2020 Gelir Uzman Yardımcılığı Sözlü Mülakatları
-
@istanbulsiyasal Öncelikle mulakata kazanmış her arkadaşımı tebrik ederim
Belli bir soru sayısı yok ,hem komisyonlara göre hem de şahsa göre değişen bir durum.Ben guyda toplamda 4 mülakata girdim 4 soru soruldugu da oldu 14 soru soruldugu da.Genelde soruları bilmenizi değil de kendinize olan güveninizi dikkate alıyorlar.E tabiki soruları bilmek bir özgüven verir insana ama oldu ki beklemediğiniz yerden bir soru geldi "şu an hatırlamıyorum" demek yeterli.Hatirlamaya çalışmak için uğraşmayın,ımm..eee..gibi ifadeler kullanmayin bu sizi daha da çok strese sokar.Otururken ceketimin düğmesini acayim,kalkarken kapatayım diye kendinizi sartlamayin,onu çok onemsediklerini düşünmüyorum.Ama ilk girdiginizde üstadlar "buyrun ya da oturun" demeden direkt hop diye oturmayın
Alanınız dışında soru da sorulabilir bu çok çok normal neden bana bunu sordular diye strese girmeyin herşeyi bilmeniz mümkün değil.Alakasiz bı yerden soru geliyorsa bilin ki o nabzinizi ölçmek içindir,dürüst olun,net olun.
Hazırlanırken aynaya bakarak kendinize sorular sorarak çalışın ya da kardesiniz,arkadaşınız varsa karşılıklı olarak soru cevap şeklinde çalışın.
Gerisi nasip arkadaşlar.Aglayarak çıkanın geçtiği,gülerek çıkanın kaldığı çok kişi oluyor o yüzden asla umutsuzluğa kapılmayın.
Referasina güvenenler olacak umursamayin,umudunuzu kıranlar olacak aldırmayın.Ben olduysam herkes olur siz yeter ki isteyin ama önce Allah'tan isteyin.
Aklıma gelenler bunlar yine bir sorunuz olursa cevaplarım.
Allah yar ve yardımcınız olsun -
arakadaşlar yüksek lisans mezunu olmanın kademe ilerlemesine yada maaşa bir etkisi oluyor mu
-
@aytenka YL yapanlara kademe ilerlemesi veriliyor. Lisede hazırlık okumuş olanlara da kademe ilerlemesi verilir.
-
@as-soon-as teşekkür ederim
-
Arkadaşlar defterdarlıktaki gibi komisyonlar yok mu guyda da yoksa 1 ay kala mı belli olur
Tek bir komisyon yapmaz herhalde herkesi -
@sherlock komisyonlar mülakatların başladığı gün belli olur en az 5 komisyon olacaktır daha fazlada olabilir mülakat sabahı gittiğinizde bekleme salonunun panosuna asılır ordan bakıyorsunuz hangi komisyonda olduğunuza sıranız geldikçe 4/6 kişilik gruplar halinda başka bir binadaki bekleme salonuna alınıyorsunuz sonra oradan da komisyonun bulunduğu kapının önüne alınıyorsunuz 4 kişilik gruplar halinde kapının orada sandalyeler oluyor sırası gelen giriyor sonrasında imza yada öncesinde imza atıyorsunuz süreç bu şekilde ilerliyor
-
@sherlock eğitim merkezinin karşısında bir cafe var beraberinizde geldiğiniz kişiler orda bekliyor içeride nakit ödeme gecerli değil kantinden birşeyler alacak olursanız kredi kartından ödeme alıyorlar eskiden nakit aködeme gecerliydi son guyda değişmiş sistem öğle arası için ücretini ödeyip yemekhanesinde yemek yiyebiliyorsunuz normal kıyafetiyle gelip orada hazırlanmak isteyenler için başlangıç bekleme salonunda temiz nezih lavabolar var orada hazırlanılabiliniyor
-
okuyunca bile heyacanlandım
-
@poncik çok teşekkürler
-
genelde mulakat komisyonu kimlerden oluşuyor
-
@aytenka ben de heyecanlandım. ilk mülakatım olacak. komisyon önünde adımı bile söyleyemeyeceğim diye çok korkuyorum. :)) hakkımızda hayırlısı olsun.
-
Ben ezberlemisim soruları nasıl aklıma gelecek cümle kurucam bilmiyorum:)süslü cümlelere gerek var mi acaba kısa şekilde cevabı söylesek ama yok irdelerler sonra detaya girerler sonra bilmedigin ezberledigin ortaya çıkar:)
-
@earth11 sorudur cevaptır bunlar boş hocam, 2 kişi var 1 kişi alacaklar. rakibini eleyebilen guy olacak, ötesi boş
-
@earth11 hocam hangi kaynaktan çalışıyorsun?
-
Silinmiştir
-
@ayemsoso genel tekrar yapıcam şimdi 3 gündür erteliyorum çalışmayı daha başlayamadım:)genel tekrardan sonra mülakat kitabı alır ordan ezber yaparım. sadece alanla da olmuyor malasef alan disi da sorular gelebiliyormus benimde ilk mulakatim bakalım. torpil isi var olmadan nasıl gecerimbende bilmiyorum ama geçenlerde denk gelmiştim sayfada asli var midir bilemiyorum torpili olup geçemeyenler olmayıp geçenler olmuş.sans heralde hangi komisyona dustugun, ilinde girecek olanların seviyesi, çıkan soruların basitligi, komisyondakilere senin itici gelmemen ilk görüş:)çok faktör var diyorum ya meşakkatli bir süreç(psikolojik olarak) olacak ben dik durup net cevaplar vermeye calisicam soruları bilmesemde bilmiyorum derim duruşum sağlam olsun:)bende nerden başlayacağımı bilmiyorum küçük bir tanima bile takip kesin mülakatta çıkar diye boş boş şeylere calısıcam kesin:) ama sınavda gördük ne kadar basit olduğunu komplo teorileri vardı 3 yıl ilan gelmedi zorlarlar diye mulakatinda ayni seyirde olacağını düşünüyorum çok detaya girmeden cikabilecek şeyler üzerine yoğunlaşmak en mantiklisi.çünkü sınav anında çok detay çalışıp kafayı boca etmemek lazim bilmedigin bilmiyorum dersin bildiğine sağlam cevap verirsin.herkesin çalışma stili var ama anlayarak çalışmak lazım sınavda heyecandan ezberide unutabilirsin yani anlayarak ezber :)ama her konudan gelebilir alan disi dahil beni korkutan alandan detay degilde herşeyi sormalari
-
Geçen yıllarda mülakattan ne kadar süre sonra sonuçlar açıklanmış bilen arkadaşlar var mıdır ?
-
@emre01 mülakatlar bittikten 10 gün sonra açıklanır
-
@poncik sağolasın hocam
-
Guy mülakatlarına kimler girer arkadaşlar ?