Ticaret Bakanlığı Ticaret Uzman Yardımcılığı Alım İlanı 2020
-
@duha, içinde söyledi: Ticaret Bakanlığı Ticaret Uzman Yardımcılığı Alım İlanı 2020
duyuruda zaten şöyle birşey yazılmış arkadaşlar;
“Ancak yazılı sınavda başarılı olan aday sayısının, ilan edilen kadronun üç katının altında olması halinde başarılı olan tüm adaylar sözlü sınava çağrılır.’’ Hükmüne istinaden Uluslararası İlişkiler bölümünde yazılı sınav sonucuna göre başarılı olan tüm adaylar sözlü sınava çağrılmıştır.”
puan konusu önemli gerçekten. müfettişlikte de bu şekilde mi açıklarlar sorusu oluştu kafamda.
puanını öğrenebilen arkadaşlar süreçle alakalı bilgilendirirlerse bizleri de sevinirim.7 bolumden bir tek uluslararasi iliskilerde son kazanan kisiyle ayni puanda arkadaslar var..diger bolumlerde de o kadar kisi girmesine ragmen ne hikmetse son kazanan kisiyle ayni puanda alan yok..istedklerine gore 69 da birakabilirler istedklerini yani..kazananlarin soyleyecegi argo cumleyi tahmin edebiliyorum ama sonuclarin aciklanmasi lazim seffaflik acisindan..en azindan hangi bolumden kaybettiginiogrenmek istemesi hakki sinava gelenlerin.
-
Kurumu aradığımda sınav puanını dilekçe veya cimer bilgi edinme yoluyla öğrenebileceğimiz cevabını aldım. Açıkçası bunun için neden böyle bir çaba harcamamız gerekiyo anlamış değilim.
-
Hic umutlanmadan bakmistim. Hayret kazanmisim. Neyse mulakattan eleniriz.
-
64 hukukçuyu sınava sokup sadece 8 tanesini seçtiler. İnsanların vaktine, emeğine yazık ettiler. Hukukçu uzman yardımcısı istemiyorlarsa ilana yazmasınlar. Hiç yoktan 6 saatimiz gitti.
Ben hukuk ve ingilizce sınavında en azından bara olan 60 puanı geçeceğimden emindim. Muhtemelen iktisattan elendim. Cimer'den bilgi başvurusunda bulunacağım ama yetkili kişi TC ve e-postasını istiyorlar. Başvuruyu nasıl yapacağız bilen var mı? -
@ksua hocam ben de hukuktan girdim ama olmadı maalesef. Ben de sizin gibi neden olmadığının sebebini arıyorum. Sonraki sınava hazırlanmak açısından da önemli olacaktır hangi gerekçeyle kaldığımız. Puanlarınızı öğrenirseniz ya da neden kaldığımıza dair bir şeyler öğrenirseniz eğer, paylaşırsanız sevinirim. Dilerseniz ben de bir yol alabilirsem paylaşırım sizlerle.
-
Bu kurumun yapacağı sözlünün en son muadili ekonomi bakanlığı dış ticaret uzmanlığı mıdır acaba?
-
@ksua tahminimce tüzel kişiyi seçerek devam ediyorsunuz. Gerçek kişi olarak başvuru yapıyorsanız gerçek kişi İbaresini seçin, sizden yetkili kişi hakkında bir şey istemezler
-
Evet hocam. Tabi bir de gümrük ve ticaret uzman yardımcılığı var. İki bakanlık birleşince tek unvan. Fakat uluslararası ilişkiler mezunları için tam anlamıyla eski dış ticaret uzman yardımclığı mülakatı olacak bence
-
Hocam hukuk alanından neden bu kadar az kişi çağırılmış bir bilgisi olan var mı? Kadro sayısından bile az insan çağırmışlar o zaman Hukuk alanından doğru düzgün alım yapmayacaklar. Keşke böyle bir durum vardı ise en başta kadroyu düşük tutsalardı herkes ona göre sınava girerdi.
-
@user1045, içinde söyledi: Ticaret Bakanlığı Ticaret Uzman Yardımcılığı Alım İlanı 2020
Hocam hukuk alanından neden bu kadar az kişi çağırılmış bir bilgisi olan var mı? Kadro sayısından bile az insan çağırmışlar o zaman Hukuk alanından doğru düzgün alım yapmayacaklar. Keşke böyle bir durum vardı ise en başta kadroyu düşük tutsalardı herkes ona göre sınava girerdi.
70 barajını geçen aday sayısı az olduğu için sanırım
-
Kamucular nasıl bir hazırlık yapmayı düşünüyorsunuz mülakat için?
-
@janpi ua iktisat makro mikro caliscam hocam. Digerlerini bilmek zorundayiz yani zaten.
-
@solely21 Dediğiniz gibi yapınca başvurumu yapabildim. Teşekkür ederim. Sınava giren diğer herkese sınav kağıtlarını talep etmeyi, hatta sonrasında sonuçlara dava açmayı tavsiye ediyorum. Bir umut işi gücü bırakıp sınavlara çalışıyoruz, emek harcıyoruz sonucunda puanımızı bile öğrenemeden eleniyoruz.
-
yakın bir zamanda mülakat tecrübesi olan arkadaşlar aydınlatırsanız çok makbule geçer ayrıca erkek adayların takımları nasıl olmalı ? bilmediğimiz sorularda nasıl cevaplar vermeliyiz?
-
@tbt96 hocam bilemediğiniz sorularda direk bilmiyorum ya da hatırlamıyorum demeniz daha iyi, zaten tüm soruları bilmenizi beklemiyorlar. Takım elbise için de siyah veya lacivert daha iyi olur.
-
Geçmiş dönem başlıklarını bulamadım ya mülakat hakkında fikir edinebilmek için. Var mı daha önceden girip de bilgi verebilecek olan?
-
Valla calisan arkadasimla konustum kamudan girmisti o iki sene once. Bizim donemimizde kimine mevzuat yani ticaret bakanliginin gorev alani kimine dogrudan alani kimine de iktisat sordular dedi. Artik sansa kalmis
-
@hpolitics peki ingilizce sormuşlar mı ?
-
@gazili-0 Kimine evet kimine hayir
-
@hpolitics teşekkür ederim