2020 Kaymakam Adaylığı Sözlü Mülakatları
-
@emr torpilin belli ki devleti sana emanet etmek istememiş
Not; ne sinava ne de mülakata girdim. Ama sayfa eğlenceli. Yüksek dozda nepotizm içeriyor.
-
Selamun Aleyküm Kıymetli dostlarım bugün sizlere veda etmek için bu hesabi açtım(Gerçek Hesabim bu degil), Cok şükür Rabbim bizlere nasip etti, insAllah daha güzelleri sizlerin olur, Asla ve asla pes etmeyin, Benm hikayemi bilseydinz asla pes etmezdiniz. bu yüzden lütfen ve lütfen hayallerinizden vazgeçmeyin. Hepinizi Allah'a emanet ediyorum...
-
Torpili olmadan bu sinava hazirlananlara ustun cesaret madalyasi verilsin. Ha bir de birilerinin okeyi ile bi yerlere gelip bunu Yuce rabbimin nasibi ile karistiriyolar ya ayri irrite oluyorum. Kesin nasiptir kardesim senin birilerinin ustune basa basa birseyleri kazanman.!!!!!!!!Allah bizim gibilere yardim etsin
-
@hpolitics Nasip kelimesi başlı başına olayın farklı bir boyutu. Kim bilir zaman ileride kaybedenleri öyle güzel şeylerle karşılaştırır ki 2021 yılında rakibine referans olup seni saf dışı bıraktıranlara dua edersin. Bunlar bile senin nasibin için bir vesile olabilir. Burada bakıyorum herkes sonuçtan önce hayırlısı hayırlısı diyor sonuçtan sonra nasip kelimesine takılıp herkes birbirine laf ediyor. Burada ateist varsa ona bir şey diyemem ama müslüman olan kardeşlerim önce ahiret sınavını geçmeye gayret etsin. Sonuçtan önce hayırlısı demek "Allah'ım ben elimden geleni yaptım sonucum senin bana yazmış olduğun kaderimdir. Kaderime razıyım" diyerek tevekkül etmektir. Daha sonra sonuca bakıp razı olmuyorsak biz en önemli sınavı zaten kaybetmişiz demektir.
NOT
Bu yazmış olduğum düşüncelerim mülakata girip kaybeden hocalarım içindir. Mülakatta araya referans sokanlarla o referansı kabul edenlerin imtihanı daha farklı bir boyut. Bu iş ne kadar doğru veya yanlış yorum yapamıyorum. Bu konuda yorum yapacak bir ilmim maalesef yok.
-
Katılıyorum
-
@ilhannn00 Ben mülakat performansımla geçebileceğim bir mülakatı birinin iki dudağı arasından çıkan kelimeyle kaybettiğimde nasip mi oluyor ? Ben buna kul hakkı diyorum nasip değil.
-
@ilhannn00 her hakszlığa uğradığımızda bu bizim kadermiz deyip tevekkulmu edelim hocam bu cok yanls bir bakış açısı.
-
Allah sabır versin size tabiki zor durum o kadar emekten sonra.
Bir sonraki ilan için hala bir umudunuz var.
Ben yıllardır bu sınavı küsurat puanlarla kaçırıyorum sınav sonuçlarımı şuraya atsam hem üzülür hem gülersiniz bazen herşey nasip...
-
Onu bilemem hocam, inşallah bizler de hakkımızı alırız.
-
@1453pasha @samatta Hocalarım ben nasip kelimesinden bahsediyorum. Dini bir konuya giriyor. Sizin bahsettiğiniz konu için en son not düştüm zaten ona bir şey demiyorum. Kul hakkından pay karşı tarafa düşüyor senin payında nasibin kaliyor. Anlatmak istediğim aldığımız bir nefes bile bu hayattaki nasibimizdir. Dünyada alacağımız bir nefes nasibimizde kalmamışsa son durak kara toprak oluyor. Beni yanlış anlamayın haksızlığa karşı hep birlikte karşı çıkalım ama bazı kelimelerin anlamlarını ya tam olarak anlamıyoruz ya da yanlış yerlerde kullanıyoruz.
-
@ilhannn00 yorumunuza katılıyorum. sınavda hakettiği halde (bunu anlamayan ve 416 kişinin hepsi kaymakam olmayı haketmiştir diyen arkadaşlar benim yorumumu okumasın, bu sınav 2 aşamalı bir sınavdır, yazılıyı geçtim benim de hakkım değil) listeye giremeyen ve bence hakkı yenilen insan tabii ki nasibim buymuş demeli ancak kul hakkının devreye girdiği de bilinmeli. Diğer yandan referanslar aracılığıyla listeye giren kişi de ''nasibimizde varmış, hamdolsun oldu'' gibi laflar etmemeli bence. buraya nasibi falan karıştırmamalı.
