Maliye bakanı Berat Albayrak istifa etti
-
@aroma Böylesine ışıltılı bir hayatı ben istemedim Bu hayatın getirdiği böyle şeyler var ne yazık ki
-
@LioN haahhahagshwhwshwhw gundiler
-
@strtmn Yemin ediyorum şaka gibi ya Denk gelmiştir heralde. Bakan istifa etti diye TL değer kazanır mı? İktisat bilen arkadaşlar bir el atsın şu soruna. Cidden merak ettim.
-
Bu arada Resmi Gazete yayımlandı ve bakan ataması yapılmamış.
-
@onuktekin, içinde söyledi: Maliye bakanı Berat Albayrak istifa etti
@aroma Böylesine ışıltılı bir hayatı ben istemedim Bu hayatın getirdiği böyle şeyler var ne yazık ki
Kardeşim bu yazdigin iletinin altında kocaman bot reklamı var ve sınırları zorla yazıyor. Bende diyorum bu görseli niye paylaşmış:))
-
@LioN ahahahahaha Bu sıra indirimler çok fazla olduğu için reklama iyi para basıyorlar demek ki
-
@SBF11 spekülatif atak herhalde ben de anlamadım hocam
-
@SBF11 Net etki yarın belli olur diye düşünüyorum. TL'yi değerlendirip USD alıp Türkiye'de piyasa açıldığında USD değerlenince aradaki farktan kazanç elde etmeyi düşünenler yüzünden olabilir. Piyasa belirsizliği affetmez. Doların yükselmesi bekleniyor diye düşünüyorum. Bu istifanın bu şekilde olması hiç iyi olmadı.
-
@SBF11 Hocam dünya piyasası Berat Albayrak'ı çok sevmemişti. Ve gitmesi isteniyordu. En basitinden Berat Albayrak konuşma yaptığında BİST değer kaybediyordu. Bu derece olumsuz yansıyordu. Şimdi ise gidince (belli değil) piyasa bir beklentiye girdi. Piyasalar da beklentiyi fiyatladığı için TL'de alışlar hızlandı ve belirli bir noktadan sonra borsalarda hızlı alış olunca robotlar devreye giriyor ve TL'nin talebi çok olduğu için TL'nin fiyatını arttırıyor. Borsa ile ilgilenenler bilir, bir hisseye hızlı ve büyük alışlar gelirse o hisse sert bir şekilde yukarı hareket eder. İşte bu mevzu şuan TL'de oluyor. Talebi artan malın fiyatı artar dediğimiz olay gerçekleşiyor
-
@muhmul5811 Anladım hocam, eline sağlık.
-
@onuktekin Ben de belirsizlik var diye TL'de değer kaybı bekliyordum. Fakat TL'nin değeri artınca şaşırdım. Ama dediğinizi anladım hocam. Teşekkürler.
-
@LioN Bende sürekli misyoner bacıların reklamı var. Misyonerlerden yıldım.
-
@LioN Hop bi 10 milyon daha, çil yavrusu gibi....
-
@onuktekin yav aynı sıkıntı bende de var arada sarışın bir çocukta çıkıyor
-
@crowdingout Sarışın bi kız var Avril'e benziyor o kız güzel de başka bir sarışın kız var onu görmek istemiyorum
-
@onuktekin ahahaaahaaaa eyyy misyonerler duyun arkadaşımızın sesini ben hiçbirini görmek istemiyom vallaha baydı
-
İstifa cuma akşamı olsaydı ya da MB başkanı değişimi gibi olsaydı daha iyi olacaktı. Böyle dramatik şekilde olmamalıydı. Emre Alkin, Mahfi Eğilmez gibi ekonomistler ne diyecekler nasıl yorumlayacaklar merak ediyorum. Hepsi beklemede şu an.
-
Bu istifa Hazinenin İstanbula taşınma sürecini nasıl etkileyecek acaba. Biliyorsunuz Berat bey Ankarayi sevmediğini söylemişti, bence de bu sebeple koca bakanlığı taşıyordu İstanbula hiç gerek olmamasına rağmen
-
@onuktekin Mahfi Eğilmez belki yorumlamıştır da biz anlamamışızdır:)
https://forum.tercihiniyap.net/topic/4464/anlatilasi-hi̇kayaler-okunulasi-yazilar/13?_=1604871817387 -
@onuktekin benim bu süreçten anladığım Reis'in verdiği kredinin bittiği. Bunun ilk sinyalini 16 ay önce MB başkanını değiştirerek verdi. İkinci sinyali tekrardan MB başkanını görevden alarak verdi. Selektörü ise hmb'yi görevden alarak yaptı. Bana göre bu istifa değil kırmadan rencide etmeden görevden almaktır.