ÇSGB Bünyesinde Birleşme Sesleri
-
@sınavuzmanyrd Dostum şimdi bizim meslekte daha doğrusu kurumda temel sorun şu; Denetmenler ile Müfettişlerin iş temposu bakımından turne dışında gerçekten bir fark yok. Denetmenler olarak ayda ortalama 20'şer rapor çıkarıyoruz. Çalışma başlıklarımız şöyle;
Kayıt dışı istihdam denetimi, ihbar şikayet.
Muvazaalı boşanma.
Gelir Tespiti
İnşaat denetimi
Sahte sigortalılık/sahte işyeri denetimi kayıt inceleme.
Oda kayıtları ile hizmet kazanımı.
OSGB Denetimleri.
İş kazalarında sigortalılık tespiti.Kaç başlık saydım, bunun yanında rehberlik/bilgilendirme de yapıyoruz zaman zaman yapılandırma dönemlerinde.
Müfettişlerin iki temel çalışma alanı var keza şu da ciddi bir haksızlık, kayıt dışı istihdam denetimi yapıyoruz der müfettişler her fırsatta hayır dostum o iş bizim bu konuda müfettişlerin yapmış olduğu bir iş yok.
Üç temel başlıkta işlerini değerlendirebiliriz;
Asgari işçilik
Hastane denetimleri
İş kazalarında sigortalılık hariç tespit.Bak 3 başlık. Küçümsemiyorum elbette özellikle asgari işçilik bir derya. İş kazaları da bir genelge hükmü ile denetmenlerden alınalı daha 3 sene olmadı o da denetmenlerin işiydi.
Söylemek istediğim denetmenler müfettişlerden üstündür değil. Ancak denk olmak da inan ki hakkı denetmenlik mesleğinin.
Her iki meslek de Yetki sınavı ve Yeterlik sınav + mülakatından geçiyor. Bu da denk olunan bir diğer alan. Daha az özlük hakkı, daha ağır iş yükü, aynı yetki yeterlik koşulları ile denetmenlerin bu denli geriye atılmasındaki tek sebep müfettişlerin daha fazla ve nitelikli iş yaptıklarına dair propagandayı daha iyi yapmasıdır. Yoksa kesinlikle denk olması adına hiçbir makul gerekçe göremiyorum ben.
Ha şu var, ayrı bir unvan ile denkleştirme olursa dahi şu olmalı buna katılıyorum, mesleğe mulakatla alım bitirilip Teftiş gibi güzelce sınavla alım yapılmalıdır. Bugüne dek çoktan gelmeliydi bu sistem bunu da hep söyleyenlerdenim. Mesleğin niteliğinin yükselmesi adına kesinlikle gerekli bir adım bu.
-
@paretowilfredo hocam cok guzel yazmssnz.. peki ne zmn netlik kazanir bu durum
-
@rterdogan Seçime doğru biraz daha alenileşir diye düşünüyorum dostum.
-
Denetmenler müfettişlerle birleşir mi bilemem ama, Denetmenlerin ciddi anlamda sorunlarının çözülmesi gerekenler problemler var başta kayıt dışı istihdam olmak üzere gelir tespiti,muvazaalı boşanma,sahte işyeri incelemesi, kayıt incelemesi , evde çocuk bakım gibi güncel projeler vs. Bir çok kalemle denetmen uğraşırken müfettişlerle birleşmiyorsa bile müfettişin özlük hakkı ne ise denetmenin de o olmalı
Yine Sosyal Güvenlik Kurumu memurlarına uzmanlık getirilmeli maliyede ki gelir uzmanının özlük hakkı ne ise Sgk da memurun özlük hakkı o olmalı gelir uzmanları nitelik olarak SGK memurundan fazla bir iş yapmıyor.
