ÇSGB Bünyesinde Birleşme Sesleri
-
Müfettişede,denetçiyede saygımız sonsuz.Lakin bizler bu makamları kişisel menfaat ve egolarımız için mi yoksa devletin menfaati için mi işgal ediyoruz diye bir sormalı bu mevkilerde olan üstadlarımız.Bir çok uzman ve üstad,denetmenlerin grup başkanlığı kurularak yerel baskılardan arınmış denetim yapmasının sağlanması gerektiğini söylerken,kayıt dışıyla mücadelede çok önem arzeden denetmenlik mesleğinden kaçışların önlenmesi için özlük hakları iyileştirilmesi geretiğini söylerken daha yeni mesleğe atanmış müfettiş ve denetçilerin devletin menfaatine olacak düzenlemelere sırf kişisel egoları yüzünden karşı çıkmaları,çok üzücü.
-
Çok uzun zaman olmuştu yazmayalı foruma ama şu konuşulanları gördükten Sonra bir kaç kelam etme gereği hissettim. O kadar manasız ve mesnetsiz tartışmalar içinde ki herkes. Neden kimse devlete çalıştığının farkında değil? Burada herkes devlet için çalışmıyor mu? Özel işyeri mi burası ki bu rekabet hissiyatı? Şayet bu kurumları bu hislerle benimsediyseniz çok yazık etmişsiniz. Hem o kadrolarınıza,hem de önünüzde ki çok uzun yıllara. Birlik be beraberlik namına göstermediğimiz her çabanın bir gün bize geri dönüşünün olacağının hiç farkında değilsiniz. Şimdi birlik beraberlik diyince çok değerli üstadlarım rahatsız olmasın,çoğu denetmenin birleşme olsun gibi bir kaygısı Yok. Hak etme noktasında gelindiği zamanda Sezar’ın hakkı Sezar’a derler. Evet değil müfettişliği belki çok çok daha üstün konumları hak eden denetmende var,hiç haketmediği halde denetmen olmuş olanda. Aynı şekilde çok daha üstün makamlara gelmesini istediğimiz müfettişler de var,hiç hak etmediği halde orada olanda. Niye birbirinizi anlamak yerine kavga? Neden anlamaya çalışma çabası yerine yazdığını bile okumadım nidası? Burasının en güzel yanı bireysel çatışmaların,hakaretlerin,rekabetlerin olmadığı bir forum olmasıydı. Biz aylarca nice sohbetler ettik başlıklarda. Yetmedi kurum sınavların da buluşup yemekler yedik. Yetmedi Halen arayıp görüşürüz. Birbirimizin derdiyle dertleniriz. Hepimiz aynı meslekte miyiz? Hayır. Farklı yerlerde farklı işlerle uğraşıyoruz. Kimsenin rızkını kimse veremez. Elbette kader gayrete aşıktır derler ama rızkı meselesi de bambaşakdır. Denetmenin rızkı sgk da denetçinin ki asp de imiş. Yok aksini iddia edipte bu benim diyen varsa, allah ağız tadıyla yedirsin. Burada bitirilen okullar,alınan puanlar,öğrenirken diller,verilen yıllar yarıştıracaksanızda oda sizin karakterinizin yakışanıdır. Bir diğer hususa gelince , bir arkadaşımız ifade etmiş,bunların hiç birinin karar vericisi konumda değiliz. Siyasi irade hangi yönü istikamet gösterirse oraya yöneleceğiz.
Ayrıca adminlerden isteğim bir zamanlar burası birbirini anlayan,dinleyen insanların buluşma noktasıydı. Bilirdik ki herkes bizim geçtiğimiz yollardan geçmiş,geçiyor,geçecek. Yine öyle olması dileğiyle bu tip hakaretlere umarım yer vermezsiniz ve bir an önce önünü alırsınız.
Umarım devlet için,kurum için,bizlerden kendi aramızda çatışmaları bırakıpta hizmet bekleyen insanlar için ve en sonunda bizler için en hayırlısı olur. Uzatıpta başınızı ağrıttık ise affola. -
@conmaynard cunku sadece meslekleriyle bu hayatta var bu insanlar. Bu yuzden bu kadar pasif agresif onune gelene hirliyorlar.Halbuki farkinda degil tasaradakinin 10 kati yalakalik yapacak yapiyor.bu yuzdeb bu @basol477 gibi esseklerin sirtindan aldiginda semerini geriye birsey kalmayacaktir.
-
İleti düzenlenmiştir.
-
Arkadaslar memurlar. net forumunda iyilestirme birlesme olacagi falan yaziliyor. yok mu bu forumda guvenilir uye. bilgi kaynagi saglam. eger bir seyler duzeltilecekse mutlaka bellidir. secimden sonra uyum yasalari falan cikmasi lazim zaten. hazirdir bu khk lar diye dusunuyorum @pareto_wilfredo ustad niye sessizsin ?
-
@doktorcino yahu haber alan da nasil aliyo anlamiyorum ustad? Neden gizli tutuldugunu da hic anlamiyorum,boyle bisey varsa secimden once neden ilan edilmedi mujde gibi onu da anlamiyorum,sessizlik de herseye gebe olur-olmaz birlesilir-birlesilmez hersey esit gibi geliyo bana,bilen de neden soylemez onu hic anlamiyorum bilen soylesin
-
@stat91 ya da "olacak" deniyo sırf baski yapilsin vazgecilmesin israr edilsin gibi...
-
@stat91 Başol gibilerin egosu yüzünden oy kaybetmemek için aciklamiyolardir
-
@sylmz sizce var mi yani birlesme iyilesme hocam?
