2021 Kaymakamlık Sınavı
-
Merhaba arkadaşlar, İnsan haklarında 4 ve üzeri doğru yapan arkadaşlar nereden çalıştı acaba? Kutluay kararlının kitabı hakkında bilgisi olan var mı?
-
Herkese selamlar arkadaşlar iki senedir takip ettiğim bu forumdan ayrılma vakti geldi. Ayrılırken bir hesap açıp iki yıllık tüm tecrübelerimi yeni arkadaşlarla paylaşmak istedim çünkü ben bu forumun çok yararını gördüm. Öncelikle sınav disiplinli ve doğru kaynaklardan çalışılarak kazanılabilecek bir sınav. Ben ikinci yılımda kazandım ilk sene çok az bir puan ile kaybetmiştim. Çalışma şekli vb tüm konular kişiden kişiye değişir o konulara hiç girmeyeceğim. Sadece burada Facebook ve instagramda sürekli duyum sürekli reklam pompalayan kişilerden uza durun. Burda ve Facebook’ta birkaç kişi var isim verip reklam yapmayacağım onları takip edin inşallah size de denk gelir o insanlar. Çalıştım kaynaklara gelince arkadaşlar Türkçe ve tarih KPSS kaynakları. İktisat tufan Samet hocadan çalıştım. Türkiye ekonomisi Yasin çoban fakat eski basımları daha iyi yeni basımı beğenmedim. Güncel verileri kitaplarla sınırlı kalmayın bu güncel verileri paylaşan resmî sitelere bakın hem paranıza yazık hem bence kaynaklar yetersiz. Anayasa ve idare hukukunu bir sene Ahmet nohutcu hocadan bir sene Zehra odyakmaz hocadan çalıştım ikiside mükemmel Kitaplar. Üstüne mevzuat okuması yaptım. Mevzuatı mevzuat org adresinden çalıştım mevzuatın kesilmiş biçilmiş halini değil. Kazanan arkadaşların arasında mevzuat okumayan yoktur diye düşünüyorum. İnsan hakları kısmında ilk sene Ahmet hocadan ateş den çalıştım maalesef çok yetersiz ikinci sene AÖF çalıştım bilgi olarak doyurucu lakin sınavda çıkan sorular karşısında yine şok oldum maalesef AÖF yetersiz kaldı. İlk sene insan hakları yüzünden kazanamamıştım bu sene yine aynı kazaya kalıyordum. Maalesef çoğu kitap hala sınav ile uzaktan yakından Alakası olmayan konulardan oluşuyor çok üzücü. Test kitabı olarak KAS çözdüm deneme çözmedim çünkü sınav formatına yakın bir deneme yok yakını geçtim benzeri bile yok tabi tercih sizin . Akılda soru işareti kalmasın kaymakamlık kampı kullanmadım her kitabı kendine özgü alınması taraftarıyım uzaktan eğitim kursuna da gitmedim. Son bir tavsiye bu sınavı duyumlar ile hareket edenler değil araştırıp doğru çalışanlar kazanıyor. İlk sene bunu çok acı şekilde yaşadım. Herkesin yolu açık olsun herkese iyi çalışmalar.
-
İleti kaldirilmistir.
-
@omerkoseye aslında polemiğe girmem çok gereksiz lakin buradaki yeni arkadaşlar reklam yaptığımı sanip farklı düşünmesin diye bir örnekle açıklayacağım. Anayasa ve idare hukukunda iki kaynak önerdim hangisinin reklamını yaptım hangisi adına çalışıyorum ? Ahmet Nohutcunun anayasa ve idaresi önerip insan hakları ve kampını eleştirdim açıkça bu nasıl reklam?? Reklam olmaması için hangi kaynakları insanlara söylemem gerekiyordu. Çok üzülüyorum bu saldırgan üslubunuza 2 sene önce bu forum ne haldeydi şimdi ne halde. Maalesef çoğu kullanıcı küstü yeni arkadaşlara yol gösterecek sınav tarihi hakkında bilgi aktaracak kimse kalmadı. Bu son gönderimdir. Herkes Allah’a emanet olsun.
