Vakıfbank Müfettiş Yardımcısı, İç kontrolör, Uzman Yardımcısı İlanı 2021
-
@gürkan35 maliyeyi seçenler vergi hukuku falan içinde gelir değil mi ?
-
Kamu yönetimi bölümü için de kabul etmiyor sistem.
-
@kpsssss Benim bölümüm kamu yönetimi ben başvurdum, başka bir sorun olabilir mi sende?
-
@rosebahar06 onu bilmiyorum ama büyük ihtimalle gelir türk vergi sistemi de gelir.
-
Ödeme ekranı gelmiyor, Chrome'u denedim, Microsoft Edge2i denedim beyaz ekranda kalıyor.
-
@gürkan35 Konular arasında vergi hukuku yok ama
-
vergi hukuku, anayasa, idare, ceza yok anladığım kadarıyla beni onaylar mısınız
-
@125478 Keşke vergi hukuku olsaydı da turk vergi sistemi olmasaydı kendi adıma:)
-
@125478 konuları ve soru sayısını nereden görüyorsunuz ? İlanda goremedim ben
-
İngilizce meselesini ve çalışma yeri hakkında kimse neden yardımcı olmuyor
-
@su28a ing meselesine kimse net bir şey diyemez çünkü tamamen şans ve sınavların sonucuna bağlı. Soru sayısı yazmıyordu sanırım ama konular ilanın en altında var.
-
sahte diplomalıları yönetim kuruluna alıp 28 yaş sınırı koymak da müthiş
-
Açıkcası yabancı dil için söylüyorum puanların aşağı yönlü esnek olacağından şüpheliyim sonuçta ilk 100 diyor , halkbank 1000 kişilik ilandı . İlk 100 kişi içinde çok büyük oranda yabancı dil sınavı iyi yapan çok olacaktır .
-
@hunter28 İlk 100 sadece müfettiş-kontrolör için. Uzmanlık için kaç kişi mülakata kalacağı belli değil.
-
@125478 uzman yardımcılığı çalışma yeri İstanbul mu oluyor ? Başka seçenek yok sanırım değil mi
-
Uzman yardimciligi icin alan gyk ve ingilizce barajı 50, mufettislik kısmı için alan 50 ing 70 gyk 60 mı? Barajları biri yazabilir mi
-
Toplamda ders ders kaç soru ayrılmış ing mesela kaç soru olacak ?
-
@su28a Ben ingilizceyi gramer calısıcam ve makale okuycam olduğu kadar artık
-
İlanı hafifçe toplayayim.
1-) Başvuru yaparken iki seçeneğimiz var. 'Müfettiş Yardımcılığı - İç Kontrolör Yardımcılığı' ve 'Uzman Yardımcılığı'. İkisine de aynı anda başvurabilirsiniz.
2-) 'Müfettiş Yardımcılığı - İç Kontrolör Yardımcılığı' mülakatına 100 kişi davet edilecek. 'Uzman Yardımcılığı' mülakatına kaç kişinin çağrılacağı ilanda belirtilmemiş.
3-) 'Müfettiş Yardımcılığı - İç Kontrolör Yardımcılığı' için baraj Yabancı Dil Testinden en az 70 almak, Genel Yetenek Testinden en az 60 almak ve Genel Yetenek Testi ile Alan Testinin ortalamasının en az 50 olması.
4-)'Uzman Yardımcılığı' için baraj Yabancı Dil Testinden en az 50 almak ve Genel Yetenek Testi ve Alan Testi ortalamasının en az 50 olması gerekiyor.
5-) Alan sınavında zorunlu iki dersimiz var: Ekonomi ve Hukuk. Seçmeli olarak ise Maliye ve Muhasebe var. Seçmeli iki dersten birini seçeceğiz.
6-) Konu Dağılımı:
Genel Yetenek: Sayısal İşlemler, Problem Çözme, Görsel Hafıza, Grafik-Tablo Okuma, Sayısal-Sözel Akıl Yürütme
Hukuk: Ticaret Hukuku (İşletme Hukuku, Kıymetli Evrak Hukuku, Şirketler Hukuku), Bankacılık Hukuku, Medeni Hukuk (Kişiler Hukuku,
Aileler Hukuku, Eşya Hukuku), Borçlar Hukuku, İcra İflas Hukuku
Muhasebe: Genel Muhasebe, Bilanço Analizi ve Bankacılığa İlişkin Muhasebe Konuları
Ekonomi: İktisada Giriş, Mikro İktisat, Makro İktisat, Maliye Politikası, Para/Banka/Kredi, Uluslararası Ticaret ve Finansman, İşletme
Ekonomisi
Maliye: Türk Vergi Sistemi, Maliye Teori ve Politikası, Finansman Politikası ve Yönetimi7-) Sınavda kaç soru çıkacağını bilmiyoruz. Dolaylı olarak hukuktan, maliyeden kaç soru çıkar onu da bilmiyoruz.
7-) İlk oturum saat 10.00'da başlayacak. İlk oturumda Genel Yetenek ve Yabancı Dil Testleri var. İkinci oturum 14.00'da başlayacak. Bu oturumda Hukuk-Ekonomi ve seçtiğimiz alan dersinin sorularını cevaplayacağız.
Haddim olmayarak ufak bir tavsiye vermek istiyorum. Yabancı dil sınavı için gramer çalışmak yerine kelime ezberine yönelmek en iyisi. Sonuçta okuduğunu anlama soruları olacak ve ne kadar çok kelime bilirseniz büyük resmi o kadar iyi görebilirsiniz.
-
Müfettişlik çalışma yeri de mi İstanbul