İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi İSKİ Müfettiş Yardımcılığı Alım İlanı 2020
-
@hicks27
geçit değil mecra hakkı olması lazım hocam o soru.
içtima sorusu fikri içtima
hırsızlıkta gönüllü vazgeçme yok suça teşebbüs olması lazım.
sendikalar dernek olarak kabul edilir. -
@kullanıcıadı-0 Hocam siz maymuncuğun kırılmasını diyorsunuz Galiba o teşebbüstü. Sanki başka bir sorunun cevabıda direk gönüllü vazgeçmeydi aklımda öyle kalmış. Mecra hakkı sorusunda doğrusunuzdur ben işaretlediğimi yazdım. Dernek sendika sorusu maliyeydi galiba kurumlar vergisinde geçen ifadeyi soruyordu
-
Maliye hatırladıklarım:
-Kamu tecihi teorisi parti içi demokrasi
-sosyal transfer öğrenci bursu
-kamu kesimi büyüklüğü harcama/gsmh
-Konversiyon
-devalüasyon para basma değildir
-devalüasyonla ihracat artar
-mutlak yansıma
-kdv Yayılı muamele
-mali anestezi Kdv
-enflasyonla mücadelede öncelikli arzı arttırıcı mı-talep kısıcı mı bilemedim
-operasyonel açık birincik açık+reel faiz ödemeleri toplamı
-bütçe hakkı
-Kamu maliyesi makroekonomik hedefler olmalıydı, mikro yazmışlardı- bütçe ilkeleri belirli gelirin belirli gidere tahsis edilmemesi
-Genel bütçeli olanı soruyordu doğru cevabı bilen var mı Yök-orman genel müdürlüğü özel, sgk vardı bir de düzenleyici denetleyici kurum vardı ama genel bütçeli bulamadım
-iç denetim tüzüklü olan şık
-enflasyon işsizlik stagflasyon
-hangi belgenin olması durumunda Sevk irsaliyesin taşıtta bulundurulmasına gerek yok diyordu Fatura dedim
-Resen tarh
-uzlaşma süresi herhalde hak düşürücüydü
-Tasarruf değer - gelir vergisinde tam dar mükeleff Türkiyede yerleşmiş olmalarına bakılır
-Kurumlar vergisinde Sendika dernek geçer
-doğalgaz elektrik su Vergiyi doğuran olay bunların bedellerinin tahakkuku
- bütçe ilkeleri belirli gelirin belirli gidere tahsis edilmemesi
-
@hicks27 Genel Bütçeli sorusu Sayıştay olacaktı
-
@hicks27 hocam hafızanızın maşallahı var gerçekten tebrik ederim.
kolaydan zora göre sıralarsak bence maliye>iktisat>muhasebe>hukuk -
@locke doğru hocam ben o an ogm ile yök arasında kaldım sayıştayı hiç farketmemişim
-
65i geçen herkes mülakata kalırsa, kpssde 88 üstü puan yapan neredeyse herkes bu sınavda 65 üstü yapar. Çok fazla kişi mülakat kalmaz mı? 130 kişi girdiyse 100 üzeri kişi mülakata kalır gibi sanki..? Yanlış mı düşünüyorum? Çünkü her derseten 16-17 doğru yapılır, yanlışlarda doğruyu götürmüyor.
-
@blcmert Hocam Kitaplardan konuları inceleyince aklıma geliyor mutlaka hepinizinkine gelecektir teşekkür ederim
-
@hicks27 Ben de hızlıca okurken Sayıştay’ı farketmemiştim. Olsun hocam hayırlısı artık. Teşekkür ederiz sorular için ayrıca.
-
@seadorf evet hocam. iskinin mülakat tarihini açıklamamasının nedeni de mülakata kaç kişinin kalacağını sınır olarak belirlememesi. mülakata kalan kişi sayısına göre bir program yapıp mülakatı gerçekleştireceklerdir diye düşünüyorum
-
@hicks27
verginin değiştirilmesi diferansiyel yansıma hocam
enflasyonla mücadelede ben kamu harcamalarının azaltılması yaptım. çünkü kamu harcamaları milli gelire ve enflasyona doğrudan etki ediyor. fakat talebin kısılmasında devreye çarpan mekanizması giriyor. kamu harcamasının kısılmasında birinci aşamada yapılan kısıntı kadar azalma olur fakat talep kısılmasında birinci aşamada da marjinal tüketim eğilimini de dikkate almak gerek. tüketim eğilimi kadar azalma olur yapılan kısıtlamanın hepsi azalmaya neden olmaz. benim görüşüm budur o soru için.
operasyonel açıkta faiz dışı dengeyi gösteren şıktı.
genel bütçe sayıştay hocam.
uzlaşmayı ben idari süre yaptım.
doğalgazda felan kdv için vergiyi doğuran olay teslim ile olur hocam. hizmetin teslimi olmalıydı.
diğer cevaplarınıza katılıyorum. -
@seadorf Sınava zor dedik ama dediğiniz gibi hocam 88 üstünün birbirinden çok farkı yoktur 65 doğru yapmak çok zor değil gibi duruyor umarım mülakata girecek sayısı en fazla 4-5 katı olur. Yoksa kurum sınavının bir mantığı olmamış olacak.
-
@blcmert 1 şubatta yazılı sonuçları açıklanacak 5 şubatta sözlü sınav tarihleri açıklanacak bakalım kaç kişi kalıyor?
-
@kullanıcıadı-0 KDV kanunu madde 10 g bendi '' Su, elektrik, gaz, ısıtma, soğutma ve benzeri enerji dağıtım veya kullanımlarında bunların bedellerin tahakkuk ettirilmesi'' diyor hocam.
-
@kullanıcıadı-0 Uzlaşma hak düşürücü hocam.
-
@seadorf Düzeltme: 1 şubatta sözlü tarihleri de belli olacak, 5 şubatta sözlü sınav giriş belgeleri yayınlanacak
-
@hicks27 bence en az 10 katı olacaktır hocam mülakata kalan kişi sayısı. dediğiniz gibi her ne kadar zor desek de sınava.
Şöyle bir şey olabilir mi: mülakata çok kişi kaldı diyelim kurumda barajı 80 e çekebilir ya da en yüksek puanlı 40 kişiyi mülakata çağırıyorum diyebilir mi ? -
Maliye’de Türkiye Ekonomisi sorusu vardı. 1933 ile 40 arası bir şeyi soruyordu.
-
@locke evet ve iktisatta operasyonel açık sorusu vardı. bu ikisi karışmış gibiydi
-
@blcmert
baktım bahsettiğiniz maddeye haklısınız hocam. ben doğrudan doğalgaz elektrik kullanımını hizmet ifası olarak değerlendirdim. o neden malın hizmetin teslimi dedim. yanılmışım.
@locke
o sorudan emin değilim hocam ya. uzlaşma mükellefin elde ettiği bir hak değil çünkü. idare tarafından düzenlenen bir uygulama uzlaşma. o konuda net bir bilgiye ulaştığınızda paylaşırsanız sevinirim.