Ticaret Bakanlığı Ticaret Uzman Yardımcılığı Alım İlanı 2020
-
kamu yönetimi puanı kaça düşer sizce arkadaşlar
-
@littlefinger kamu yönetiminde 200 tane 70 üzeri ingilizcesi olan adam var mıdır ki? sınava ua harici bütün alanlar tabana yakın kapatır benim görüşüm. Zaten sınav zor biraz göz gezdiren çaresizlikten girer sadece bu sınava.
-
@doriangray inşallah hocam bir 100 liram vardı onu da buraya vericem valla boşa başvurmam inşallah
-
@littlefinger hakkınızda hayırlısı olsun hocam. Sordukları sorulara bir bakın eğer gözünüz keserse mutlaka başvurun. Çünkü Merkez bankası, Dış İşleri ve Ticaret Bakanlıkları kadroları devlet kadroları arasında gerçekten üst düzeydir. Hani girilebilecek en kaliteli devlet kadroları benim görüşüm. Olmadı zaten paranızı iade ediyorlarmış sınava kalamazsanız. Başarılar
-
@doriangray çok teşekkür ederim hocam
-
yıllardır beklediğim ilan geldi ama nasıl geldi .ua nin alındığı yıl ne çok kişi alınmıştı .Bir arkadaşım dava yolu ile kazanmıştı .O yıl öyle bir karışıklık olmuştu ama sanki sınav böyle zor değildi .85 puanla gelir diye düşünüyorum ama gel gör ki ben de artık uluslar mezunu gibi değilim .4 5 yıldır kpss çalışa çalışa uluslararası olayları bile unuttum .Yani hangi birine çalışayım bilmiyorum. bi yandan monografi cozuyorm bir yandan uluslararası hukuk .ingilizce çeviri de var .
yine de bir sınava gireceğim bu yıl buna da şükür diyoruz . -
@doriangray @littlefinger hocam kaç puanla basvuracaksiniz kamu yönetimi için? 200 kişi 80 altına düşer mi bilemiyorum benim puanım düşük umutlanmali miyim
-
tahmin etmesi çok kolay. kamu yönetimi 74-76 arası kapatır. uluslararası bir iki puan daha yüksek diğer bölümler 70-72 arası. bu ilan ewki ekonomi bakanlığı dış ticaret uzman yardımcılığı ilanının bir versiyonu. yurt dışında tocaret ateşeliği görevi var. dili iyi olmayan başvurmasın kamudan. belki 72'lere düşer böylelikle
-
@islimbot umarım dediğiniz gibi olur
-
@islimbot hocam ticaret ateşeliği görevi var derken ticaret uzmanlarını da yolluyorlar mı?
-
Bazı arkadaşlar neden bu kadar zor bir sınav yapılıyor, aynı maaşı almıyorlar falan diye sormuşlar. İlana çıkan kurum eski Ekonomi Bakanlığı. Uzmanlığınızı aldıktan sonra Ticaret Ateşesi olarak çalışma imkanınız var. Kamuda çalışabileceğiniz iyi mesleklerden biri. Bunun yanında ilan linkindeki yer değil binası. Orası eski Gümrük Bakanlığı.
-
@hanniball ticaret ateşeliğinde güzel torpil dönüyor. Bizim fakülteden bir arkadaş hiç ilan açılmadığı halde şu an ticaret bakanlığına girip ateşelik yapıyor
-
@gpale işte gerçekler:) mülakatı geçebilirmiyiz diye kara kara düşünürken ateşelik falan pembe bir rüya
-
arkadaşlar zor zor diyenlere anlam veremiyorum eğer ki yds puanın varsa aşılabilecek en basit sınav yds dışında zor olan ne yani çözemedim hatta kolaylaştırmak adına her bölümün kendine özgü ders içeriğini belirlemişler yds dışında en kolay kurum sınavı olduğu aşikar değil mi ? Örneğin uluslararası ilişkiler için zaten o bölümden kpss ye giren sayısı az olduğu için sadece bir kaç alan dersi ile çok yüksek puan alınıyoro puan türünden kpssden bundan sonrasında ise kurum sınavında ne muhasebe var ne maliye ne hukuk yalnızca iktisat ve kendi şahsi alanın(uluslararası ilişkiler gibi) yani muhasebe yok maliye yok hukuk yok bunun nesine zor diyorsunuz anlam veremiyorum (yds puanı var ise)
-
@engin0516 sanırım ilanı yanlış okudunuz. herkesin kendi alan sınavı soruları sadece yüzde 20 etkiliyor. kimse alan sınavından yakınmıyor zaten. bunun yanında genel ekonomi alanında teknik grafik çizmeyi dahi gerektiren sorulardan oluşan -belki sadece ilgilisine kolay- bir bölümü de çözmek zorundasınız ve yüzde 40 etkiliyor. YDS şartı bu sınavın ingilizce sınavının yanında keklik kalıyor bence. hem belirlenen konulardan birinde kompozisyon hem de çeviri var yine yüzde 40 etkiliyor. YDS gibi akademik ve mesleki terimlerin, kelimelerin olmadığı bir sınavdan puan almak ayrı bir şey. Mesleki terimlerle tam ve anlamlı yetkin bir kompozisyon yazmak ayrı bir şey.
-
@sociallymind E-Yds için başvuru aralığı 18 Kasım-10 Aralık, efektif başvuru aralığı İstanbul ve İzmir için en fazla 10 dakika. Normalde 2 dakika içinde bitiyor fakat son başvuruda 10 dk civarı sürdü.
-
Merhabalar herkese,
Hukuk kaçla kapatır tahmini olan var mı? -
valla bu sınavı yapabılen gider dış işlerine basvurur ne yapacak ticarette
-
@hanniball servis, yemek ve benzeri durumlar nasıl ve binası tam olarak nerede bilginiz var mı?
-
@platypus ilanı gayet iyi okudum açık ve net zaten bunun yanında muhasebesiz hukuksuz maliyesiz bir kurum sınavında tek bir daldan teknik grafik çizmeyi gerektirecek sorular olabilme ihtimali o sınavı zor yapmaz bir zahmet o olsun bari oda olmayacaksa kendi özel alanı dışında tek alan kategorisi olan genel ekonominden yalnızca eğimi esnekliği soracak halleri olamaz heralde yds ve yabancı dil de ise o konuda belirttim yds ve ingilizcesini halletmiş kişiler için konuşuyorum onlar için daha kolay kurum sınavı denk gelmesi çok çok zor.. Hatta pratikte örnekleyelim ben uluslararası ilişkiler mezunuyum ve yds puanım var ingizlcemde iyi seviyede yalnızca uluslararası ilişkler testi çözerek p34 puanından bu sınava gayet rahat bir şekilde başvurabilirim ve kabul edilebilirm yds şartı ve bölüm şartı olduğu için taban puan ciddi derecede düşecektir . Kurum sınavında ise uluslararası ilişkiler dersi dışında yalnızca iktisat çözerek bu sınavı gayet rahat atlabileceğim. Muhasebe-maliye-hukuk bilmene gerek yok . Uzun lafın kısası yabancı dili iyi olan biri için gayet yapılabilecek bir sınav