KOSGEB Kobi Uzman Yardımcılığı Alım İlanı 2020
-
200 kişilik il göç asil de olup kazanan var mı acaba?
-
@onuktekin üzüldüm üstat:( daha iyi kapılar tez zamanda açılır inşlh .
-
Sıfır puan neymiş ya. Okuduklarıma hayret ediyorum şu anda. Sürecin ilerleyişini beğendiğim için kosgeb mülakata kalamadığımda üzülmüştüm ancak şu an bana mülakatta sıfır verileceğini düşünüyorum da..
Dışardan hoş görünen kaçırdığıma üzüldüğüm kuruma bak..
Gün gelir hak eden hakkını mutlaka alır dostlar.
Hepimiz adına üzgünüm.
Bu hesabım hep buralarda duracak. Gün gelir de bir gün hakkımızı alırsak şu süreçlerde yaşadıklarımıza dönüp dönüp bakacağım.
Gücüm olduğunda aynı haksızlığı ben de intikam amaçlı başkasına yapmayacağım ancak gençliğimizin şu yıllarında yaşananları da asla unutmayacağım.. -
@karar amin üstad amin inşallah hepimiz için. Allah keşke dedirtmeyeceği güzellikler versin hepimize.
-
@blueberry Öyle, elden gelen bir şey yok. Yolumuza bakacağız.
-
Botla kazakla gittiği için linç edilen arkadaş için de bir şey demek istiyorum. O arkadaşı hiç kimse tanımıyor büyük ihtimal. Belki de durumu yoktu. Olmayınca olmuyor. Belki başka bir özel sebebi vardır. Yani bir şeyden emin olarak gittiyse eyvallah ama bunu bilmeden varsayımlar üzerinden bir şeyler demeyi kendi adıma doğru bulmuyorum. Durumun sebebi yokluksa, Allah kimseyi yoklukla imtihan etmesin. Fakat çok güçlü bir referansın rahatlığıysa Allah'a havale ediyorum.
-
Arkadaşlar ben il bazında 1. Yedeğim genelde 2. Yedek. İl bazında benim önümde atanan çocuğun referansının olmadığına eminim. Benim de yoktu aynı şekilde. Yedeğe kalamayanların puanı 0 oluyor galiba. Kurum benim açımdan güzel bi süreç yönetti. Kısmetim değilmiş olmadı. Burda yazılanlara istinaden yazdım. Referanslı giren var mıdır yok mudur tabiki bilemem. Olabilir de.
-
Farklı mecralarda çok gördüm sıfır alan bu mülakattan. Sanki sistemsel bir şeymiş gibi geldi. Onca kişi sıfır alamaz sanırım. Yapmışlarsa şaşırılmaz elbette. Geçmiş olsun tüm emek veren dostlara.
-
@locke Ben girseydim mülakata muhtemelen ben de sıfır alacaktım. Şimdi dere tepe dümdüz gidiyordum orası ayrı
-
@sucr1 benimde referanslarım alelade bir kişilerdi. Referans kısmını doldurma şartını sağlamak için yazmıştım. Etkili kişiler değillerdi ve benim mülakatım olumlu sonuçlandı. Ülke siyesetinde çok çok kuvvetli bir ismin referans olduğu bir arkadaşım yedeklere bile girememiş. Bunları herkes hakkıyla girdi anlamında söylemiyorum, her mülakatta olduğu gibi bu mülakatta da referansı sayesinde giren kişilerin olması muhtemel görünüyor ama kendimin ve arkadaşımın durumundan yola çıkarak kazanan herkesin veya çoğunluğun referanslarıyla kazandıklarını düşünmüyorum.
-
Diyarbakır için kazanan arkadaş feragat etmeyi düşünüyor mu?