-
Bitti arkadaşlar süreç sonlandı bu dakikadan sonra yazacaklarınızın hiçbir önemi yok.....Boşa sitem ederek kazananlara laf söyleyerek kaybetmenizin öfkesi azalmayacak sadece kendinizi yıpratacaksınız..Tekrar çalışmaya başlamaktan başka çare var mı ?Olmuyorsa vardır bir hayrı demeniz sizin için en hayırlısı ben 2017 de başladım bu sürece ilk senemde kötü bir kurumun dandik bir meseğinden elendim eğer elenmeseydim asla ders çalışmaz o meslekten emekli olurdum ama şuan iyi bir kurumda iyi bir mesleğe girmek nasip oldu..demem o ki bugün olmaması sizin ileride iyiki olmadı diyecek bir konumda olmanıza sebep olmuş olabilir...sabredip devam edin bilginizi birikiminizi arttırın en sonunda hepiniz atanacaksınız bu günlerse ilerde sigara yakacağınız ufak bir anı olarak kalacak
-
Benim hatırladığım sanıyorum yıllar önce sayın Beşir Atalay'ın döneminde refansı olmayanları ilk sıralara koyun denilip hiçbir referansı olmayanlara listede öncelik taninmıştı. Onun haricinde bugün neredeyse bir lokantada komi olmak için dahi referans aranmakta. Maalesef bu ülkenin gerçeği bu. Sınavlara girmek puan almak yetmiyor kimi zaman. Bambaşka parametreler devreye giriyor ve hayaller başka bahara kalıyor. Her ne olursa olsun rızkı veren ALLAH'tır. Sınavı kazanıp mesleğe atanan kardeşlerimize başarılar diliyorum. Makamında mevkininde Şanı Yüce olan ALLAH'a ait olduğunu hiçbir zaman unutmasınlar. Kazanamayan kardeşlerimize ise geçmiş olsun diyorum. Umarım en kısa sürede gönüllerindekine hayırlısı ile kavuşurlar.
-
Dostlar tekrar maalesef diyerek konuya başlıyorum. Çünkü bu sözlü mülakat sınavı özü itibariyle normal bir sınav olarak gerçekleşiyor. 416 + 18 = 434 kişi mülakata katıldı. 100 kişi alındı. %23 gibi bir kazanma ihtimali olan bir sınav. Keşke bunları konuşmak yerine şu listedeki sayı azaltılsa 2 katı aday mülakata katılsa. İnsanların en azından bu konulardaki endişesi de, korkusu da, sonraki dönemlerde yapması gerekenler de azalacaktır. Yani sürecin daha sağlıklı işlemesi adına bunun yapılması çok zor değil. Daha adil olmasa da daha hakkaniyete yakın bir süreç nasıl oluşturulur? Bana sorulacak olursanız mülakata katılan sayısı 2 katı olarak belirlenirse...
-
@antimülakat Ah be üstad sen de benden daha iyi biliyorsun neden daha çok kişinin mülakata çağrıldığını. Yelpazayi daha geniş tutarak içeriden kendilerine en yakın adamları seçmek amaç bu işte. Şu sınavın yapılış şekli ve içeriği de zaten bu değil mi? Hiçbir ön koşul olmadan herkesin sınava girmesi sağlanıyor, sınav zaten içerik olarak kaliteli bir sınav değil (her sene yanlış sorular soruluyor ben artık bunun kasıtlı yapıldığını düşünüyorum ki bu mülakat sonucunda da bu açık bir şekilde ortaya çıktı.). Bu sınavın bu şekilde yapılması bana malum yapını. taktiğini hatırlatıyor. Devletimiz bu malum yapıyo bürokrasiden uzaklaştırdı ama onların uyguladığı taktikler ve zihniyetleri hala capcanlı.
-
bir haber paylaşmak istiyorum. yasak mı bilmiyorum yasaksa uyarabilirsiniz.
https:// www. veryansintv. com /bu-koyde-dogan-vali-kaymakam-oluyorBu rezillikler göz önündeyken hala çalışılarak kaymakam olacağını düşünen bizler çok safmışız.
