2020 Kaymakam Adaylığı Sözlü Mülakatları
-
@osaduman büyük ihtimal ocak ayının ilk iki haftası başlar gibi duruyor. Belki dedim bir ihtimal 2021 alımı erken olacaksa takvimi sıkıştırabilirler mi diye.
-
Arkadaşlar Martin 7 sinde askerlik var bende ayrıca mülakat sonuçları Martin ilk haftasında aciklanirsa nasıl bir durum izlenilebilir bilgisi olan var mı ?
-
Arkadaşlar ''Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi'' bölümü için eşdeğerlik şartı gerekmiyor değil mi ? Bir CİMER kararına denk geldim de internette sorma ihtiyacı hissettim yine de..
-
@müezza Geçen yıl alıp göndermiştik. Benim de merak ettiğim, geçen yıl bakanlığa eşdeğerlik belgesi gönderenler bu yıl tekrar gönderecekler mi...
-
@samatta Bakanlık Personel Genel Müdürü başkanlığında, Mülkiye Teftiş Kurulu Başkanı ve İller İdaresi Genel Müdüründen oluşan 3 kişilik komisyon yapıyor esas itibariyle. 3 ünde de görev değişikliği oldu. Öncekiler vali olarak gittiler.
-
@müezza En son bir arkadaşın Cimer başvurusuna 'Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi' için eşdeğerlik belgesi gerekmediğine dair bir cevap vardı diye hatırlıyorum. Ama net bilgisi olan varsa bizleri aydınlatması iyi olur.
-
Geçen sene eşdeğerlik belgesi almıştım bu senede alman gerekiyormu ?
-
@müstağni Geçen yıl aradım kaymakam adayları şube müdürlüğünü, al gönder dediler. Bakanlık gönderilmesi gereken belgeleri duyurunca belki açıklama yaparlar bu sene küçük de olsa..
-
@Serkanme Geçen sene gönderenler için tekrar istemeyebilirler diye düşünüyorum. Duyuru yaptıklarında arayıp bakanlığa soracağım.
-
@Ali-19 İnşallah dediğiniz gibi duyuruda net şekilde belirtirler yoksa arayıp bilgi almak en sağlıklısı gibi gözüküyor.
-
Arkadaşlar hayırlı olsun hepimiz için mülakat sürecine merhaba
-
Arkadaşlar cümleten merhabalar, yazılı sınavı geçen 416 arkadaşımın her birini ayrı ayrı tebrik ediyorum. Ben de ikinci sınavımda da mülakata kalmaya hak kazanmanın gururunu yaşamaktayım. Önceki paylaşımlarda bazı arkadaşlarımızın mülakat sürecine dair soruları olmuş. Tecrübelerime binaen bu paylaşımda bulunmak istedim. Öncelikle İçişleri Bakanlığına girdikten sonra doğu kapısına yöneliyor ve ikinci kata çıkıyorsunuz. Koridorun sonunda bekleme salonu bulunmakta. Adaylar sıra ile mülakata girmekte. Her aday bir önceki adaydan önce içeri alınıyor. Mülakata girmeden önce bekleme kısmında Kaymakamlık Aday Şube Müdürü ile yine şube de görevli bir memur oluyor. Mülakatın yapıldığı salon bir konferans salonu ve siz önünüzde sehpa olan bir sandalyede oturuyorsunuz. Karşınızda sahne olarak bilinen kısımda Personel Genel Müdürü, Mülkiye Teftiş Kurulu Başkanı ve İller idaresi Genel Müdürü bulunmakta. Mülakata öncelikle kendinizi tanıtarak başlamaktasınız. Ancak sorular için net bir şey söyleyemem kimi arkadaşlara tarih, idare hukuku, anayasa hukuku ve iktisat sorulurken kimi arkadaşlar da çeşitli konularda konuşma yaptılar. Mülakat zamansal 10-15 dakika arasında sürüyor. Genel olarak mülakat süreci bu şekilde geçiyor. Hepinize tekrardan başarılar diliyor ve her şeyin gönlünüze göre olmasını temenni ediyorum. Sağlıcakla Kalın...
-
@Eşref-Kuşcubaşı kardeşim süre olarak ortalama 3 5 dakika sürüyor diye duydum istisnaları hariç
-
@Eşref-Kuşcubaşı hangimülakat 10 15 dk sürüyor dostum 3 mülakata girdim 3 ünün toplamı 15 dk değil..
-
Beyler tecrübeler illaki farklı olabilir. Ben ilk günlerde girdiğim için uzun sürmüş olabilir. İlerleyen günlerde komisyon süreyi kısa tutmuştur. Bir şey diyemem. Benim mülakata girdiğim günde atmosfer bu şekildeydi. Aksi gerçekleşenler de tecrübelerini yazarak sürece ilk defa dahil olan arkadaşlarımıza yardımcı olabilirler.
-
@Eşref-Kuşcubaşı hocam herkes şunu net olarak bilsin mülakat sadece şekil şartı yerine getirilsin diye yapılan birşey.. Herşey mülakattan önce bitiyor zaten.
-
Arkadaşlar geçen sene eşdeğerlik belgesi alanlar aynı belgeyi bu sene götürseler sorun olur mu mülakatta, süreli değil herhalde belgeler mülakat için yeni bir belge almaya gerek var mıdır?
-
@maer hocam vallahi sizinle tartışmak istemem. Kim olduğunuzu ve ne iş yaptığınızı da bilmemekteyim. Bir çok mülakat tecrübem oldu. Kaymakamlık dışında diğer hepsini de geçtim ve ima ettiğiniz gibi bir duruma da hiç tevessül etmedim. İma ettiğiniz husus var mı? Evet var. Bunu inkar eden yalan konuşur. Ancak komisyonun takdiri ve mülakat performansınız da en az %50 etkili, bundan emin olabilirsiniz. Bence bu şekilde olayı sulandırarak insanların ümidini kırmayın. Allah murad ettikten sonra olmayacak iş yoktur.
-
@Eşref-Kuşcubaşı kardeşim muhakkak haklı olduğun nokta vardır fakat hangi mülakatları geçtiğinizi bilmemekle beraber mevzu kaymakam olmak ise en az yüzde 80 dış kuvvetler şartı var istediğiniz kadar müthiş konuşun bilin devlet her şeyden evvel güvenecegi bir aracı ister şahsi yorumum
-
@MiraKar İnşallah yarın bu konuda bilgi sahibi oluruz. Geçen yıl gönderilen eşdeğerlik belgelerinin geçerli ve yeterli olacağını düşünüyorum. Daha önce göndermeyeler için talep edilir sanırım. Belki de yeni bir uygulama yapıp, genel bir karar alırlar ve şu virüs döneminde kolaylık sağlarlar.