2021 Kaymakamlık Sınavı
-
Arkadaşlar ilginiz alakanız için çok teşekkür ederim çok fazla mesaj aldım hepsine cevap vermeye çalıştım tekrar iyi dilekleriniz için teşekkür ederim. Sosyal medyayı çok kullanıp çok giremiyorum özellikle çoğu arkadaşın aklında soru işareti olan mevzuat, kaynak vb durumlar için instagramda kaymakam.2021 sayfasını öneriyorum. Reklam içerikli paylaşımlar yapmayan herhangi bir kitabı olmayan birisi o yüzden sayfayı yazmakta mahsur görmedim. Çok kez sınav ve mülakat görmüş bir arkadaş tecrübelerini aday arkadaşlarla paylaşıyor. Bu yolda hepinize başarılar diliyorum benim konuşup görüştüğüm mülakatı kazanmış 4-5 arkadaşta en kısa zamanda listeleri dahil paylaşımda bulunacaklarmış forumda. Allah’a emanet olun.
-
Tamamen akıl yürütme üzerine tahmindir evde denemeyiniz
Arkadaşlar 107. ile 108. dönemlerin yurt dışı stajlarının yapılamaması ile adaylık sürelerinin kısalması 109. dönemde ki belirsizlik hesaplandığında covid19'a rastlayan dönem ile rastlamayan ilk dönem arasında takribi/tahmini 8 ay oluşuyor böyle bir açığın oluşmaması adına ve Haziran'ın büyük bir kısmı Temmuz'un ise tamamı ÖSYM takvimi açısından uygun olması Temmuz'da olası bir sınavın nihai olarak tamamlanmasının(göreve başlama) da 2022 başını bulması Pers. gideri olarakta cari yıla değilde 2022 bütçesine yansıması gibi sebebler an itibariyle acaba sınav Temmuz da mı olur sorusunu daha ciddi sorgulama sebeb oldu(hem Temmuz'da yeni mezun problemide ortadan kalkmış oluyor).. Hayırlısı bakalım.. -
hocam mülakattan kaç kez elendiniz.
-
Olur mu olur hocam biz elimizi çabuk tutalım ️
-
@ömermuhtar, içinde söyledi: 2021 Kaymakamlık Sınavı
Tamamen akıl yürütme üzerine tahmindir evde denemeyiniz
Arkadaşlar 107. ile 108. dönemlerin yurt dışı stajlarının yapılamaması ile adaylık sürelerinin kısalması 109. dönemde ki belirsizlik hesaplandığında covid19'a rastlayan dönem ile rastlamayan ilk dönem arasında takribi/tahmini 8 ay oluşuyor böyle bir açığın oluşmaması adına ve Haziran'ın büyük bir kısmı Temmuz'un ise tamamı ÖSYM takvimi açısından uygun olması Temmuz'da olası bir sınavın nihai olarak tamamlanmasının(göreve başlama) da 2022 başını bulması Pers. gideri olarakta cari yıla değilde 2022 bütçesine yansıması gibi sebebler an itibariyle acaba sınav Temmuz da mı olur sorusunu daha ciddi sorgulama sebeb oldu(hem Temmuz'da yeni mezun problemide ortadan kalkmış oluyor).. Hayırlısı bakalım..Keşke ÖSYM tamam dese de eylül öncesine sınav yapılsa.
-
Yeni anayasa yapılmadan olsun da anayasa tamam diye düşünürken bi de yenisiyle uğraşmayalım
-
@fthdyngc herkesin yapabildiği bir ders. Aslında değişmesi daha iyi. Fırsatı değerlendiren kazançlı çıkar böylece.
-
Dostlar sınav tarihi ile ilgili iki durum söz konusu;
Birincisi sınavın Haziran-Temmuz aylarında geleceğini düşünenler
İkincisi yine Eylül-Ekim ayını bulacağını düşünenler
Benim gördüğüm kadarıyla bu sene Kasım-Aralik olabileceğini düşünen yok
-
Törehan Hoca bu sene sınavın yüzde yüz Eylül ayında yapılacağını ınstgram hesabından story olarak paylaşmış.Ama ne kadar doğru tahmin eder duyumu nereden almıştır bundan önceki tahminleri cıkmış mıdır bilmiyorum.
