce ?
-
@smsk1 Tebrikler hocam, çalıştığınız kaynakları ve çalışma stratejinizi paylaşabilir misiniz?
-
Şimdilik yok maalesef. Duyarsam yazacağımdan şüpheniz olmasın.
-
@gürkan35 Durumunuz maddi anlamda müsaitse ve çalışma azminiz geçici değilse her ders için ayrı kaynak almanızı öneririm. Şu kaynak kötü bu kaynak vasat demiyorum elbette. Hepsinde ayrı ayrı emek var. Ahmet Nohutçu, Yiğit Yılmaz gibi hocaların kaynakları düşünülebilir. İdari Teşkilat için mevzuattan kendiniz çalışabilirsiniz. Türkiye Ekonomisi için ayırt etmeksizin bir iki kaynaktan çalışılmalı bence.
-
@locke Tamamdır hocam eyvallah tavsiyelerinizi dikkate alicam ıyi çalışmalar kolay gelsin
-
Bakanlık ÖSYM’ ye haziran ve eylülün de olduğu üç farklı tarihle gitmiş. Yeni sınav için 12.09.2021 tarihi ağır basıyormuş. Ama bana söylenen yakın tarihte olacak bilgisinden dolayı benim beklentim Haziran aynın ilk veya ikinci haftası sınav olacağı yönünde. Önceki mülakat mağlubiyetlerimde olduğu gibi yarın kafamı toplayıp çalışma ve kitap önerilerimi paylaşacağım. 107.dönemle başlayan serüvenimde 110.dönemde bu mesleğe girebilmek ümidiyle Allah yardımcımız olsun.
-
@ceterisparibusss Allah razı olsun hocam
-
@fetih, içinde söyledi: 2021 Kaymakamlık Sınavı
@ceterisparibusss Allah razı olsun hocam
Allah cümlemizden razı olsun hocam.
-
Evet arkadaşlar uzun bir aranın ardından bende bu yıl için Bismillah dedim. Rabbim hepimizin yolunu açık etsin.Çalışmalarınızda güç kuvvet versin benden size naçizane tavsiye şuandan itibaren sınav tarihi duyumundan ziyade çalışmalara bir an önce başlamanızdır. Bu yol uzun, meşaakatli başarı bedel ister...
-
@ceterisparibusss inşallah bu kadar emeğinizin karşılığını alırsınız hocam.
-
Nerede kalmıştık-4.bölüm
Söylemek istediğim ilk şey, bu süreç başlangıcının bizim elimizde olduğu, sonrasında da nasiple birlikte yol alınan bir süreç. 2017 yılından beri aynı düzende, aynı kaynaklardan çalışan ve sonuca ulaşan bir aday olarak önerim sık tekrarlar yapılması, hap notlar tutulması ve devamında düzgün kaynaklardan soru çözülmesi. Son 3 yıl bu şekilde çalışmayla mülakatı görebildim. Çalıştığım kaynakları sıralayacak olursam;
Anayasa: tek kaynak anayasanın kendisi en ince ayrıntısına kadar çizerek, küçük notlar alarak çalışmanızı öneririm.
İdare hukuku: herhangi bir idare hukuku kitabı yeterli olur bence. Ben bu dersi a kadro kaymakamlık kitabından halletmiştim.
İdari yapı: cb kararnamelerini notlar alarak çok iyi okumak gerekiyor. Okunması gereken kararname numaraları 1,3,5,6,7,8,9,10,11,12,13,14,23,34.
Mahalli idareler: il idare k, il özel idare k., belediye k, büyükşehir belediye k, köy k. bunları da mevzuat.gov.tr den doğrudan kanunu notlar alarak çalışmak ve sürekli tekrar etmek en doğrusu.
Anayasa, idare h, idari yapı ve mahalli idareler için soru kitabı olarak Yiğit yılmaz, 1453 soru bankası(yazarı 109.dönemde kaymakam oldu güncel basım gelir mi bilmiyorum) ve nohutçu çıkmış sorular kitaplarını kullandım. Son 2 yıl statüs’ü kullanmıştım ama geçen yıl tam bir fiyaskoydu önermiyorum.
İnkılap tarihi için tek kaynak olarak Tarihin pusulasını öneririm ösym sınavları için en iyi kaynak.
Tr ekonomisi: Yasin çoban’ı bitirdikten sonra Berkay cihan’ın YouTube videolarını öneririm. Sınava 10 gün kala da TÜİK, TOBB ve Strateji ve bütçe başkanlığının açıkladığı verilere bakmakta fayda oluyor.
İktisat: her zaman söylüyorum kamu yönetimi mezunu birisi olarak iktisatı kıt birisiyim. Yüksel bilgili’ nin mikro ve makro konu anlatımı kitapları çok faydalı oldu bana. Soru olarak da Tufan Samet Özdurak’ ın soruları yeterli olacaktır.
İnsan hakları: dipsiz kuyu bir ders bence. 3 ulusal, 3 uluslararası konulardan soru geliyor. İlk kaynak AÖF İnsan hakları olmalı. Uluslararası bölüm için Ahmet Nohutçu’ nun kitabı iyi bence. Ulusal bölüm içinse Bilgi edinme, kamu denetçiliği, tihek, kvkk, kamu görevlileri etik kurulu, bireysel başvuru ve dilekçe kanunlarını doğrudan mevzuattan okumak gerekiyor.
Bu süreçte hiç deneme çözmedim, çözmenizi de tavsiye etmem. Çünkü denemelerde soruların zorluk düzeyi yazarın insafına kalmış ve genellikle soruların yüzde 70-80i sınav formatı dışında oluyor.
Eklemem gereken şeyler olduğu zaman güncelleyeceğim inşallah. 110.dönem yolunda tekrar düştüğümüz bu yolda başarılar hepimize. #YenilgiYenilgiBüyüyenBirZaferVardır -
@ceterisparibusss uzun zamandır( ekim ayı içerisinde söylendi) 2021 sınavının erken yapılması düşünülüyordu. Bana mart-nisan belki de mayıs dediler. Birkaç kişinin de benzer tarihleri dile getirmesinden dolayı ben de sınavın erken olmasını bekliyorum.
-
109.dan elenip gelenler başlıyor muyuz 110 için çalışmaya 112 ye kadar buralardayım sonra yaş kemale eriyor. Çoluk çocuk büyütürüz.
-
@keciborlu puan kaçtı hocam? Hangi kaynaklardan çalıştınız?
-
Kaymakamlık Birincisi Siyasal Bilgiler Fakültesi
İkincisi Necmettin Erbakan Üniversitesi mezunudur.Kaymakamlık sınavında hangi üniversiteden mezun olunduğunun önemi büyük mü? Sorusunun cevabı olarak yazımızı okumanızı tavsiye ediyoruz.
Peki 2021 Kaymakamlık sınavı ne zaman? Onun cevabını da kısmen vermeye çalıştık.
-
yerimizi alalım diye düşünüyorum. Zaman daraldı sanki, başlasak fena olmayacak dostlar...
-
108 ve 109 dan elenip 110 için yerimizi alalım... Sınav yaz başı planlanıyordu ancak ÖSYM'nin sıkışık takvimi nedeniyle sonbahara da kalabilirmiş arkadaşlar. Şimdiden çalışmalara başlamakta fayda var. Allah hayırlara erdirsin.