9.Promosyon Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcılığı İlanı (400 Kişi)
-
@aysesal soramam yurt dışında şu an zaten. döndüğümde ziyarete gel dedi o zaman sorarım, haftaya gelir.
-
Arkadaşlar burayı canlandıralım malum sinyaller 9. promosyonun geleceği yönünde özellikler İİBF liler olarak bu olaya sahip çıkalım saçma sapan matematik- istatistik gibi uzaktan yakından alakası olmayan bölümlere kadro gitmesin, sonra puan sıralamasında virgüller için ağlarsınız burda. Bu ülkedeki en büyük mağdur kitle biziz. Başkana İİBF liler kpss öncesi 500 denetmen yardımcısı alım ilanı bekliyor şeklinde cümlelerle tweet atalım arkadaşlar.
-
@iibfci22 istatistikçilere sallamaktan bıkmadınız genellemek olmaz gerçi senin adına konuşuyorum yazık senin boyle düşünmen ne kadar acı verici bencil zihnıyettesin birde bırlık olmaktan bahsetmişsin
-
Emek veren insanlara karşı "Saçma sapan" sıfatı kullanıp, saldırgan tutum içine giren o mesajı doğru bulmuyorum. Modetörlerin kontrol etmesi için işaretledim.
-
@menkul_kiymet @Nolmuyor Bakın böyle hamaset dolu konuşmalarınıza karşı sizinle vakit kaybedecek değilim ,buradaki gerçek İİBF lilerin hepsi benim gibi düşünüyor bu ülkede en çok bizlerin hakkı yeniyor 1 kişilik kadronun gitmesine bile müsademiz yok, bi matematik veya istatistik mezunun bu mesleğe girmesi benim diş hekimliği kadrosuna girmem gibi birşey bu kadro tartışmasız ilk çeko nun hakkıdır sonra diğer iibf fakültesi mezunlarının o yüzden hakkını savunan on binlerce kitle benimle aynı düşüncededir rahat olun hadi başka sayfaya başka yerde şikayet yapın.
-
@iibfci22 sende bu zihniyetinle hak etmiyorsun o kurumu sende başka kapıya istatikçilerde en az ibbfliler kadar çalışıp emek verip hazırlanıyor sınava senin yaptığın bütün emek verenlere bir hakarettir o yüzden uslubunuzu biliniz
-
Dostlar selamın aleyküm. Öncelikle şu konuya bir açıklık getirelim, VMY alımında veya diğer başka populist alımlarda alakasız bölümlere yer verilmiş olması bir gafletti ancak SGK için bunu söylemek çok doğru değil.
Ben kurum içerisinde yer alan birisi olarak İstatistik - Matematik - Aktüerya bölümünün kurum için işlevini gören bilen birisiyim. Bu noktada 'gereklilik' konusunda mantığın varlığını net olarak görebiliyorum.
Basitçe açıklamak icap ederse, kurumun Aktüerya - Fon Daire Başkanlığı mevcut. Bu Başkanlık kurumun en önemli can damarı olan Aktüeryal denge yani Gelir- Gider dengesini izlemek ve bunun projeksiyonunu çıkarmak ile meşgul. Bu kurumun batması ya da çıkması demek. Aktüerya dengesi, mevcut çalışanların mevcut emeklileri finanse etmesi demek ki bu sistemin çöktüğü noktada kurum çöker. Eskiden bu denli elzem değildi çünkü 3 ayrı kurum 3 ayrı bütçe söz konusuydu. Şimdi ise devasa bir yapı ve ülke GSYİH'inin yarısı kadar paranın döndüğü bir organizasyon söz konusu. Bu alanlardan mezun arkadaşların istihdam edilmesindeki yegane gaye ileride kurumun bu alanlarında da faydalanabilmektir.
Çok değil çok kısa bir süre evvel Sayın Bakan'ın danışman/asistan'ları arasında bir İstatistik mezunu bir Denetmen yer aldı.
Benim yegane itirazım şuna ki bu konuda da makul davranılmaya başlandı. %50 oranla bu alanlardan mezun kişi almak beklenen fayda ile oranlandığında anlamsız kalıyor. Bu nedenle azami 1/4 oranla alımlar sağlanırsa bence hiçbir sorun bulunmamaktadır.
Saygılar dilerim.