-
İleti kaldirilmistir.
-
Bazı tartışmaları gerek yokken uzatıyoruz. Biz önümüze bakalım zamanin çokluğuna aldanmayalım çok hızlı geçiyor.
Mahalli idarelerle ilgili mevzuatı yazacağım eksik varsa söylerseniz sevinirim. Önceki sınavda tüm hukuk kısmını tek defterde not almıştım. Şimdi mahalli idareler , idare hukuku mevzuatı gibi ayrı defterlere ayiracagim.
İl özel idaresi kanunu, belediye kanunu, büyükşehir belediye kanunu, köy kanunu, mahalli idare birlikleri kanunu, mahalli idareler ve muhtarlık seçimleri kanunu, belediye gelirleri kanunu, il özel idaresi ve belediyelere genel bütçe gelirlerinden pay verilmesi kanunu. (Bunlara ek olarak Avrupa Yerel Yönetimler Yerel Özerklik Şartı)
Başka varmı dostlar ? Tek bir konuyu bile eksik bırakmak çok pahalıya mal oluyor. Çok emek harcayıp bir iki soruyla kaybetmek insanın zoruna gidiyor. Şansa bırakmamamız lazım artık.
-
-
Bu yılda müjde bizden olsun bi duanızı alırım arkadaşlar alım 100 kişi.. https://www.icisleri.gov.tr/kurumlar/icisleri.gov.tr/IcSite/strateji/OYA/oooyya/oyaoya/2021_performans_programi-KUCUK-BOYUT-KAMUOYU-DUYURU-yeni.pdf
-
-
Konu dışı ama GİH teki 60 sayısı hakkında bir bilgisi olan var mı ?
-
@ilhannn00 Merkez göç,ilgöç , içişleri uzmanlığı bu sayıya dahil değildir umarım
-
2019 da 1 2020 de 2 puanla kaçırınca yeniden çalışmaya motive olmak çok zor..benim gibi olan var mı acaba..
-
109 dan sonra 110 için yerimizi alalım. Bu yola baş koyan, dileyen, emek veren bütün aday arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Bir sonraki entyr yi yazılı sınav sonuçları açıklanınca yazacağım. O zamanadek iyi çalışmalar diliyorum kıymetli dostlar...
-
@ilhannn00 Dernekler denetçiliği olabilir
-
Bu başlığı 2. Sayfaya düşürmeyin dostlar
Hepimizin kandili mübarek olsun idealist dostlarım...
-
@keynesin-faizi Senin de kandilin mübarek olsun.
-
Arkadaşlar son gelişmeler sınavın bu sene yapılacağını kesinleştirdi gibi. Şimdi top yapılacak protokolde. Ben 109. dönem Kaymakam Adaylığı mülakatlarının da hızlı şekilde açıklanmasının ardından bu seneki sınavında bir an evvel açılacağını düşünüyordum. Nitekim bu düşüncelerim doğrultusunda gelişmeler yaşanıyor. Siz nasıl düşünüyorsunuz?
-
@antimülakat bu kadar hızlı açıklamaları benimde aklımda soru işaretleri bıraktı bakalım hayırlısı.
-
@keynesin-faizi, içinde söyledi: 2021 Kaymakamlık Sınavı
@antimülakat bu kadar hızlı açıklamaları benimde aklımda soru işaretleri bıraktı bakalım hayırlısı.
Hızlı açıklandı ama staja başlamaları Ramazan bayramı sonrasını bulacak.
-
@antimülakat gecen senede hizli aciklandi.haziran ve eylul ayi konusuluyor yeni mezun olacaklari gozardi etmezler bence eylul ayinda olmasi kuvvetle muhtemel.