Ticaret Bakanlığı Ticaret Uzman Yardımcılığı Alım İlanı 2020
-
@poohdini cevabınız için teşekkür ederim
-
@estelli tmm teşekkür ederim
-
@poohdini
Gelebilme olasılığını nasıl buluyorsunuz?
Her halükarda çalışmakta fayda var o zaman. -
@oagac başvurup kazanamamak mı daha çok pişmanlık yaratır yoksa başvurmayıp başvursaydınız kazanacağınızı bilmek mi daha çok pişmanlık yaratır? Yds faktörü sebebiyle tam bir şey söyleyemiyoruz.
-
2018 Aralık YDS geçerli olmuyor değil mi bu durumda
-
Giriş şartlarında bu ilan gibi yds isteyen kurumlar uzman yardımcılığından uzmanlığa geçişte tekrar yds istiyor mu? Sitede istemediği söylenmiş ama yönetmeliklerde yeterlilik sınavından sonra 2 yıl içerisinde alınması gerekli diyor genelde.
-
arkadaşlar bu yazılı sınavın düzeyine uygun genel ekonomi için kaynak önerisi verirmisiniz
-
İlan hayırlı olsun . Açıkcası arkadaşlara katılıyorum zor bir sınav olacağı aşikar. Ben de uluslar mezunuyum , yds puanım da var . Ama herkesin çok iyi bildiği gibi yds nin dinamikleri ile bu sınavda yapılacak ekonomik çeviri ve kompoziyon olayı bambaşka . Yds zaman ayırıp halledilebilecek bir sınav . Ancak kompozisyon ve çeviri özellikle ekonomi alanında belli bir birikim ister . Yani kolay demek için baya iddialı olmak gerekir . Ben de çok şansım olduğunu düşünmüyorum . Ama yine de gireceğim . Mezun olalı çok oldu v bende kafa gitmiş durumda iktisat mı çalışsam , muhasebe mi çözsem falan filan . Bölüm ve ingilizce ile ilgili de elimde güncel kaynak pek yok. Bu doğrultuda kaynak ve çalışma metodu konusunda tavsiye veren olursa çok sevinirim. Herkese iyi çalışmalar .
-
@gizemkpss Uluslararası ilişkiler alanında bir şeyler önerebilirim isterseniz ama ekonomi alanında tavsiyede bulunamam.
-
@sbf11 hocam valla uluslararasından kaynak önerirseniz çok makbule geçer.
-
@gizemkpss Uluslararası ilişkiler teorisi kaynağı olarak Küre Yayınları'ndan ''Uluslararası İlişkiler Teorileri'' kitabını önerebilirim. Türk Dış Politikası konusunda Baskın Oran'ın editörlüğünü yaptığı ''Türk Dış Politikası'' kitapları. 3 cilttir. Siyasi Tarih konusunda Oral Sander ve Fahir Armaoğlu'nun kitaplarını önerebilirim. Fahir Armaoğlu'nun kitapları daha uzundur. Oral Sander'in 2 ciltlik ''Siyasi Tarih'' kitapları daha iyi olur bence. Uluslararası Hukuk konusunda da Hüseyin Pazarcı'nın kitabını önerebilirim. Bunları okuması çok uzun sürer farkındayım fakat uluslararası ilişkiler alanında çok sade kaynak yok. Açıköğretim kaynakları sade oluyor. Bu kaynaklara ulaşabilirseniz kullanabilirsiniz. Fakat yüzeysel oluyorlar. Onu da söyleyeyim.
-
@sbf11 Evet uzun ama güzel kitaplar . Çok teşekkür ederim .
-
Kaynak arayanlar AÖF kitaplarından da çalışabilirler.
-
bu uzmanlık eski dış ticaret uzmanligiysa , mülakatı zamanında ingilizce yapılmış .Oldu ki sınava girdik ve kazandık bir de speaking le mi uğraşacağız .Bir de bu sınavın konulari diğer kurumların sınavına da uymuyor .Boşuna çalışmak istemiyorum. Puanım tuttuğu halde bir korku sardı . sizler ne düşünürsünüz ?
-
@ekeblad Eğer dediğiniz gibiyse yani eski dış ticaret uzman yrd kadrosuysa ki öyle gibi duruyor mülakatında speaking olacaktır. Bu konuda bu şartlar altında mülakata ve sınava hazırlanmak sizin takdirinizde. Eğer sonunu getiremeyecek gibi hissediyorsanız zaman kaybı da olabilir. Ama önemli olan sizin ne düşündüüğünüz
-
@ekeblad Dış ticaret uzman yardımcılığı alımını 2017 yılında Ekonomi Bakanlığı yapmış hocam. Ama bakanlıklar değişti, Ticaret Bakanlığı'nın alım yaptığı ticaret uzmanlığı dış ticaret uzmanlığı ile aynı mıdır farklı mıdır bilmiyorum.
-
@mrdgn bence dış ticaret kadrosu değil. daha demin ekonomi bakanlığının 2017 yılında aldığı dış ticaret uzman yardımcısı kadrosuna baktım B seviye dil istenmiş burada sadece C seviye yeter deniyor. ayrıca dış ticaret alımları daha farklı bir kadro
-
@gpale Arkadaslar bakanlıklar birleşince (ekonomi,gümrük) dış ticaret uzmanı ile gümrük uzmanı kadroları birleşti. Ünvanı ticaret uzmanı olarak değişti. Sınav sartlarinda değişiklik olması da bundan kaynaklı . Zaten şimdi bakanlıkta ab uzman yardımcısı kadrosu da var. Muhtemelen onun aliminda YDS 80 isteyecek. Mülakatta ingilizce olacak mı bilemiyorum onu ama kadro dış ticaret uzmanı kadrosuyla ayni
-
@sbf11 inşallah farklı kadrolardır hocam ama ingilizce kompozisyon felan gümrükte var mıydı ? Yani şu 120 kişilik ilanda var mıydı mesela ?Dış Ticarette varmış ama bu kompozisyon
-
Bu ilan ekonomi bak dis ticaret uzm yard ilaninin aynisi speaking calismakta fayda var arkadaslar