Ticaret Müfettiş Yardımcılığı Alım İlanı 2020
-
@mc-kean 53 kişi oldukça fazla. Yarın da eksilme olursa mülakata kaç kişi kalacak allah bilir. 3 sınava da hak kazananlar sınav seçmiş de olabilir. En başta seçselerdi keşke.
Girenler için hayırlı olsun. Yarınki oturumda başarılar herkese. -
arkadas zaten yazmis ben de unutmamak icin notlari aliyordum az once yazmisken ekleyeyim dedim,
verginin yansimasi surec ve yansima turleri, ileri ve geri yansimayi da ayrica acikla
-stagflasyon tanim nedir vs ve uygulanacak maliye politikalari
-dis ticaret politikasi amaclari araclari ve dis ticaretteki koruyuculugun genel sebepleri, ayrintili olarak da tarife disi araclari aciklama
-odemeler dengesi temel kalemleri say, cari hesabi ayrintili olarak acikla, denklesmesi nasil olur gibi bi sey, genel otomatik mekanizmalardan bahset ve esnek kur sisteminde otomatik mekanizmayi ayrintili acikla-5 kavram= vergi rekabeti, kutuplasma teorisi, imkansiz uclu, pareto etkinlik, digerini hatirlamiyorum, hatirlamiyosam muhtemelen basittir. diger ihtimal = 4 kavram sorulmus da olabilir emin olamadim,,, her soru 20 puan
-tacir olmanin hukum sonuclari kisaca istemis
-sebepsiz zenginlesme davasi sartlar tanim vs
-sozlesme genel gecerlik kosullari unsurlari vs ve ayrintili olarak muvazaayi aciklama
-sirketler hukukunda sirketlerin unsurlari sirketlerin tasnifi vs ve ayrintili olarak limited sirkette ortaklar sorumlulugu
-5 kavram, kusursuz sorumluluk halleri, takas ve mahsup, makbuz senedi ve varant, ticari defterler, durustluk ve iyiniyet,,, sebepsiz zeng 15 kavram 25 digerleri 20 puan -
@justinterrogate
teşekkürler hocam genel olarak zor görünmüyor bakalım yarın neler yaşayacaksınız kolay gelsin diyelim.
son olarak sınav saat kaçta oluyor acaba? -
@duha bana kalirsa da bugunku oturumlar pek eleyici degildi sadece yazilabilecek cok sey vardi o acidan toparlayip ozetlemek gerekiyordu. muhasebe oturumu 3 saat oldugu icin 17.30da bitiyor sinav. normalde 10.30-13.00 sabah, 14.30 17.00 oglen oturumu
-
@onuktekin girmeyenlerin bayağı bir imkanı var anlaşılan .yani şımarık davranışlar .Kendileri açısından da şımarıkca başkaları için de .Yani bu kadar seçme imkanları diğer 2 sınavda olacak mı ?Kendileri listeye giremeseler ağlarlar ama lüks bir seçim yapıp girmiyorlar .Valla bu arkadaşlar elense haktır .Şu işsizlik döneminde gerçekten çok yazık .
-
@ekeblad 90+ puanlarla işsiziz diye ağlıyorlar. Anlamıyorum hakikaten. Atanıp süreci bırakanlar neyse de işsiz olanları anlamıyorum. Bunları konuşmak çok yorucu artık.
-
Ben de girmeyenlerden biriyim. Sınava bir gün kala başka bir kurumdan olumlu sonuç aldım çünkü. Diğer ticaret bak. sınavlarına da girmeyeceğim. Listeler açıklandıktan sonra liste dışı arkadaşlar için yapacak bir şey yok malesef sanırım ama en azından listedekilerin rakibi azalıyor. Dahası gelse elimden keşke gelecek kaygısı ile her yere başvuran işsiz insanları tenzih edin lütfen.
