Ticaret Bakanlığı Ticaret Uzman Yardımcılığı Alım İlanı 2020
-
Ha bu arada ielts, toefl geçmişim de var yani İngilizce kısmı benim için en kolay kısımdı ama o türkçeden ingilizceye çeviride ekonomik rekabetle ilgili olan yazının bir yerinde 4 satırlık bir cümle vardı... ne güzel cümleydi o
-
@janpi hangi okuldan mezunsunuz hocam
-
@janpi bilmiyorum ki, dış işleri de boyle yapıyor heralde baska yolunu bılmıyorlar. Cunku cok haklısın bu sekılde olculmez cevırı özel eğitim isteyen birşey ne alaka yani
-
@janpi O çok acımasız bir cümleydi hocam.benim kafamı kaldıracak zamanım olmadı. Sadece saate bakıyordum yetıscek mı diye. Bu arada aynı sınıftaymısız ben en arkada oturuyordum canım kalorıferin önünde öğlen üşüdüm dışarda iyi oldu
-
@sinapsis erken bile içeri almadılar .yani ne olurdu sanki icerde otursak !Yazıklar olsun bu okul böyle değildi .
-
@ekeblad hoş kurum ne derse onu yaparlar
-
@ekeblad ben sınava girecek sayısına bağlıyorum durumu.. Ama bu salgında soğukta bekletmek hoş olmadı gercekten.
-
@ekeblad biz sınavdayken dışarda bekleyen insanları bahçeye çardaklara bile almamışlar herkes ayakta bekliyordu.. valla nasıl bir gündü, sınavdı nerden baksan elde kalıyo
-
@hawelmo bence güvenliklere birşey dememek lazım. onlarda emir kulu. sıcacıcık evinde oturan biri "gereksiz kimseyi içeri almayın bide onlarla mı ugraşıcaz" demiştir onlarda emredersiniz demiştir. allahtan kapının önünde kahve satan adam vardı.
-
M2 sorusu tam olarak nasıldı? M1 para çarpanının türetilmesini biliyorum ama M2 kitaplarda yok, emin olamadım.
-
@asep m1 artı kısa ve uzun vadeli mevduat olması lazin6
-
@asep
çarpan formülüne vadeli mevduatları ve vadeli mevduat tercih oranını da eklemelisiniz. (Td, t) -
@duha çok teşekkür ederim
-
bakanlık duyurularına ticaret denetmen yardımcılığı başvuru linki eklenmiş böyle bir ilan var mıydı arkadaşlar ben mi gözden kaçırdım? müfettiş yardımcılığı sınavı vardı bizden bir hafta önce yapılan ama buna ait ilanı göremedim paylaşabilir misiniz bilginiz varsa
-
@portakalcicegi1
ilan bayağı oldu. başvuruları 2 şubatta başlıyordu.
https://forum.tercihiniyap.net/topic/7114/ticaret-bakanlığı-ticaret-denetmen-yardımcılığı-alım-i̇lanı-2021/ -
@duha çok teşekkürler
-
Geçen sanırım müfettişlik sınavına girenler ne düşünüyor zorluk hakkında, uzman yrd sınavı gibi zorlu mu olmuş çünkü o sınavı da aynı yer hazırladı ?
-
Dış ticaret politikası araçları,amaçları,tarife dışı araçlar,koruyuculuğun nedeni Ödemeler dengesi kalemleri,cari işlemler dengesini anlarınız,dengeye getiren mekanizmalar nelerdir,esnek kur sistemi nasıl dengeye getiririr Stagflasyon nedir,nedenleri uygulanacak politikalar ve bazı tanımlar vardı
böyle yazmışlar bence daha normal bir sınav bizimki gibi açık uçlu değil..
-
@supernova Hocam genel iktisat tüm bölümlerde aynı mıydı? Birde ui alan soruları bu paylaştıklarınız mı oluyor yoksa bunlar ingilizce oturumundaki kompozisyonlar mı ?
-
Sınava giren bir kac sinif arkadasimla konustum ama bunlar boyle cekirdekten kendini yetistiren ailevi imkanlari cok iyi olan insanlar. Nasildi sinav dedim bu kadar basit beklemiyodum dedi bunu diyenlerden biri avrupa merkez bankasinda staj yapan eleman haha Allah davul etsin seni dedim ben mahvoldum sinavda dedim. Demem o ki bize, en azindan bana baya sinav zor geldi ama yapan var bi sekilde ama cok cok az olduguna eminim. Kamu bolumundeniz ama bu dedigim figurler secmeli ders olarak finans alan gozu karalar. Sanirim baya iktisadi analizi icsellestirenleri almak istediler bilmiyorum bu konuda baya teori olusturulabilir. Kendi payima elenicem ama ikinci sinava en azindan neyin ne olduhunu bilerek giricem