KPSS A Grubu hazırlık yönergesi, yöntemler, kaynaklar vs.
-
A grubuna yönelik araştırmada şu soru aklıma takıldı ; A grubuna hazırlanan bir aday iktisat/işletme/maliye vs bölümü mezunu ise mezun olduğu derside çözmeli, ne mezunu ise o dersleri çözmeli diye yazılar okudum.
Ancak A grubu sınavı işaretlenen derslere göre hesaplanan bir sınav değiil mi ? Mesela bir işletmeci, işletmetyi hiç çözmeden, işletme puan türü istemeyen bir bölümü başvurabilir. Peki bu durumda işletmeci ise işletmeyi, istatistik mezunu ise istatistik çözmek gereklidir diyenler neye dayanarak diyorlar ?
Sonuçta ne mezunu olursanız olun hangi dersleri işaretlediyseniz o puan türü hesaplanacak. Alım yapacak kurum ise, şu şu bölüm mezunları , nitelikler şunlar diyerek ilan verecekler ?
Bu noktada kaçırdığım bir yer mi var ?
-
@Nick bazı kurumlar ilanlarında der ki; u i mezunları için kullanılacak puan türü pbilmem kaç. . İşte istediği o puan türünde u i dersi de olur. O nedenle mezun olunan bölümün dersinin testini çözmek önem arzediyor.
-
@Nick http://forum.tercihiniyap.net/topic/1021/anali̇z-ösym-yeni-sınav-sistemi-nde-kim-hangi-oturumlara-girmeli-hangi-oturumlar-i̇hmal-edilebilir/
@hayalimsgk kardeşimizin dediği gibi bölüm bazlı alımlar da var. Yukarıda ki yazıda biraz daha ayrıntı görebilirsin kardeşim.
-
@Nick dostum bazı kurumlar bölüme göre atama yapabiliyor. Direk iibfli demiyor. Mesela hazine atamaya yaparken bölüm bazlı yapıyor. İktisat diyor 8 kişi diyor p22 diyor. P22 iktisat ağırlıklı bir puan türü.
Şöyle bir dedikodu var ki kurumların ilanını görmeden doğruluğunu teyit edemeyiz. Bundan böyle nerdeyse tüm kurumlar bölüm bazlı alım yapacak. Atıyorum işte toplamda 500 kişi alacak bunu bölüyor. 100 iktisat 100 işletme 300 maliye diyor mesela. Hepsi içinde kendi bölümlerin ağırlıklı olduğu puan istiyor. Dediğim gibi bu bir dedikodu kurumlar 2017 sonrası alımlarını yaparken göreceğiz
-
@arche teşekkür ederim
-
Hukuktan özgün olarak ne önerirsiniz ?
-
@Keymarsh teşekkür ederim. O zaman şöyle bir durum ortaya çıkacak, bölüm bazlı olacak ise herkes kendi alanına daha çok yüklenmesi gerekir diğer alanlara ise fazla çalışmaz. Bu durumda maliyeci maliye ye odaklanır iktisatçı iktisata.
Şuan ki durumda ne bölüm mezunu olursan ol, belirlenen puan türü hangi ders ağırlıklı ise ona göre alım yapılıyor.Eğer bölüm bazlı yapılırsa alımlar, diğer derslere çalışmak eskisi gibi gerekmeyecektir. Yoğun tempo alan derslerine göre beklenecektir.
Bu mantıklı mı olur? Bilmiyorum.
Zaten kpss ye yıllarımızı verip çalıştığımız idrak ettiğimiz şeyler girdiğimiz alanda bir işe yaramıyor. Yani teorik olarak öğrendiklrimizi fiili olarak tatbik etmiyoruz.
Bu sadece bir yarışma. Sadece rekabet. Ülke nüfusunun artması ile de daha zor bir hale geldi. Buna bir çok sebepte ekleyebiliriz.
Yani demem o ki, bizim için en kolay atanma yolu yada işimize gelen hangisi ise o olur inşaêllah. -
@paretowilfredo teşekkür ederim kardeşim
-
@hayalimsgk doğru diyorsunuz rastladım. Ama çok nadirdir. Ekseriyet itibariyle puan türlerine göre yapılıyor.
Hatta, puan türü varsayalım p48 olsun. Bu puan türünden 100 kişi alınacak olsun. Bunun 50 si iktisat 30 işletme 20 si maliye olsun. Burada o puan türünde işletme veya maliye yoksa dahi bir önemi yok. Burda bölüm ağırlıklı değilde kurum sadece kendisi böyle tercih belirlemiş oluyor. Buna rastladım.Buna mukabil, kurum mezun olunan bölüm ağırlıklı puan türünü tercih eder. Personel tercih sayısını buna göre belirler. Ancak dediğim gibi çok nadirdir.
-
Arkadaşlar maliye için soru bankası olarak ne önerirsiniz
-
Arkadaşlar Ispartada yaşıyorum.Elimde suigeneris idari yargı hakimligi ve kpss ye yönelik (Anayasa hukuku ,idare hukuku ,idari yargılama hukuku ,Medeni hukuk ve medeni usul hukuku)tek 990 sayfa kitap var.Guy sınavına hazırlanıyorum isteyene bana dua etmesi karşılığı gönderebilirim.Gerçekten ihtiyacı olan özelden yazsın.Görüşelim.
-
İyi çalışmalar herkese , Türkiye ekonomisi ve büyüme-kalkinma dersleri için KPSS ye yönelik pegem videoları hakkında bilgisi olan var mı ? Veya kaynak önerisi alabilir miyim .
-
@Ülkü 4t maliye , eğer çözdüyseniz pareto nun maliyesi de güzel.
-
Arkadaşlar hukukların hangilerinde değişiklik var acaba? Elimde 2015 basımı soru bankası var ama hangilerinde değişiklik olduğunu bilmediğimden çalışırken muallakta kalıyorum.
-
Sanırım herkes guy sınavının telaşına düşmüş buraya pek bakan yok
-
@BoleynGirl biz bakmaktayız burdayım.
-
@BoleynGirl internette derli toplu olarak degisiklikler olmali dostum onlari bi edin. Ek olarak ticaret disinda bildigim kadariyla ozel hukukta aman aman bir degisiklik.yok. ama kamu hukuku ciddi degisime ugradi. O yuzden muhakkak edin.
-
@hopa-- hocam çok ekstra bir kaynak önerisine gerek yok. Belli bazı kritik ayrımlar var, bunlae üzerinde durulmalı. Türkiye ekonomisi için Cumhuriyet sonrası gelişmeler, kalkınma planları, Atatürk dönemi iktisadi gelişmeler, 1980 sonrası liberal ekonomi politikaları ve 5 Nisan kararları. Bunlar içinde not üzerinden okuma ve 500 civarı soru fazlasıyla yeter.
-
@Antimülakat teşekkür ederim sağolun.
-
@hopa-- önemli değil hocam. Büyüme-Kalkınma içinde aynı metodu uygulayabilirsiniz. 500 soru gerçekten bu dersler için oldukça ideal.