-
@paretowilfredo hocam çok doğru bir açıklama bence de bir iktisat mezunu olarak istatistik mezunu arkadaşlar da istihdam edilmeli bunda bir sıkıntı yok ancak oranlama doğru olmalı bahsettiğiniz mantık da mesela. bir de siz neden bir yorum da bulunmadınız acaba bu 9. prom duyumuna ya da ben mi kaçırdım sizinde görüşleriniz çok önemli bizim için bi yorum alsak sizden de
-
@Nolmuyor önce ibbf değil arkadaşım iibf bu bir. Kendini güldürme burdaki arkadaşlara bu iki. @paretowilfredo hocam iyi acıklamış ama bana göre 10 iibf ise 1 digerleri olmalı yada olmamalı. Biz senin 100 katın emek veriyoruz okuduğumuz bölümdeki derslere sınav sürecinde de. İnsallah bu kurum kimin hakettiğini farkeder ve zamanla da buna göre hareket eder.
-
@guyman 8 tamamlansın diye bekliyorum kardeşim. Bir masadan kalkmadan diğerine oturmaz kurum sanırım.
-
@iibfci22 tartışmayı uzatmayacağım ben senin gibi düşünmüyorum herkes girsin iibfliside diğer branşlarda senin içinde,allah yolunu açık etsin
-
Allah seninde yolunu açık etsin.
-
@Nolmuyor Allah seninde yolunu açık etsin.
-
@iibfci22 sen hayatında istatistikten hazırlandın mı da 100 katı daha fazla emek veriyoruz diyorsun. Bir kere sende mantık hatası var. Güzel açıklamışsın diyorsun sonrada olmasın diyorsun. Bu senin mantığına göre değilde çıkarına göre olduğu için böyle yorum yapmışsın. Yalandan ÇEKO İİBF diye sıkıp durma. Ama sende suç yok bu bağlamda suç Milli Eğitim Bakanlığının. Mantık derslerine müfredatta biraz daha yer verselerdi senin gibi manzaralarla karşılaşmazdık.
-
iibci22 arkadaşa niye kızdınız anlamıyorum bu ne aç gözlülük arkadaşlar. 2016 kpss ile istatistik alımı yapıldı 100 kişi ve 75 puanla kapattı olası bi alımda yeterli başvuru bile olmayacak 2017 kpss den sonra alsınlar 1/4 kadar ama kpss oncesi alıma gerek yok çünkü 75 üzere adam yok 100 kişiyi geçmez iibf de ise 80 üzeri 1000 den fazla 75 üzeri ise belki 5000 e yakın kişi bekliyoruz yazık size be asıl aç gözlü sizsiniz biraz adalet!!!
admine de katılmıyorum sanki denetmenler aktüarya başkanlığında mı çalışıyolar sanki o dediğin uzmanlar için geçerli teşkilat istatistik aktüarya mezunu uzman yard almalı denetmen değil.... -
Insan bu HIRS karşısında gerçekten şaşırıyor... bence sgk hiç İİBF almasın!
-
@chebyshev Ya sen ne kadar sosyal güvenlik hukuku dersi gördün ne kadar iş hukuku dersi gördün ne kadar idare gördün makro mikro muhasebe burda saymayacagım nice ders sosyal güvenliğin daha doğru dürüst tanımını yapayacak birinin burda böyle konuşması ayıp. Bu ne hırs bu kadar aç gözlülük esasen senin gibi düşünenlere zarar vericektir. Bunu bil. Senin burda yaptığın kasımpaşaya gelip karagümrüğü anlatmak git kendi semtine burda kimse seni dinlemez. Mantığınıda al yanına iktisat fakultesinde 1 sene istatistik aldık biz cok kasma mantığını. Yönetici arkadaşlarda gerekeni yapsın böyle düşününlerle ilgili.
-
Eksi butonu gelmeli bence. Özgürce artı ve eksi vermek istiyoruz @Antimülakat
-
@aslan1453 Ben kurumun yaklasimindan bahsettim. Uzman alinmaai gerektigi kanaatindeyim ama kurumun icinde olarak bir cok idarecisini sahsen taniyan birisi olarak mantigi sizden daha iyi biliyorum.
Bu denli hirs, nefret dogru degil bu tartismanin da herkes nezdinde burada kapanmasini rica ediyorum. Su tartismanin nefreti beslemek hirsi koruklemek disinda hicbir faydasi yok. Bir hak kurumca taniniyorsa bunun acisini hakkin tanindigi kisilerden cikarmanin hicbir anlami yok.
Iibf kitlesi olarak en buyuk problemimiz bu. Eger sikayetci iseniz bu durumdan guzelce organize olun talebinizi iletin yonetime. Muhatabi istatistik mezunu arkadaslar degil bu sozlerin.
Herkese basarilar.
-
@paretowilfredo bence iibfliler işi oluruna bıraksa kpss öncesi alım olucaksa istatistikten alım olacağını sanmıyorum zaten. 75 üzeri 100 kişi başvuru olucak bu kişilerden kimi seçicek.
bende tartışmak istemiyorum önemli olan 8.pro nun biran önce sonuçlanıp 9. pro nun ilana çıkması.