İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi İSKİ Müfettiş Yardımcılığı Alım İlanı 2020
-
@locke Para arzı arttırılması dedim ama sanki o dönemlerde sıkı pp uygulanıyordu diye hatırladım
-
@locke
o soruyu ne yaptınız hocam. hatırladığım kadarıyla atatürk dönemi ve planlı ekonomi dönemine kadar fiyat istikrarından asla taviz verilmedi. en önemli konu fiyat istikrarıydı ve finansman olarak para basılmasına asla başvurulmadı diye biliyorum. o dönemde para basmaya sıcak bakılmadı diye kalmış aklımda ve para arzı artırılmamıştır dedim ben. -
@hicks27 Atatürk döneminin iki önemli politikası, denk bütçe ve sıkı para politikasıydı. O yüzden para arzının arttırılması yaptım ben de.
-
@kullanıcıadı-0 Hocam 4T’de sürelerin sınıflandırılması başlığında hak düşürücü süre örneğinde yazılmış. Soruya da kanun diye başladığını görünce hak düşürücü yaptım bu bilgiden bağımsız.
-
Bir soru daha hatırladım maliyeden. Pişmanlık uygulanmaz diye soruyordu. Cevap Emlak vergisi olacaktı.
-
@kullanıcıadı-0 Net hatırlamıyorum ama sanırım ben de öyle yaptım hocam.
-
İktisat hatırladıklarım
-Para arzının arttırılması
-Eldeki kuş teorisi
-munzam karşılık
-nakit oran 10
-tek fiyat kanunu hepsi
-doğal işsizlik dedim ama şüpheli
-makro iktisat- marjinal maliyet makro konusu değildir ama sorunun hatalı olduğuna inanıyorum Toplam faydada alakasızdı
-faiz artar yerli para değerlenir
-fiyat etkisi
-fiyatlarla ilgilenir falan diyordu Keynesyenler
-Talep miktarı malın kendi fiyatı
-fiyat tüketim eğrisi
-Gte den engel eğrisi türetilir
-eş ürün eğrisinde üretim seviyesi sabit
-üretici rantı denge fiyatı altında arz eğrisi üstünde
-tam rekabet aşırı kar AR=Mr>ac
-Bertrant modeli cournot modeli fiyatından düşük fiyat
- marjinal maliyet makro konusu değildir ama sorunun hatalı olduğuna inanıyorum Toplam faydada alakasızdı
-
@locke
doğrudur hatırlayamadım sınavda mantık yürüterek idari süre dedim ama vergi kanunlarında mantığı kenara koymak gerektiğini unutmuşum bu sefer de
pişmanlığı ben de emlak yapmıştım. -
@hicks27
hocam doğal işsizlik ve marjinal maliyet sorularını ben de öyle yaptım ama benim de kafama yatmadı o sorular. diğer şıklara göre daha mantıklı diye işaretledim.
etki sorusunu ikame etkisi yapmıştım ben. -
@kullanıcıadı-0 Olsun hocam hayırlısı artık. Böyle sınavlara gire gire tecrübe kazanacağız. :))
-
Bir umut az önce insan kaynaklarını aradım sınava kaç kişi katılmadı diye sormak için de bilgi vermediler maalesef.
-
@locke Hocam 1933-1938 yılını soruyor diye aklımda kalmış benimde. Ben dış borçlanma ile ilgili olan şıkkı işaretledim. 1938 yılında Türkiye'nin net dış borcu 1.5 milyar euro diye biliyorum. Hatta nerede gördüğümü dahi hatırlamasam da 1938 yılında İngilitere'den borç alıyoruz diye bir bilgi hatırlıyorum Tamamen beynimin en diplerinde kalmış bilgi ile yaptım o soruyu
-
@muhmul5811 Bir soru da ben yazayım hangisi geriye yürümezlik ilkesinin istisnalarından birisi değildir diye bir soru vardı bende A şıkkında kazanılmamış haklar vardı onu işaretledim. Bildiğim kadarıyla kazanılmış haklar istisna ama kazanılmamış haklara dair bir durum yok.
Muhasebede iki sorunun yanlış olduğunu düşünüyorum birincisi faiz hesaplamada şıklarda 9400, 10500, 12500 falan olan soru, bu soruda cevap çıkmıyordu, bileşik faiz ve basit faiz formüllerini denedim yine de çıkmadı. İkinci soru ise gıda sektörü diye başlayan ve içinde kurumlar vergisi geçen soruydu. Soru maliyeti ne kadardır diye sormuş ama şıkta yüzdeler vardı. Yani cevapsız bir soruydu. Genel muhasebe kısmı ise hiç zorlamayan işlemsiz yapılabilecek sorulardan oluşuyordu. -
@muhmul5811
o sorudan eminim hocam. tam tersi kazanılmamış haklar geriye yürümenin istisnalarından bir tanesi.kazanılmış haklar ile ilgili bir durum yok geriye yürümede.
geriye yürüyen istisnalar;
kamu düzeni
genel ahlak
emredici hükümlerle belirlenen ilişkiler
kazanılmamış haklar
bu dördü dışında uzunca bir şık vardı o olmalı. -
@muhmul5811 Evet 38 olabilir. Tam hatırlayamadım maalesef :))
-
@muhmul5811 Faiz hesaplama sorusunun cevabı 12500 olacaktı bence. 4 yılın sonunda 25920 oluyordu. Faiz oranı %20 idi.
25920/ 1,20=21600
21600/ 1,20=18000
18000/1,20=15000
15000/1,20=12500 şeklinde buldum. -
@kullanıcıadı-0 Hocam O soru Şıklarıyla Bile aynı olan 2009 Kpss çıkmış sorusu Konsensus cevabı emredici hükümler olarak vermiş.
-
@michels27
https://www.mevzuat.gov.tr/MevzuatMetin/1.5.4722.pdf
madde 2-3-4 hocam.
3. madde emredici hükümleri ifade eden madde.
konsensus cevabı yanlış vermiş olabilir bilemeyeceğim. -
@kullanıcıadı-0 galiba o şık eski kanunun uygulanacak maddesi yeni kanunun emredici hükümlerine aykırısı ise gibi bir şeydi.
-
Teamül diye bir şık vardı. O olabilir mi