Ticaret Bakanlığı Ticaret Denetmen Yardımcılığı Alım İlanı 2021
-
@mavikot belirleyici olan alan ortak alan olur gibi dediğiniz gibi iki şık arasında çok kaldım ve ua iktisat her şık doğru gibiydi.
-
@mavikot
maliye de o kadar basit değildi. eleyici soruları vardı maliye ve tvs açısından. şanslıyım bazı eleyici sorular yeni baktığım yerlerden gelmişti yaptım. normal şartlarda zorlanılabilecek sorular mesela kpss de felan.
mali federalizm gibi ilk defa duyduğum şeyler de vardı.
açıkçası genel ekonomi ve alanda ilk defa duyduğumuz veya eleyici olan detay sorulara verilen cevaplar belirleyici olacak. güzel sallayan, şanslı olan geçer gibi çünkü kolaylar bu sınava hak kazanmış çoğu kişinin yapacağı, zorlar ise format ile alakasız ilk defa duyulan şeylerdi. o yüzden işin içine fazlasıyla şans girecek bence.
bu nedenle puan tahminim yok malesef. kendim adına umutla sonucunu beklediğim bir sınav da değil şu an. 15 kişi olduğu düşünülürse 65-70 doğru arası taban oluşabilir. 68 diyeyim bana göre. her soru 1,25 puan sanırım.
81,25 - 87,5 puan aralığına tekabül ediyor.
68 doğru ise 85 puan.
hayırlısı bakalım. açıklanınca göreceğiz. -
Yaşam standartlarının belirlenmesi için en iyi gösterge diye bir soru vardı. Onun cevabı reel kişi başına düşen milli gelir mi
-
Aynen hocam katılıyorum size umarım 15 kişi arasında oluruz
-
Tahvil cari değer hesaplamasını yapabilen oldumu ?
-
8 nisanda açiklanacakmış
-
@sedatinho aradınız mı hocam
-
@tomjoad evet
-
@sedatinho Beklemek bizim işimiz
-
Sayıştayın tbmmye sunduğu belgeler diye bir soru hangisini sunmaz diye soruyordu şimdi soruya baktım internetten şıklarda yazan her şeyi sunuyor atladığım bir şık mı var şıklar dış denetim genel değerlendirme raporu faaliyet denetim raporu genel uygunluk bildirimi mali istatistik raporu bir de kitlerle ilgili bir rapor değil miydi? Ben böyle hatırlıyorum ama bunların hepsini sunuyor
-
@whshw Hocam ben iktisattan girdim ama dediklerinizin hepsi var. Ancak KİT ile ilgili rapor ayrı olarak bir isim altında verilmiyor olabilir. Sayıştay Kanununda doğrudan bir isim verilmemiş.
-
@whshw hocam doğru şık kitlerle alakalı olandı
-
Arkadaşlar maliye bölümünde bi soru vardı devlet borçları ile ilgili a şıkkında enflasyonun azalması vardı hatta. B kitapçığı son soruydu. Sizce onun cevabı ne?
-
amortismanlı olan şıkkı yaptım emin değilimenf azaltılması değil de artırılması deseydi onu yapacaktım .
-
@kartalyürekli evet ben de onu yaptım artması gerekirdi ama emin de değilim diğer şıklar da çok alakasızdı
-
@misiko hocam ben enflasyonun azalması yaptım devlet genelde yabancı para üzerinden borçlandığı için enflasyonun fazla olduğu dönemlerde döviz fiyatları TL ye nispeten yüksektir bu nedenle borçlanma maliyeti doğal olarak artar lakin enflasyonun azalmasıyla birlikte döviz fiyatları düşer ve devlet borçları azalır diye düşündüm
-
@mavikot öyle de olabilir böyle düşünmemiştim mantıklı
-
@misiko o soruda dr. Price in otomatik amortisman yoluyla borç yükünün azalmasını sordu gibi geldi bana o yüzden ben amortismanlı şıkkı işaretledim
-
"enflasyon borç verenin aleyhine , borç alanın(devletin) lehinedir "mantığıyla düşünürsek enflasyonun azalması değilde artması gerekiyor diye düşündüm ben
-
@kartalyürekli eğer TL cinsinden borçlanırsa sizin dediğiniz doğru lakin borçlanmalar genelde döviz üzerinden oluyor hazine bile son 2 senedir iç borçlanmayı döviz üzerinden yapıyor