-
@bıktımbuişlerden
Referansı olmayan en az 3 arkadaşım bu kuruma atandı. Kendilerinin söylediklerine göre o gün gelenlerin formlari görmüşler yazan referanslar çok iyiymiş. Ancak kurum referansi olmayandan yana tercih hakkını kullanmış. -
@sucr1 KOBİ Uzmanlığı Yönetmeliği madde 11
Sözlü sınavda, Giriş Sınavı Kurulu üyelerince ayrı ayrı verilen puanların aritmetik ortalaması alınarak
adayın sözlü sınav notu belirlenir. Sözlü sınavda 70 ve üzerinde not alan adaylar başarılı olmuş sayılır. hükmü var. Bende başarısız oldum puanım için aradım sordum. Bende başarısız yazıyor bana 0 puan mi verdiler diye sordum.
Sıfır alan bir tane bile aday yok dediler. İsterseniz itiraz edebilirsiniz doğal hakkınız. Yukarıdaki hükmü söylediler. Başarıli olabilmek için mülakattan 70 puan ve üzeri almanız gerekmekte ve sonrasında Kpss puaninizla ortalama alınıyormus. Eğer mülakat puanı 70 altında ise değerlendirme bu hüküm geregi yapılamadığından başarısız oldunuz dediler.Ama şunu kesinlikle bilin ki sıfır alan bir aday dahi yok diye ısrarla vurguladilar
Herkesin hakkında hayırlısı olsun
Nasıl başka kurumdaymis deyip surecimize devam edeceğizBir gün kesin olacak, yeter ki hayırlı olan olsun.
-
A grubu kadrolar içerisinde kosgeb uzman yardımcılığına kıyasla maaş, çalışma şartları, özlük hakları gibi konular açısından daha avantajlı kurum ve unvanlar nelerdir? bu konularda bilgi sahibi birisi bilgi verebilir mi acaba? benim için daha önce keşfedilmemiş ve yeni bir alan burası. o nedenle hedeflerimi buna uygun olarak belirlemeyi düşünüyorum. yardımcı olup bildiklerini paylaşan herkese şimdiden teşekkür ederim.
-
@onuktekin, içinde söyledi: KOSGEB Kobi Uzman Yardımcılığı Alım İlanı 2020
Botla kazakla gittiği için linç edilen arkadaş için de bir şey demek istiyorum. O arkadaşı hiç kimse tanımıyor büyük ihtimal. Belki de durumu yoktu. Olmayınca olmuyor. Belki başka bir özel sebebi vardır. Yani bir şeyden emin olarak gittiyse eyvallah ama bunu bilmeden varsayımlar üzerinden bir şeyler demeyi kendi adıma doğru bulmuyorum. Durumun sebebi yokluksa, Allah kimseyi yoklukla imtihan etmesin. Fakat çok güçlü bir referansın rahatlığıysa Allah'a havale ediyorum.
Konunun aslını astarını araştırdım. Arkadaş Artvinliymiş adı Do****n. Gayet de hali vakti yerinde insanlar. KOSGEB kurumdaki Karadeniz kültürünü yaşatma noktasında geleneğini devam ettirmiş. Açık açık torpiline güvenmiş yani.
-
@ferhats iş talep formunu orda tekrar doldurttukları için eski formu masanın üzerinde bırakıp giden kişiler vardı. ben de inceledim hepsinin formlarını. benzer durumlar vardı.
o esnada başka bir konu dikkatimi çekti. bu kişiler kendi müsvedde kağıtlarını dahi çöpe atmaya veya katlayıp ceplerine koymaya tenezzül etmeyen ve bunları oldukları yerde bırakıp giden sorumsuzluktaki kişilerdi. eğer o anın heyecanı ile gerçekleştirilen davranışlar değilse küçük ayrıntılar bize her şeyi açıkça gösterebiliyor.
-
@uerdgn1 merhaba hocam , bu alım için yedeklik süreci nasıl işliyor bildiğim süresi 6 ay daha evvel nasıl olmuş acaba ?
Ya da bilgisi olan var mı ilk 5 e kadar sıra gelir mi ? -
Kesinleşen sınav sonucu ve gerekli belgeler yayınlanmış
-
@e104 hayırlı olsun. insan kaynakları dairesi başkanlığı mülakata girdiğimiz binada yer alıyor değil mi? ayrı bir binada değil yani.
-
@distopia05 evet hocam aynı binada. Kazandınız galiba hayırlı olsun