2 Nis 2021 20:12

@istanbulsiyasal Öncelikle mulakata kazanmış her arkadaşımı tebrik ederim😊
Belli bir soru sayısı yok ,hem komisyonlara göre hem de şahsa göre değişen bir durum.Ben guyda toplamda 4 mülakata girdim 4 soru soruldugu da oldu 14 soru soruldugu da.Genelde soruları bilmenizi değil de kendinize olan güveninizi dikkate alıyorlar.E tabiki soruları bilmek bir özgüven verir insana ama oldu ki beklemediğiniz yerden bir soru geldi "şu an hatırlamıyorum" demek yeterli.Hatirlamaya çalışmak için uğraşmayın,ımm..eee..gibi ifadeler kullanmayin bu sizi daha da çok strese sokar.Otururken ceketimin düğmesini acayim,kalkarken kapatayım diye kendinizi sartlamayin,onu çok onemsediklerini düşünmüyorum.Ama ilk girdiginizde üstadlar "buyrun ya da oturun" demeden direkt hop diye oturmayın😊
Alanınız dışında soru da sorulabilir bu çok çok normal neden bana bunu sordular diye strese girmeyin herşeyi bilmeniz mümkün değil.Alakasiz bı yerden soru geliyorsa bilin ki o nabzinizi ölçmek içindir,dürüst olun,net olun.
Hazırlanırken aynaya bakarak kendinize sorular sorarak çalışın ya da kardesiniz,arkadaşınız varsa karşılıklı olarak soru cevap şeklinde çalışın.
Gerisi nasip arkadaşlar.Aglayarak çıkanın geçtiği,gülerek çıkanın kaldığı çok kişi oluyor o yüzden asla umutsuzluğa kapılmayın.
Referasina güvenenler olacak umursamayin,umudunuzu kıranlar olacak aldırmayın.Ben olduysam herkes olur siz yeter ki isteyin ama önce Allah'tan isteyin.
Aklıma gelenler bunlar yine bir sorunuz olursa cevaplarım.
Allah yar ve yardımcınız olsun 😊