Rekabet Kurumu 2016 Uzman Yardımcısı alımı.
-
Hukuktan sinava girecekler de mi iktisattan sorumlu?
-
@siddharta elbette. Hukukçular da test olan ingilizcenin yanı sıra klasik sorulacak iktisatı yapmak zorunda. Adli hakimliğe kasan hukukçular için zor bir seçim... Çünkü bu sınava odaklanırlarsa en az 2 hafta iktisat çalışırlar. Bu da hakimlik için kayıp olur ama idari hakimliğe hazırlanan hukukçular için kayıp olmaz... Geçen sene 140 hukukçu çağrılınca 90,3 ile kapatmış. Bu sene hukuk soruları zor olduğu için İİBFlilerin hukuk ortalaması düştü. Bu da p11 ve p21 gibi hukuk ağırlıklı puan türlerinde 90'ı geçen sayısını arttırdı. Hukuktan bu sene taban puan 89,5'in altına düşmeyecektir. İİBF'de ise geçen sene 300 kişi 87,9 ile kapatmıştı. Bu sene puan türü çok olduğundan 460. Kişi kaçla kapatır bir tahmin yapamayız ama 87,9'un altına ineceği kesin...
-
@odtüsbky kpss hukuk puanlarım beni kurtarir ama ingilizce ve iktisat olmasa iyiydi, moral bozucu:( yok mu sirf hukuk isteyen bi uzmanlik?
-
@siddharta ingilizce şartı istemeyen, sınavında ingilizce ya da hukuk dışında ders sormayıp yazılı sınav yapan bir tek TAEK var. Ancak o da her sene alıp yapmıyor. Hukukçulara sadece mülakatla alım yapan kurumlar da 1-2 kişi alıp 4 katını mülakata çağırıp çok yüksek puanla kapatıyor. Hukuk mezunlarının puanı 9'nin altındaysa, İngilizce ve iktisatı da iyi değilse uzmanlık ilanlarından pek bir beklentisi olmamalı. Zaten yılda hukukçulardan 50-60 uzman yrd alınıyor. Kimi yıllar alınan mühendis sayısı hukukçu sayısını geçebiliyor. Bu durumdakiler için en iyi yol alımı bol olan adli hakimlik gibi duruyor. Ancak İİBF'liler ingilizceleri iyi olmasa bile yüksek puan yaparak bazı iyi mesleklere girebiliyorlar...
-
@siddharta 100 puanlık sınavın 80 puanı hukuk 20 iktisat iktisatlar çok kolay , ing sınavı 50 soru test zor değil gayet kolay
-
taban kaçla kapatır arkadaşlar
-
@ncbb alım çok yazılıya 20kat çağırılcak düşük kapar
-
@aliveli cok sagolasin:) bu iyi oldu.
-
Arkadaşlar başvuru başlamadı değil mi kurumun sitesine baktım göremedim
-
Çalışma yeri Ankara değil mi İstanbul'da da bürosu var buranın..
-
@odtüsbky sadece mulakat yapan kurumlar nelerdir acaba? Vaktini aliyorum kusra bakma lutfen.
-
@aliveli düşük derken mesela?:)
-
@uzmanyrdd sadece ankara istanbul lojistik destek amaçlı , taşınması gündemde değil
-
@kamu657 henüz ilan verilmedi
-
Arkadaşlar, genel alım için 23*20=460 kişilik bir ilan olacak. P49 gibi KPSS'den yüksek puan alınabilen bir puan türünün başvuru puan türü olması nedeniyle ben puanların yine çok düşük kapamayacağını düşünüyorum.
P54 84,74 586
P54 85,35 468
P54 86,50 302P49 85,73 1091
P49 86,76 723P55 84,73 724
P55 85,48 559
P55 85,86 489Her ne kadar 2016 yılında P54-P55 puan türlerinde 85 puanı olan bir kişi 500. sırada yer almış olsa da, P49 puan türünde 85 puanı olan 900. sırada ve 87,60 puanı olanda 500. sırada yer alıyor. Bu da demek oluyor ki çoğu kişi P49 puan türüyle başvuru yapacak. Ben yine 87 ve üzeri bir puanla kapatacağını düşünüyorum.
-
@Antimülakat 8 kişilik artış hiç mi etkilemez diyosunuz?
-
@ptriot hocam çok değişiklik olmayacak gibi geliyor, geçtiğimiz yıl Rekabet sınavı öncesi Başbakanlık, Dış ticaret, Kamu Gözetimi gibi kallavi yerler sınavlarını yapmıştı. Bu yerlerin sonuçlarını bekleyenlerin bir kısmı sınava başvuru yapmamıştır diye düşünüyorum. Oysa bu sene yazılı sınava katılım anlamında düşünürsek en yüksek katılımın olacağı ilk sınav. İlginin yoğun olacağını bekliyorum.
-
@Antimülakat anlıyorum haklısınız yine bizim 85 86 puanlar güme gitti desenize
-
@siddharta Rekabet Kurumu 2016 Uzman Yardımcısı alımı. içinde söyledi:
@odtüsbky sadece mulakat yapan kurumlar nelerdir acaba? Vaktini aliyorum kusra bakma lutfen.
Est. Yazılı sınavsız hukukçulara direkt mulakat yapan YÖK, ÖSYM, RTÜK, MEB, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, AFAD, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, EPDK, Aile ve Sosyal Pol. Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Başbakanlık gibi kurumlar ama bunların bazıları 2, bazıları 3 bazıları da 4 yılda bir alım yapıyor. Bazıları da Sağlık Bakanlığı gibi sadece bir kez alım yapıp bir daha alım yapmadı.
@Antimülakat Bence ekonometri ve istatistik gibi derslerin de olması başvuruyu biraz düşürebilir. Ben 86 küsurları göreceğini iddia ediyorum ama bu sene herkesin p46'sı yükseldi. 86,00 puanı geçen herkes bu ilanı denemeli zaten postayla değil internetten diye biliyorum...
Not: p49'um 90,5 ile sınava başvuracam. O nedenle tahminimde kotü bir niyet yoktur. Yanlış anlaşılmasın :slight_smile:
-
P73 dahil değil mi