Vakıfbank Müfettiş Yardımcısı, İç kontrolör, Uzman Yardımcısı İlanı 2021
-
-
@125478 zamanlar, bağlaçlar, relative ve noun clause ile şart cümlelerini bilmezsen zaten kelime bilginle de okuduğunu anlamazsın. Çünkü sınav tam YDS kıvamında olmasa da yakın geliyor. Gramer de lazım
-
Ben de kendimce şunu söylemek istiyorum, şu an belki herkes alanı yapayım diye kastıracak ama zaten sınava giren kişilerin çoğu halihazırda kpss çalışıyor bir şekilde alan soruları yapılacak ama bu sürecin belirleyicisi bence İngilizce olacaktır çoğu banka sınavında da öyle olduğunu gördüm o yüzden biraz alan çalıştığınız süreden kısıp İngilizce çalışın bence. Tabiki ne olacağı belli olmaz Halkbank gibi bir sınav da olabilir ama son Vakıf sınavının soruları da değişikti açıkçası ama baraj esnemedi yine de pek düşük de kapatmadı diye hatırlıyorum yanlışım varsa düzeltsin daha iyi bilen arkadaşlar
-
@poohdini Ben sadece kendi görüşümü yazdım. Barajın 50 olduğu ve ingilizcesi olmayan biri kısa zamanda sizin dediğiniz konuları bitiremez. En azından baraj üstüne atabilir kendini diye düşünüyorum.
-
Arkadaşlar sınavla ilgili güzel bilgiler vermişsiniz teşekkür ediyorum benim sorum referans konusu sizce çok önemli midir vakıfbank olarak baktığımızda. Sonuçta zaman ve maddi açıdan bir karşılık ayırıcaz. Geçmiş yıllarda vakıfbank mülakat deneyimi olan arkadaşlar bilgilendirirse güzel olur.
-
@poohdini, içinde söyledi: Vakıfbank Müfettiş Yardımcısı, İç kontrolör, Uzman Yardımcısı İlanı 2021
@125478 zamanlar, bağlaçlar, relative ve noun clause ile şart cümlelerini bilmezsen zaten kelime bilginle de okuduğunu anlamazsın. Çünkü sınav tam YDS kıvamında olmasa da yakın geliyor. Gramer de lazım
Taktik çalışmak belki bu kısa süre zarfında daha etkili olur mesela cümlede eğer zaman bağlacı varsa tense uyumu olmak zorunda gibi birçok soru yaptırır şık eletir
-
@125478 Var olan kelime bilgisini gramer ile bütünleştirse sınavı geçme ihtimali daha yüksek. 40 günde 1000 kelime bile ezberlenmez. Bir kelimenin eş anlamlarını ne zaman ezber yapacak? Hangi ara kelimelerle pratik yapacak? İngilizcesi hiç olmayan birinin zaten sınava girmesine gerek yok.
-
@poohdini katılıyorum boşa zaman kaybı olur
-
Arkadaşlar uzman yardımcısı çalışma yeri sadece İstanbul mu ?
İng yok yinede gireyim diyorum belki mülakata çağrılirim umuduyla -
Artık kimin hangi sınava gireceğine de karışılıyor. Bakmayın arkadaşlar bu gibilere. Halkbankası mülakatına 5 ingilizce doğrusu ile kalanlar oldu. Yine yazılı sınavında çok fazla paragraf soruları vardı. Siz elinizden geleni yapıp rakip elemeye çalışanlara karşı da kulağınızı tıkayın.
-
@125478 Dostum Halk Bankası'nda 1000 kişi, bunda 100 küsür kişi mülakata kalıyor. Ot ile samanı ayır bir önce. Kısa süre zarfında kelime ezberlettirip rakip elemeye çalışan sensin. Çıkıp çıkmayacağı bile belli olmayan kelimeleri ezberlettiriyorsun. Zaten ezberleyeme vakit yok. Paragraf sorusunu bağlaç, zaman, isim cümlesi, sıfat cümlesi vs. bilmeden zaten düzgün çeviremezsin. Sınavda sana ilkokul ingilizce paragraf sorusu sormuyorlar. BBC tarzı yerlerden soruyorlar o soruları.
-
@poohdini 100 kişi mülakata kalmıyor. Algıda mı seçicisin yoksa bilerek mi yapıyorsun? 100 kişi sadece müfettiş-iç kontrolör için mülakata kalacak. Uzmanlık için kaç kişi mülakata kalacak belli değil. 200-400-600 ?
-
@poohdini tamam en çok sen biliyorsun... başarılar.
-
@125478 tüm İİBF alınmalı sistemsel bir hata muhtemelen. Ama uluslararası ilişkiler zaten alınması gereken bölümlerin başında geliyor. Neden böyle bir küçümseme yaptınız anlamadım.
-
@mirakar Hocam küçümseme yapmadım. Böyle anlaşıldıysam özür dilerim. Sadece işe alan kurum bir banka olunca ve iktisat bölümü kabul edilmeyince gözüme ilk gelen, biraz bankacılıktan uzak bir bölüm söyleyeyim demiştim.
-
@125478 iktisat almamaları kesinlikle saçmalık olur. Daha doğrusu İİBF ayırmaları saçmalık. Neyse şimdi okudum sanırım sistem düzelmiş hepimize başarılar diliyorum
-
@buslem hocam hukukta sadece özel hukuk artı bankacılık kamu hukuku yok ama maliye seçerseniz vergi tvs vs olacaktır
-
@125478 İngilizce ile alanda barajı geçtikten sonra müfettiş yard. ile kontrolör yard. olarak değerlendirmeye alınıyorsun. Uzman yardımcılığı ise bunlardan sonra değerlendirmeye alınıyor. İngilizce olmadan olmuyor. Bundan dolayı 100 küsür kişi
-
silinmiştir
-
@125478 yalnız baraj kriteri için yazılan yazıda Müfettiş Yardımcılığı ve Kontrolör Yardımcılığı İçin Başarı Kriterleri:
Baraj 1: Yabancı Dil Testi puanı 70’in VEYA Genel Yetenek Testi puanı 60’ın altında olan adaylar
“Müfettiş Yardımcısı veya Kontrolör Yardımcısı” unvanları için başarısız sayılacaktır.
Baraj 2: Yabancı Dil Testi hariç diğer testlerin puan ortalaması 50’nin altında olan adaylar “Müfettiş
Yardımcısı veya Kontrolör Yardımcısı” unvanları için başarısız sayılacaktır.
Yani yabancı dilden ya 70 yada gygk dan 60 üstü mutlak 70 üstü dil şartı yok.