İşin daha da garibi gelir uzmanları bile 3600 alma durumları konuşulurken denetmenlerin 2200 de kalırsa SGK adına durum daha da vahimleşir -
Hadi insallah ya, valla ilerde bir merkez uzmanliga gecerim diyordum.. boyle olursa hic gerek kalmaz mis gibi meslek
-
Taslak hazır deniliyor
Üstatlar da aynı hususta güçlü duyumlarımız var demekte
Müfettişlik yakışır bize
-
@da-vinci
Tespitler yerinde üstat -
@paretowilfredo
Grup başkanlığı sayısı artırılır mı üstat yoksa mevcut durum üzerinden mi devam edilir. -
özlük hakları tabi ki iyileştirilmeli ve meslek personeli hak ettiği değeri almalıdır. Böylece meslekten kaçışlarında önüne geçilecektir. Memurluktan gelme bazı tiplerin (hepsini kastetmiyorum ancak hak etmeyen bir çok kişi var) emekli olması ve yeni gelenlerin kurumda kalması ile mesleğin a grubunun gözdesi olacağını düşünüyorum. Ancak bana göre özlük haklarından daha önemli olan konu grup başkanlıklarının kurulması ve personelin vasıfsız il müdürlerinin/yardımcılarının emrinden alınmasıdır. Bağımsız denetim için personel üzerindeki baskı önemli ölçüde azalacaktır.
Ayrıca seçim arifesinde iyileştirmeler havada uçuşurken derneğin bu derece sessiz kalması çok normal değil. Meslek adına bir şeylerin alındığını ve geçmişten gelen tecrübe ile açıklanana kadar sessiz kalmak istedikleri kanısı oluşturuyor bende.
Biz denetmenler olarak sadece adalet istiyoruz. Adımız müfettiş olsun, müfettişlerle birleşelim diye bir sıkıntımız yok. Her şeyden önemlisi mesleğimiz ve memleketimiz için hayırlısı olsun.
-
Eger sgdy mufettislik olursa, kaymakamliga calismayi bile birakirm.. benim icin baska meslek arayisi biter
-
https:// m. yeniakit. com. tr/haber/vahim-iddia-maliye-bakanligi-icerisinde-471923.html
Bunu da bir okuyun bu arada...
-
@rterdogan maliyede yaşananları görünce müfettişlerle birleşmektense 3600 ek göstergeli denetçi yada kontrolör statüsüne geçiş yapılması daha mantıklı geliyor.
-
@conmaynard 9. pro kazanan biri olarak benim de temennim bu yönde. Eğer müfettiş olmak istersem ne yapmam gerektiğini biliyorum. Çalışırım ve olabiliyorsam olurum.
Üstadlarımızdan duyduğumuz, okuduğumuz ve gördüğümüz kadarıyla sahada çok aktif olan bu denetmenlik mesleğinin hak ettiği mutlaka verilmeli.
- Yerel etkiden arındırılıp il müdürlerinin etkisi sıfırlanması için grup başkanlıgı gelmeli
- Saha denetimi işinin temeli olduğu için ünvanının kontrolör olarak değiştirilip 3600 ek gösterge ile özlük haklarının iyişleştirilmesi gerekiyor.
-
@paretowilfredo üstad bayram şekeri tadında bir duyumun olsa neşemiz yerine gelirdi bayram bayram. Herkese iyi bayramlar bu arada.
-
@paretowilfredo hocam bu şekilde birleşme olsa yazılı sınav gelse bile istatistikçi alımı yine de olur mu? Yoksa tamamını ibf den mi alırlar ne düşünüyorsunuz??
-
Dostlar süreç bu aralar sonlanacak gibi. Aldığım haberler var ama muğlak. O nedenle net bir biçimde müspet demek umut satmak olur. Az daha bekleyelim net bilgi alabilirsem öyle konuşacağim.
-
@paretowilfredo üstad sen sgk denetmeni misn ?
-
@rterdogan ben dahi bunu kimse bilmiyor. Her yerden bilgi alıyor tahmin etmek bile zor En son Sayıştay'da görülmüş diye bir haber aldık.
-
@paretowilfredo üstad sen bilgileri aktar. Zaten az kaldı açıklanmasına. En önce dillendiren yine sen ol
-
@antimülakat geçen bi yorumda biz denetmenler demişti. Ben 5 ve ya 6. Promosyon olduğunu düşünüyorum. 8. Pro da tanıyan biri vardı ne kadar ısrar ettiysem söylemedi. Beni öldürür dedi. @paretowilfredo gizemlisin ve seviliyorsun