-
@mmülkiyelii Bu sitemler süreci bırakanlar için değil. Sınavların tarihleri, açıklanmaları kimsenin elinde değil. 53 kişi çok fazla. Süreci tamamlayıp feragat için uğraşan çok kişi var. Bu sitemlerimiz onlara, size değil.
Klasik sınav olduğunu bildiği halde başvurup gözü yemeyenler, "başvurayım seçerim birini" diyenler gibi kişiler daha fazla. -
İç müf için sınava girecem ama bana sınav giriş belgesi göndermediler sınava kısa süre kalınca mı göndrriyorlar arkadaşlar
-
@mmülkiyelii, içinde söyledi: Ticaret Müfettiş Yardımcılığı Alım İlanı 2020
Ben de girmeyenlerden biriyim. Sınava bir gün kala başka bir kurumdan olumlu sonuç aldım çünkü. Diğer ticaret bak. sınavlarına da girmeyeceğim. Listeler açıklandıktan sonra liste dışı arkadaşlar için yapacak bir şey yok malesef sanırım ama en azından listedekilerin rakibi azalıyor. Dahası gelse elimden keşke gelecek kaygısı ile her yere başvuran işsiz insanları tenzih edin lütfen.
bolumunuz neydi hocam uzman yrdmciligi listesinde varmiydnz
-
@alexdecavo sınava 3-4 gün kala mail geliyor. Acele etmeyin.
-
Muhasebe nasıldı dostlar
-
ben pek muhasebe bilmedigim icin benim pek iyi degildi diger oturumlar ise oldukca normal- basit sayilabilir diye dusunuyorum. eleyici olan muhasebe oldu gibi gozukuyor ama.
dun toplu yazarim demistim ama sonradan yazdim cikmislari, bugunun cikmislari kamu hukukunda
-idarenin yargisal denetimi, idari mahkemeler, idari islem ve eyleme karsi acilabilcek davalar- dava ve ceza zamanasimi tanim vs ve kesen durduran durumlar
-yetki devri imza devri genel bilgiler ve karsilastirma
-sucun unsurlari ve manevi unsuru ayrintili aciklama
5 kavram, kanunsuz emir, muteselsil-bilesik suc, istinabe, digerleri suan aklima gelmedi, tum sorular 20ser puan
muhasebede direkt monografi, acilis kaydi yevmiye kayitlari vs gelir tablosu vs, diger soru maliyet muhasebesi ve satis maliyetleri uzerine ve gelir tablosu faaliyet kar zarar bulma muhabbeti, bir diger soru bazi veriler vermis devir hizi cari oran vs buldurmus, bir soruda on temel muhasebe ilkesi ve bunlardan tahakkuk esasini ayrintili aciklama, oteki soruda da yine gelir tablosu duzenleme uzerinden bir seydi sanirim. ilk monografi 45, kavram 15, oran vs bulma 10 digerlerinden biri 10 biri 20 diye hatirliyorum ama yanlis da olabilir
- dava ve ceza zamanasimi tanim vs ve kesen durduran durumlar
-
@cnkmo26 Hayır hocam diğer müfettişlik sınavlarını kastetmiştim.
-
@justinterrogate yeni aklima geldi ekleme, 10p lik soru kurumun kazanci, ardindan kanunen kabul edilmeyen gider, ardindan da istirak kazanclari degeri verilip bazi formuller verip hissedarlara odenen net temettuyu istemisti
-
şehir dışından sınava giren arkadaşlar, hafta sonu yasağı için herhangi bir belge aldınız mı
-
@elisa bakanlik giris belgesini yolladigi mailde sinav gunleri icin yasaktan muaf olundugu bilgisinin tc no ile ankara valiligi ve gerekli birimlere iletildigini yazmisti.
-
@justinterrogate merhaba kardeşim. Bu sınav giriş belgelerini kaç gün öncesinde gönderdiler acaba ?
-
@ahmet03 cumartesi olacak sinav icin belge pazartesi gunu oglen 2de yollanmis
-
@justinterrogate teşekkür ederim hocam:)