Ticaret Bakanlığı Ticaret Uzman Yardımcılığı Alım İlanı 2020
-
@hpolitics avrupa merkez bankasında staj ayarlayacak networkü varsa zaten buradaki işi de öyle ya da böyle çoktan kapmıştır diye düşünüyorum
-
@kpssınavı hocam yazdıklarım birinci oturumdan, uluslararası ilişkiler sorularıydı. Genel ekonomi kısmı tüm bölümler için aynı oluyor yukarıda paylaşmışlardı sanırım soruları ondan yazmadım. İkinci oturum yani yabancı dil de ortaktı her bölüm için. 8 soru vardı 2 tane 240 kelimelik ingilizce kompozisyon 3 tane türkçeden ingilizceye 3 tane ingilizceden türkçeye çeviri şeklindeydi. Paragrafların uzunluğu bakanlığın yayınladığı geçmiş yıllara ait sorulardaki paragrafların üçte ikisi kadardı. Genelde ticaret ve iktisada yönelik çevirilerdi sanırım bir tanesi direkt olarak Avrupa Bütünleşmesi ile ilgiliydi. Kompozisyon konularına bakmadım bile yetişmez diye ondan onları bilmiyorum.
-
@hpolitics Avrupa Merkez Bankası nda staj yaptıktan sonra neden Ticaret Bakanlığı istiyor anlamadım. Madem bu kadar imkanları iyi ve kabiliyetli ( saygım sonsuz) neden bu kadar misyon ve ufuk yönünden dar bakıyor?
-
@bluephantom hocam merhaba bir tane daha uzman yardımcılığı ilanı gelmişti sanıyorum yoksa yanılıyor muyum? geldiyse sınavlar birleştirilip 31 ocakta yapıldı mı ikisi de
-
@bluephantom aynisini ben de sordum hatta staj yaptigi zamanlar belli bir ucret de almis orada calissa belki buradaa alcagi paranin cok cok fazlasini alicak. Aldigim cevap şu mealdeydi "ülkem icin çalismak istiyorum" kazanir mi bilmem.
-
@hpolitics arkadaşım merhaba bu uzman yardımcılığı ulus. ilşkiler kaçla kapattı yazmıyor da biliyor musunuz
-
@80üstamadnnmsz hic bir bilgim yok hocam.ya
-
@hpolitics peki sizce diğer ilanda 93,5 puana gelir mi bir daha yapılcakmış sınav
-
@80üstamadnnmsz ben kamucuyum ama kesinlikle gelir ua kamudan genelde daha fazla kapatir ama gelir
-
@hpolitics inşallah teşekkür ederim
-
@hpolitics peki kamu kaçla kapattı bilginiz var mı puanları açıklamamışlar
-
hocam listede puanlar açıklanmadı ama puana göre sıralama vardı. ben iktisatçıyım ve sınavda tanıştığım 1-2 iktisatçı arkadaşla kıyaslayınca puana göre sıralama yapıldığı açık. İkincisi bence Uluslararası ilişkiler hariç bütün bölümler 70le kapattı çünkü hepsinin sıralamasında açılan kontenjanın yarısı hatta yarısından azı kadar kişi vardı. ( öğreğin: iktisat 240/120 - kamu 200/81) Geçen yıl Dışişleri Bak. Aday Meslek Memurluğu sınavına girdim. Başvuru koşulu 85 yds idi ve 700 kişi davetliydi. 686 kişi girdi ve girenlerin %80i kaliteli okullarımızdan mezun UAcı arkadaşlardı. Yani diğer bölümler mezunusunuz 70+ ydsniz ve 70+ kpss puanınız varsa büyük ihtimalle sıralamaya girersiniz. 2. uzman yard. sınavı da büyük ihtimalle haziran ayında olur..
-
@emre3559 siz nerden mezunsunuz hocam sinav nasil gecti
-
@cnkmo26 dokuz eylül hocam. Eh işte. çevirileri 2şer yapsaydılar orantılı olurmuş sınav gereksiz uzatmışlar.
-
@hpolitics o arkadaşlarda mı kamucuymuş hocam
-
@80üstamadnnmsz Sınavlar birleştirilmedi. İlk sınav yapıldı ikincisi ertelendi. Puan yönünden sıkıntınız olmasın. İlk sınavda da 100 TL sinav ücreti ve YDS pek çok kişi için eleyici oldu.
-
@littlefinger evet hocam sinif arkadaslarim
-
kurum kusura bakmasın artık biz yurdum insanıyız .Para olmayınca dil de olmuyor güncel bilgi de .ne kadar İnternetten okursan oku olmuyor olsa da uzun sürüyor . ODTÜ mezunu da olsan Avrupa merkez bankasında staj yapan birisinin çıtasına erisemezsin .Madem arkadaş yazdı ben de yazayım .benim de onceden adı diş ticaret olarak geçen yerde bir arkadasimin tanıdığı var .Çocuk özel üniversite mezunu ve elit .sürekli yurt dışına gidiyor .demekki kurum böyle kişileri istiyor bizim gibi tiplerı ne yapsın .
-
bir de yine kusura bakmasınlar ailem ya da ben iş insanı değilim , iş insani olsaydım "yetkilendirilmiş yükümlü belgesini "bilirdim.
-
@hpolitics Hocam, yurtdışında kalınıp iyi yerlere geldikten sonra da ülkeye hizmet edilir ki daha iyi olur. Burada uzman yardımcısı olarak başlayarak nereye varılabilir?