-
Duyumlar gösteriyor ki sınav 6 ay içinde yapılacak. Biz isteriz ki tabii sınav daha erken yapılsın. Yeni mezun olacaklar da haklı olarak sınav geç yapılsın istiyor.
Burada yeni mezun olup sınava girecek olanlar varsa ben gerçekçi bir tavsiyede bulunmak istiyorum. İstisnalar varmı bilmiyorum ama temelin çok iyi değilse bu sınav 2 ayda kazanılmıyor. Ben 2019 da mezun olduğumda Kasım'daki sınava iktisati yetiştiremedim. Çünkü her üniversite direk kurum sınavlarına yönelik ders vermiyor. Buda bizi mezun olur olmaz sıfırdan başlamaya yöneltiyor. Böyle bir üniversite varsa helal olsun. (Amacım kesinlikle heves kırmak değil çünkü o ilk mezun psikolojisini çok iyi biliyorum inşallah bu arkadaşlar ilk girişte kazanıp geriden gelenlere örnek olurlar)
Bir de bu sınav için anladığım en önemli şeylerden biriside başarının %49'u düzenli olarak çok çalışmaksa %51'i sınav tecrübesidir. Nasipse üçüncü girişim olacak bu tecrübenin rahatlığını çalışırken hissediyorum. Eminim benden daha tecrübeli olanlar bana hak verecektir.
-
@sapere-aude yoo bana yolladı mesela bi kaç tane.Kendisine teşşekür ediyorum.Kitaplarla işim bitincve ben de başkalarına hediye edeceğim inşallah
-
@herseye-rağmen iktisat için temelin var mı bilmiyorum ama genelde y. bilgili ve t. s.samet özdurak öneriyorlar i.hakları için artıvizyon ve aöf ya da reşit gürbüz de olabilir
-
Arkadaşlar 2021 Kaymakam Adaylığı sınavının Eylül ayının ikinci haftasında yapılacağı duyumu aldım. Herkese hayırlı olsun. İyi çalışmalar.
-
@alexandro Teşekkürler paylaştığınız için
-
@kaymakam3838, içinde söyledi: 2021 Kaymakamlık Sınavı
Ben haziran olacağını düşünmüyorum. Her sene dersaneler kayıt yaptırılsın diye böyle haberler yayıyor bence
Demiştik arkadaşlar. Sınav en erken eylülde. Ama 2022 yılında bile yine baharda sınav olacakmış diye haberler yayılacak dersaneler tarafından
-
Sınav haziran ayında olmaz diye düşünüyorum. Neden mi ? Düz mantık haziranda olsa şurada hazirana ne kaldı 70 gün şimdiye 500 kişiden sınav tarihini duyardık emin olun. Ayrıca 107. ve 108. dönemlerin İngiltereye gitmeyişi bu 200 kişinin planlanandan daha önce göreve başlamasından dolayı şimdilik acele edilecek bir kaymakam ihtiyacı olmadığını düşünüyorum. Ayrıca Eğitim Dairesi Başkanının kaymakamlık mesleği üzerine yaptığı söyleşide 2021 sınavı ne zaman olur soruna ‘2020 yılı gibi yılın sonuna doğru ‘ demesi eylül ayını daha mantıklı kılıyor.
-
Terör ve Terörle Mücadeleden Doğan Zararların Karşılanması Hakkında Kanun’a göre kurulacak zarar tespit komisyonlarının sekretarya hizmetleri hangi merci tarafından yerine getirilir?
A) İçişleri Bakanlığı
B) İl ve ilçe idare kurulları
C) İl özel idareleri
D) Mülkî idare amirleri
E) Cumhurbaşkanlığı -
@aslan-reyiz C) İl özel idareleri
-
arkadaşlar kullandığınız kaynakları paylaşabilir misiniz? özellikle soru bankaları teşekkürler
-
@1453pasha Mia serisi ile a kadro kaymakamlık kullanıyorum. Şu anda soru bankası kullanmıyorum.