-
Cb yemin edene kadar yetki khk larinin suresi var. Bu sefer oldu oldu iyilestirme/birlesme ne olacaksa. Denetmenler icin bu son tren arkadaslar
-
Hocam benimde bilgim yok memurlar. net te birleşme olacak kesin bilgi diye yazmış 2 3 kisi ama nekadar dogrudur bilemem
-
Dostlar sessiz oluşumun tabi ki nedenleri var. Çünkü daha evvel de açıkladığım gibi olumlu yönde çalışmalar var iken tersi istikamette de baskılar var. Bu noktada hangisinin yarışı önde tamamlayacağı KHK metninde görülecek. Ben %51 diyorum iyileştirmeler için. İşi yürüten devlet büyüğünün meseleye ne denli olumlu baktığını biliyorum. Hatta bu iki Bakanlık içerisinde tek taşra denetim birimi olarak buranın kalmasını anlamsız bulduğunu ve düzenlemeye böyle yön vermeye çalıştığını.
Şunu açık ve net söyleyeyim, benim suskunluğumun altında gerçekten boşa umut vermekten imtina etmek var. Ancak başkalarının suskunluğunun altında, gizem üretme ve tamamen devlet eliyle yürütülen süreci kendine mâl etme çabası var. Bu yönden ben sessizliğimi bundan ayırarak bir kez bozuyorum. Az kaldı, yakında belli olacak ne olacağı.
Dediğim gibi %51 olumlu gelişmeler bekliyor bizi.
-
Eyvallah ustad bilgiler icin. hakkimizda hayirlisi bu saatten sonra sabredip bekleyecegiz.
-
@paretowilfredo peki ustad gorev yerlerimiz degisir mi tasra ayaginda devam mi ederiz?
-
@stat91 Grup başkanlığı olmaksızın bu düzenleme işlevde sıkıntılar doğuracaktır. Grup başkanlığı kurulduğu takdirde, kurulmuş olan illerde çalışanlar ilinde kalır, diğer illerdekiler başkanlıklara kaydırılır. Aksi bir düzenleme olması durumunda ki ben buna zayıf ihtimal olarak bakıyorum illerde devam edilir.
Bunun doğuracağı sakıncalar var; İl müdürlerinin 3000 Ek gösterge ile görev yapıyor olması. Bu durumda İl müdürleri amirlikten fiilen çıkacaktır. Buna çözüm de İl Müdürleri'ni 3600 yapmaktır. Bunun da sakıncası şu; 3000 iken il müdürleri Daire Başkanlığı için 3600 ek gösterge almak adına çalışırken bu durumda daha az sorumluluk aynı özlük hakkı için müdürlüğünde kalmayı yeğleyecektir. Bir yükselme gayesi de olmayacağından verimleri düşecektir. (Bir avuç istisnayı tenzih ederek- Sanki şimdi çok çalışıyorlar ya)
Her durumda ciddi sorunlar doğurur ilde tutulması. Bu yönden grup başkanlıkları kurulacağı kanaatindeyim.
-
Tartışmayı canlandırmak istemedim ama az önce okudum, bir iki bi şey yazmak istedim @paretowilfredo sil derse silerim ama. Neyse şu facebook grupcu, reklamcı tayfa bu platformda etkin değil diye o kadar mutluyum ki anlatamam. Bugün gördük adam(?) aspbye girmiş gören başbakan olmuş zanneder. Burda kimsenin kimseye vay ben şu kadar puan aldım vay biz 7 kişi aldık hepsinin puanı seni 5 e katlar demeye hakkı yok. Burdaki her arkadaş bu kpss sürecine yıllarını ve emeklerini vermiş, çok güzel puanlar vermiş arkadaşlar. Orta halli puan alan arkadaşlar da bu sene daha güzel puanlar almak için emek veriyorlar. İşin özü es kaza aspb diye iş merkezi bakanlığa girip, bu seneki puanlardan bi haber olup( hem sınavlar yuksek kapattı hem de geçen senelerdeki puanlara göre 4 5 puan eksik) ben 90 aldım yhaa tribindeki denetçi ve müfettiş ayrımını bilmeyen, kendine olmadığı şeyi diyen facebook reklamcı tayfası buraları kendi grupları gibi sanmamalı. Sgk denetmeni arkadaşlarım, kardeşlerim, abilerim,ablalarım 3600 isteklerinde sonuna kadar haklılar. Lise mezunu polis, imam alırken lisans mezunu, kpssden 85 alan kurum sınavlarını geçen mülakatları atlayan bu ülkenin değerleri neden alamasın. Umarım yeni kurulacak bakanlıkta denetçi olursunuz, yolunuz açık olsun.
-
@paretowilfredo tesekkur ederim üstad ama malesef bu kadar köklü bir duzenleme yapacaklarina inanmiyorum, beklenti icine girmek istemedigimden de olabilir hep ayni senaryo cunku sadece bu sefer bu olasiligi guclu kilan, bakanliklarin birlestirilmesi oldu sadece o da neye gebe belli degil
-
Evet üstadlar, seçimler vatanimiza milletimize hayirli olsun, 3600 geliyor mudur ?Alir miyiz haberleri?
-
Sayın cumhurbaşkanı balkon konuşmasında düzenlemelerin yemin töreninden önce kemale erdirileceğini söyledi.. Yani önümüzdeki 2 hafta içinde ne olacağımız belli olacak umarım dernek boş durmaZda az da olsa bastırabilir..
-
cumhurbaskani 8 temmuz pazar gunu yemin edecek. yetki khk larinin suresi 8 temmuzda doluyor. ya bu hafta ya onumuzdeki hafta khk lar cikacak.ne olacagi ortaya cikacak. hakkimizda hayirlisi.