Ticaret Bakanlığı Ticaret Uzman Yardımcılığı Alım İlanı 2020
-
@mantıkuttayyr Hocam ben de çok merak ettim. Çok prestijli olsa illa duyardık diye düşündüm. Ve ilan gerçekten kolay değil. Hem YDS istiyor hem kompozisyon yazdırıyor hem çeviri yaptırıyor. Alan bilgisinin yüzdesi çok az. Mesela Endüstri Mühendisi de Uluslararası İlişkiler mezunu da mikro ve makro iktisadı bilmek zorunda bu sınavdan geçebilmek için. İngilizce kompozisyon da ekonomi alanında oluyor zaten. Sadece İngilizce bilmek yetmiyor yani.
-
@mantıkuttayyr evet bunu ben de cok.merak ediyorum..bi tarafta direk mülakatla alan merkez uzman yardimciliklari bir tarafta ise kompozisyonlar , çeviriler ingilizce sorular.hakkaten insan merak ediyo bu kurumu bir ekstra avantaji mi var acaba digerlerine göre
-
@bytheodoras Hazine ve Maliye Bakanlığı da YDS yok diye gitti hocam benim de. Bir de e-YDS'ten 68.75 aldım. Aralıkta umarım 68.75'te kalmam gene. Umarım ikimiz de alırız yeterli puanı ama bu ilan harbiden çok zor. YDS işin başlangıç kısmı.
-
Çok samimi söylüyorum, dışişlerinin sınav içeriği daha kolay
-
@carpe-vita Katılıyorum. Bence kaymakam olmak veya Dışişleri'nde aday meslek memuru olmak daha kolay bu kurumdan.
-
@sbf11 inşallah alırız Hocam. Amin 🤲
-
@sbf11 Kaymakamlığı bilmiyorum ama bu ilan dışişlerinin istediğinin üstüne bir de iktisat bilgisi istiyor. 100 TL de başvuru istiyor
-
her adaydan 100 tl ve toplamda 120.000 tl tokatlamış olacaklar tüm adaylardan.
-
@carpe-vita Sorduğu sorulara baktım. Uluslararası ilişkiler alanında o sorulara tatmin edici cevap verebilmek için 7-8 saat süre gerekir. Çok genel sorular sormuşlar. Ve sorular Dışişleri Bakanlığı aday meslek memurluğu ve aday konsolosluk memurluğu tadında. Gerçekten çok bir farkı yok. Dediğiniz gibi üstüne bir de iktisat bilip yapmanız gerekiyor. Kesinlikle daha zor bu kurum.
Ayrıca 4 katı değil 3 katı çağırıyor. 3 farklı kategoride de 70 barajı var. 4 katının sözlü sınava kalması bile zor gibi görünüyor.
-
@sbf11 2015 sorularına baktım ben. Dediğiniz gibi bazı sorulara direkt kompozisyon yazılır. Yalnız şunu söylemeliyim sınavın yazılı olması hoşuma gitti. Sorular güzel
-
@carpe-vita Sorular kaliteli. Ona lafım yok. Kesinlikle ölçücü ve seçici bir sınav.
-
Çeviri sorularını görünce küçük bir kalp krizi geçirdim.
-
@sbf11 1. Sınıftan bu yana iktisada dair ne bir şey gördüm ne de okudum. Şu anki iktisat bilgim arz-talep eğrisini sağa ve sola kaydırır en fazla
-
@carpe-vita Ahaha. Hocam ben gene mikro iktisat biliyorum biraz. Makro iktisada ise neredeyse hiç hakim değilim. İngilizce kompozisyon soruları doğrudan makro iktisat ile alakalı. Sanırım oturup iktisat çalışacağız. Olduğu kadar artık. Ama uluslararası ilişkiler mezunu olup da iktisadı çok iyi olan az kişi vardır, ona eminim. Pes etmemek lazım.
-
@mrdgn teşekkürler hocam cevap için. Takip edeyim bir umut.
-
@cannboi İngilizce'den Türkçe'ye değil de Türkçe'den İngilizce'ye çeviri soruları daha zor gibi. O dikkatimi çekti benim de.
-
@sbf11 Eğer çap-yandal yapmamışsa ya da kpss için iktisat çalışmamışsa kimse bilmez bizim bölümden iktisat
-
@carpe-vita P48 puan türüne hazırlanmak için dershaneye gidenler bilirler sadece. Yoksa dediğiniz gibi sadece ilk sınıfta giriş dersleri gösterilir bizde.
-
@sbf11 İlanın geleceğini duyunca aşırı sevinmiştim ama beni aşar bu sınav. Az önce ing kompozisyon sorusuna baktım, kalem oynatamam. Size ve diğer katılacak IR mezunu arkadaşlara canı gönülden başarılar dilerim. Bizim bölümden bu kuruma girebilene de cidden helal olsun.
-
@carpe-vita Ben de sevindim bir kapı açıldı diye ama ilanı görünce ben de beni aşar dedim. Fakat gene de zorlamayı düşünüyorum elimden geldiğince. Ama gerçekten bu sınavları geçip de girene helal olsun, katılıyorum.