Ticaret Bakanlığı Ticaret Uzman Yardımcılığı Alım İlanı 2020
-
Ben şahsen ticaret bakanlığına kırgınım, spor mülakatı koymamışlar
-
-
@ekeblad nereden bakarsanız saçmalık. O zaman tanıdıkları elitlere istisnai kadro yapsınlar insanların hayallerini, umutlarını niye kullanıyorlar, sınavı güzel geçen de vardır belki ama ailesinde diplomat ya da elitlik yoksa kuruma giremeyecek belli ki. Aslında bu kadar nitelik aldıkları kişileri istedikleri gibi eğitmeleri gerek. Çünkü dediğiniz gibi ingilizce yapan belki de iktisatı yapamadı. İktisat yapan da İngilizce yapamadı. İkisini bir arada mükemmel şekilde istiyorlarsa eğitim vermeleri gerek (MB, Dışişleri'nden daha fazla istiyor mübarek).
-
İletiler neden kaldirildi dedigim seyler tartisma baslatmamistir insallah kendi adima uzulurum Allah buyuktur biz calisalim
-
@mirakar hastanın halinden sağlar ne anlar hocam .Onlar biliyor mu senin paranın olmadığını !
-
@ekeblad doğru hocam maalesef bilmezler.
-
Ne zaman açıklanır önceki yillarda nasil olmuş süreç bir bilginiz ya da tahmininiz var mi ?
-
@portakalcicegi1 Bir önceki alım 24-25 günde açıklanmış. Şubat sonu veya mart başında olabilir diye düşünüyorum kendimce bakalım
-
genel ekonomi kısmı asla genel değildi önceki senelerde ne güzel esneklik arz talep piyasa türleri gibi gerçekten genel sorular vardı. Uluslararası İlişkilerden girdim 95 kpss 95 yds ile ama genel ekonomi kısmı çok sıkıntı idi gerçekten yapan varsa helal olsun o kısmı
-
Merhabalar; aslında genel ekonomi kısmı zor değildi. Kpss-İktisat temel bilgiler üstü kapalı biçimde sorulmuştu. Örneğin Avrupadaki batık krediler sorusu basit asimetrik bilgi problemi sorusuydu. Düşük faiz riskli firmalarında bu seviyeden kredi almasına yarıyor ve ters seçim oluyordu. Bu da finansal sistemde büyük riskler oluşturuyordu. Batık Kredi zaten bu demek. Ki ben bu soruyu fazla kompleks düşündüğüm için yapamadım. Diğer sorularda basit Kpss İktisat bilgisi yarında yorum gücü istiyordu. Büyük ihtimal geçemem 70 i ama sınavın Genel Ekonomi kısmı gayet başarılıydı bence (son iki hukuk-mevzuat sorusu hariç).
-
@kamucubey ben de genel ekonomiyi yaptım ama ingilizceyi yapamadim .İngilizceyi yapanı tebrik ediyorum.
-
@sasanni34, içinde söyledi: Ticaret Bakanlığı Ticaret Uzman Yardımcılığı Alım İlanı 2020
Merhabalar; aslında genel ekonomi kısmı zor değildi. Kpss-İktisat temel bilgiler üstü kapalı biçimde sorulmuştu. Örneğin Avrupadaki batık krediler sorusu basit asimetrik bilgi problemi sorusuydu. Düşük faiz riskli firmalarında bu seviyeden kredi almasına yarıyor ve ters seçim oluyordu. Bu da finansal sistemde büyük riskler oluşturuyordu. Batık Kredi zaten bu demek. Ki ben bu soruyu fazla kompleks düşündüğüm için yapamadım. Diğer sorularda basit Kpss İktisat bilgisi yarında yorum gücü istiyordu. Büyük ihtimal geçemem 70 i ama sınavın Genel Ekonomi kısmı gayet başarılıydı bence (son iki hukuk-mevzuat sorusu hariç).
O iki soruyu yapamayınca zaten 25 puan gidiyor 75 üzerinden 70 almanız gerekiyor...
-
@shepherd
Maalesef öyle. Bu tarz mevzuat soruları kurumiçi uzmanlık sınavlarında sorulur. Daha kuruma yeni başlayacak birine 25 puan değerinde mevzuat sormak benim için tek anlama geliyor o da ticaret bakanlığının sınavlarına daha önce girmiş şansını 2. 3. kez deneyen adaylara öncelik tanımak. Zira onlar internet sitesi üzerinden mevzuata yönelik çalışmışlardır diye düşünüyorum geçmiş tecrübelerine dayanarak. Başka da bir yorum yapamıyorum. -
Şimdi aklıma geldi, İngilizcenin sınavdaki ağırlığını arttırmak içinde yapılmış olabilir. Zira İngilizce kısmı sınavın en eleyici bölümüydü. Herkes için Genel Ekonomi kısmı 100 yerine 75 puan üzerinden değerlendirilince ağırlıklı ortalamada İngilizcenin etkisi yükselecektir.
-
@sasanni34 ingilizceyi tam yaptım ama genel ekonomiden dolayı eleneceğim muhtemelen
-
@kamucubey uluslararası ilişkilerde 1939 üçlü ittifak ve avrupa parlamentosu seçim sonuçları sorularını yapabildiniz mi bence onlar da genel ekonomi kadar belirleyici ve zordu
-
@portakalcicegi1 parlamento sorusunu yaptım. Fakat üçlü ittifak sorusunda muhtemelen 2 ana grup oluştu adaylar arasında. Kimi 2. dünya savaşına giderkenki almanya japonya italya ittifakını anlamış, kimisi de türkiye fransa ingiltere ittifakını anlamış.
-
@kamucubey ben de ikinci dünya savaşındaki üçlü ittifak diye düşündüm ama yanlış oldu cevap diğeriydi bence...
-
@kamucubey ben de ikinci dünya savaşındaki üçlü ittifak diye düşündüm ama yanlış oldu cevap diğeriydi bence...
-
çok da kendinizi yormayın arkadaşlar .kurum kimse kazanamasin diye elinden geleni yaptı .Yani bir kısmı yapsan diğerini yapamıyorsun .Harika bir ekonomi bilgin olabilir ama kurumun mevzuatı sorusuyla bir işe yaramıyor .Alanı yapıyorsun ingilizce olmuyor .Bu kurumun mülakatına ya çok az kişi ya da puanı artirilarak biraz daha fazla kişi girecek ama yine de onda da büyük olay dönecek .Çok da şey yapmayın yani .