ÇSGB Bünyesinde Birleşme Sesleri
-
@paretowilfredo @camouflage yahu içerdesiniz,biz de Yen'i denetmen olucaz inşallah,daha girmeden soğumayalım şu meslekten de kurumdan da neler oluyor bize de bir anlatın.
-
Dostlar herkese merhaba. ÇSGB bünyesinde @iüiktisat dostumuzun da duyurduğu bir tek çatı çalışması söz konusu. Bu noktada bir taslak hazırlığı var. Taslak kapsamında ÇSGB bünyesindeki tüm denetim/teftiş birimleri birleştirilip 'denetim elemanı' adında eşitlenecek. Tabi daha çok erken bence konuşmak için ve daha sağlam bilgileri derleyip müjdelemek lazım ancak böyle bir söylenti vâki. Bakalım ilerleyen günler bu hususta neler getirecek. Takipte kalın
-
@paretowilfredo Hocam son durum nedir seçim öncesi gelirmi müjdeli bir haber?
-
@staticman müjdeli haberi cb verdi geçenlerde; aile bakanlığı ile birleştirme projesi...
-
Maliye birleşmesi gibi birden 5000 müfettiş alımı gibi bir ihtimal var mı?
-
@genclerbirlikli bu haberin müjde kısmını anlayamadım
-
@paretowilfredo hocam böyle bi durumun müfettişler açısından kazancı ne olacak sadece turne sayıları azalacak o zaman yanlış mı düşünüyorum ki benim bu durum işime gelir ️
-
@sınavuzmanyrd yani demek istiyorum ki çsgb açısından müjdelik bi şey yok işler sarpa saracak gibi
-
Dostlar bu konuda gelişmeleri yarın yazacağım inşallah.
-
Ya kardeşler yanlış anlaşılmasında ben denetmenlerle müfettişlerin birleşmesine karşıyım.
Yani bunu mülakat beklediğim için değil hep savundum.
illaki arada bir fark olmalı işin fıtratında var bu bence.
ben şu an taşrada uzman yardımcısıyım hiçbirzaman merkez uzmanları benden fazla alıyor diye şikayet etmedim. Çünkü bu böyledir her zmaan bir üst vardır
Daire başkanı ile genel müdür arasında da görevin niteliği açısından bir fark yok sadece kapsam farkı var ama kimse daire başkanlarıyla genel müdürler eşitlensin demiyor -
@sınavuzmanyrd Buna da yanıt vercem dostum yarın meslekten birisi olarak teferruatlı bir şekilde
-
@paretowilfredo eyvallah dostum:)
-
denetmenlerin ozluk haklari guy, mhuy gibi kadrolara gore biraz daha iyi bir seviyeye getirilirse bizim icin tüm sorun çözülür. Müfettislerle birlesmek degil, yetkimizin özlük hakkına yansımasıdır çabamız.. denetim işi yaparak bir belediyedeki mhuydan sosyal denge tazminatlarıyla birlikte aşagı yukarı bin lira eksik almak sorunlu bir durum.. Denetimin zorlugu ve riski daha fazladır, sahaya inersin... Bence guy, mhuy vb mesleklerin önüne gecse yeter; müfettislik, denetcilik, kontrolörlük olmasa da olur.
-
@paretowilfredo, içinde söyledi: ÇSGB Bünyesinde Birleşme Sesleri
Dostlar bu konuda gelişmeleri yarın yazacağım inşallah.
Valla senden gelcek iyi bir haberi bekliyorum. Burda kimsenin karşı olması yada kimsenin desteklemesiyle olcak iş değil. Biz denetmensek şayet belli bi statü ve iyi bir maaş hakkımız. Yapılan iş ortada kimsenin küçümseyebileceği veya hor görebileceği bi meslek değil. Zorlukları ortada. İş yükü ortada. Umarım hayırlı sonuçlar alırız.
-
Ciddi manada denetmenlerin gelecegini merak ediyorum... Son 6 yıldır özlük hakları iyilestirilcek denilip duruldu ama yaprak kıpırdamadı, denetmenlik dışında her mesleğin özlüğünde iyilestirmeler olurken denetmenlik yerinde saydı.. Ara meslekler her zaman en magdur olan mesleklerdir.
-
Çok ciddi bir denetmen nüfusu oluştu ve oluşmakta.. Araştırmalarım neticesinde 2012 yılından beri oyalıyorlar ancak bu sefer artık hallolmalı.. Ben şu olsun bu olsundan ziyade hakkımız verilsin, kıymetimiz bilinsin perspektifi ile olaya yaklaşıyorum.
-
Secimden bir hafta önce filan bir seyler açıklanacakms hakkmzda diye bir sey duydum bakalm...
-
Merhaba dostlar. Söz verdiğim gibi gelişmeleri bir araya toplayalım. Aslında iyice netleşmesi için beklemedeydim ancak madem ki konusu açıldı duyduklarımı bi aktarayım şöyle;
Şimdi dostlar iki plan söz konusu ve planlar bizzat Cumhurbaşkanlığı'nda eski kabinelerden aşina olduğumuz biri tarafından yürütülüyor. Çalışmada iki ihtimal söz konusu;
Evvela kesin ve sabit olan durum, Aile, Gençlik ve Çalışma Bakanlıklarının bir araya getirilmesi. Bunun akabinde ortaya iki ihtimal çıkıyor;
İlk ihtimal mevcut düzene çok ellemeden, teftişleri bir araya getirerek, taşra yerel denetim birimlerini olduğu gibi tutmak ki bu bence zayıf görünen ihtimal.
İkinci ihtimal ise; Yine birleşmenin sağlanması ancak taşra denetim biriminin Grup Başkanlığı modeli ile 3600 ek göstergeli hale getirilmesi. Bunun üzerinde durulduğunu işittim sağlam sayılacak bir kaynaktan ancak şu var bu bilgiyi teyit edemedim. Bakanlık kanadından araştırdım ancak net bir bilgi, olur alamadım. Bunun sebebininse işin bizzat Külliye kanadından yürütülmesi olduğunu öğrendim. İlgili büyüğümüze ulaşma ihtimalim var. Bunu deneyeceğim. Eğer öğrenebilirsem o kanattan bilgi alıp son durumu paylaşacağım. Ancak ciddi bir gizlilik içinde yürüyor süreç o nedenle kimse yüzde yüz şu seçenek olur diyemiyor.
-
Denetmenlik ile Müfettişlik kesinlikle birleşmelidir. Koordineli çalışma yapan iki birim. Biri taşra ayağı diğeri merkez ayağı. Denetmen, masanın önündeki isimdir, müfettiş kasada duran kişidir. Bunların ikisi de bir çok yerde birleşir. Nasıl ki Maliye Bakanlığı, denetmenler ile müfettişleri birleştirmiştir, SGK'da bu yapılabilir, yapılmalıdır.
-
Peki ne zmn netlik kazanabilir bu duyumlar üstadlarım ?