-
@1453pasha hocam belkide doğrudur uşak valisi funda Kocabıyık kendisi Hacettepe felsefe bölümü mezunudur ak partili bir vekille evlidir evlendikten sonra makamlar gelir en son 2016 da Avrupa birligi ve dış ilişkiler genel müdürlüğü yapmıştı felsefe mezunu birisinin oraya atanması enteresandir bitti mi hayır 2018 den beri valilik yapar bizlerde kaymakamlık sınavına çalışıp mülakatta eleniriz ki çok yetenekli ve donanımlı arkadaşlar valiliği geç kaymakam olamazken felsefe mezunu birisi vali olabilir yeterki elinden tutan olsun bu kadın covid sürecinde sokaklarda halka tepeden baktığı videolarla gündem olmuştu halkla nasıl konuşacağını bile bilmiyor keşke güzel ülkemde her iş ehline verilse...
-
@1453pasha " köylü milletin efendisidir" sözünü çok yanlış anlamış bu arkadaşlar
-
Listeler açıklanmadan tebrik için aranan adayları duydu bu kulaklar, onun için çokta üzerinde durmamak lazım. Refaransta nasip değil mi birazda doğuştan girişimci olmak lazım amcanı dayını seçmek lazım. Hemşerim mahmut tuncer bu durumu bu dizelerle açıklamıştır.
Kurban gelir payın yoktur
Haftan yoktur ayın yoktur
Ankara'da dayın yoktur
Keşke doğmadan ölseydin
Mamudo kurban niye doğdun? -
Üzülmeyin dostlar, 2015 yılından beri ne sınavına ne mulakatina giriyorum.Son girdigim yıl bayağı da guzel puanla mulakata kalmıştım (96 puan), tabi daha toy oldugum, referanssiz girilebilecegine inandigim donemlerdi Kariyer meslekler arasinda guzel bir kariyer icin iyi bir kapıdir kaymakamlik ama boyle guzel birçok kapı var Türkiye'de.Biraz prestijli, bu prestiji karsisinda da meslegin en az ilk 10 yilinda küçük ilçelerde seni senden alan bir tarafi olan biraz sui generis bir kapı..
Bu konuyla ilgili en son 2018 yılındaki MGK Uzman Yrd başlığında konusmustum ama yine nepotizmin dibine dibine vurup burada "Yuce Rabb'im nasip etti oldu" diyen tipleri görünce yine dayanamadim, iki kelam edicem.
Birincisi, be adam senin rabbin kim?Se ni o listeye ekleten kisiler mi?Cevabın evetse tamam, tam da sukretmen gereken kisiye sukrediyorsun der kapatırım.
Yok iste Rabbim Allah, o nasip etmese olmaz iki yuzlulugune dalarsanız ben burada iki çift laf ederim size kusura bakmayın..O zaman ben de gidip evinizden kiymetli bir eşyanızı çalayım, o eşyayı ertesi gun benim elimde gorup iadesini istediginizde "Ama Allah nasip etmeseydi ben bunu çalamazdım, o yuzden artık bu benim, Allah bu eşyanın benim olmasini nasip etti" desem , sizi aptal yerine koymaya çalıştığımı, dini hassasiyetlerinizi acik bir sekilde istismar ettigimi düşünüp benden esyanizi iade etmem konusunda israrci mi olurdunuz yoksa "ya haklisin din kardeşim, al senin olsun, insAllah rabbim bana da tekrar nasip eder" deyip esyanin benim oldugunu mu kabul edersiniz?
Tabi ki o degerli esyanizin iadesini istersiniz.Ama ne hikmetse bu esyayi siz bol nepotizm eşliğinde çalınca, Allah'in nasip ettigini söyleyip, bir nevi sucu Allah'a atıp isten siyriliyorsunuz daha dogrusu siyrildiginizi düşünüyorsunuz.
Bu sözlerim, referans arayip bulamamis veya bulup da referansi yeterli olmamis olanlar icin de gecerlidir.Malesef tamamlanmis cürüm-tesebbus halinde kalmis cürüm ayrimi yapamayacağım bu konuda.
Ben illa referans aramayin demiyorum, yediyseniz bir nane, kabullenin, sucu da Allah'ın nasiplendirip nasiplendirmemesine yani kısaca Allah'a atmayın.Allah rab kitap nasip havalarda uçuşuyor maşallah, gören Umre-Hac kur'ası başlığı zanneder burayı
Referans aramadan şansını deneyen arkadaslar, sizler bu ülkenin iftiharlarisiniz benim icin.İnanın, yarin birgün "kamudaki bir ise esegi de baglasan fark etmez, kamu isi yürür" anlayisi terk edilip liyakat birgün gelirse, yasadiginiz haksızlıklar da, size haksızlık yasatanlar da belgesellere konu olacaktır..