9.Promosyon Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcılığı İlanı (400 Kişi)
-
İnşallah dediğin gibi olur kardeşim
-
p23 83.63 sıralama 1535 gelme ihtimali nedir ?
-
@Çetin 86 küsür kardeşim
-
-
SGK Denetmen Yardımcılığı İlanı ile ilgili genel olarak sorulan sorulara genel bir yanıt verelim;
1-) İİBF için 1200, İstatistik için 400 Kişi Mülakata girecek. Kaçla kapatır konusunda net bir şey söylemek çok zor. Çünkü iki puan türü var. Bunun içerisindeki Kaç kişi P23'ü yüksek olup listede yer bulacak kaç kişi P42 ile başvuracak bilemiyoruz. Dolayısıyla bir puan türünün önünden kaçar kişinin çekileceğini kestirmek nerdeyse mümkün değil. Yılın ilk alımları. Hemen herkes başvuracaktır. Guy olup başvuracak insanlar tanıyorum. Ayrıca SGK için yedekte bekleyenlerin durumu da askıda. Bu da bir faktör. Onlara önerim son günlere kadar beklemeleri. Son günlere kadar durum netleşmezse ancak o zaman başvurmak makul olacaktır.
2-) İİBF P23 ve P42 ile başvuracak. İstatistik P13 ile başvuracaktır.
3-) İİBF'liler P23 ve P42'den yüksek olanıyla başvurmalılar.
4-) İlan nerede? İlan bu gece DPB ve Resmi Gazete'de yarın da SGK'nın sitesinde duyurular kısmında yerini alacaktır. İlanın tek kaynağı şu an için tercihiniyap.net 'tir. Kendi mecralarında kendilerine mâl edenler vardır olacaktır. Siz bizi biliyorsunuz. Siz onları da biliyorsunuz. O nedenle bir şey demeye gerek yoktur.
5-) Başvurular İnternet üzerinden yapılacaktır. Evrak teslimi vs. en son halledilecek konulardır. Başvuruların neticeleri 11 Ağustos 2017 tarihinde kurumca duyrulacaktır.
6-) Nelere çalışmalı?
Verilecek ilanda 4 ana alan dersinin yanısıra kuruma dair bazı konulara da bakmakta fayda vardır. Bu konular İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku konuları ile SG Denetmenlik Yönetmeliği'dir. Bunlara da kısaca göz atınız.
7-) Başvuruda olabildiğince resmi bir fotoğraf kullanın. Sakallı veya çok serkeş bir fotoğraf mülakat esnasında arkaya cv'niz yansıtıldığında size olumsuz bir tavır olarak dönebilir. Mülakatta resmi olarak bıyık ve 657 Sayılı DMK'da ki kısıtlara uyduğu müddetçe uzun saçın bir sorun yaratmaması varsayılsa da mülakata ne kadar sade ve düzgün bir sima ile gidilirse o kadar avantaj sağlayacaktır.
8 -) GUY mülakatı ile çakışma durumu olur mu? Dostlar daha evvel sınavların mülakatların çakıştığı oldu. Bu konuda da kurumlar çok bir adım atmadılar işin açığı. Bu yüzden özellikle Gelir İdaresi Başkanlığı'na durumu bildirmeye çalışın. SGK tarihleri belli orası henüz belli olmadı. Bu çakışmanın önüne geçilmesini sağlamaya çalışın. Eğer çakışacak şekilde duyrulur ise o aşamadan sonra haber yapmak vs. yollara başvururuz. Şu an siz müdahil olun ve siz sesinizi duyurmaya çalışın.
10-) Mülakatta aldığınız puan tercih için esas puanınızdır. KPSS Puanının hiçbir etkisi olmayacaktır. KPSS Puanı sadece başvuru aşamasında sizi listeye sokacak sonrasında geride kalacaktır.
Özetle aklıma gelen durumlara genel bir yanıt vermeye çalıştım dostlar. Allah yâr ve yardımcınız olsun.
-
8.pro'yu kazanıp bu sene girmeyecek ilk 2000de 300 kişi vardır sayıştay olmak için girenler vmy muy olanlar için pek tercih edilecek bir meslek değil oradan da 100-200 kişi elense sıralamaların 1700lere kadar geleceğini tahmin ediyorum rotasyondan kaçanlar için pek ideal bir meslek değil o yüzden geçen senelerde puanlar şaşırttı bu sene de böyle bir şey olabilir
-
@ZeljkObra güzel analizler yapmışsın dostum tebrik ederim
-
@totti Geçen senenin 2015/16 puanlarının kullanması dezavantajını, bu sene p23 puanı ile eşitlediği düşünüyorum.. Sadece 2017 puanının kullanılacak olması ve ilk 1200'ün içerisinde 300-400 kişinin tercih etmeyeceğini düşünürsek, geçen seneye yakın bir puan barajında kapatmasını öngörüyorum.
-
@gökaysah 77,26 820 sıralama. Epey bi geriye atmış dostum. O nedenle 75 altı tahminimi bi düzelteyim. 75'e kadar anca iner gibi görünüyor.
-
@paretowilfredo katılıyorum sana. daha önce 70e çekilmiş olsaydı baraj düşerdi ama bu sefer biraz zor. ben girebilir miyim mülakata sence?
-
@ZeljkObra hocam 2015 puanıyla çok alım oldu 8.pro da sadece 2016 puanı yaklaşık 100-200 de 2015 puanı kullanıldığını unutmamak lazım oyüzden tam bir dengeleme yaptığı söylenemez
-
@Pozitif hocam sizin p 42 kaç
-
@totti Üstad peki siz düşünüyor musunuz? p42'si yüksek olanın, P23'ü düşük.. İkisinden de listeye girebilecek ama sadece birini tercih edecek yüzlerce aday vardır.. P23'ü bağımsız düşünmemek lazım.. Listede p23'ü ile 42'yi geride bırakacak kişi sayısının çok fazla olduğunu düşünmüyorum.
-
@ZeljkObra p23 84 puan alan p42 84 puan alandan sıralama olarak tam 300 kişi geride yani p23 de daha çok kişi 84 ve üzeri almış
-
@ZeljkObra sorun şu hangi puana göre 1500 ve altı olanlar hangisini daha çok dikkate alacaz iki puan arasında çok fark gibi
-
Arkadaslar nacizane tavsiyem hangi sinav olursa olsun basvuru yaparken sizden istenen puan turleri icinden nominal olarak en yuksek puanlisiyla basvurun,cunku sistem siralamaniza gore bakmiyo puaniniza gore siraliyo hangi puan türü olduğunu dikkate almiyo
-
@Çetin Tamm işte bu 300 kişinin kaç tanesi p42'nin önünü kesecek?
Zira p42'si 86 olup da, p23'ü 84 olan birini tanıyorum mesela. Buradaki p23'ün hiçbir kıymeti yok..
Demek istediğim burada p23'ün yarattığı dezavantaj ile 2 senenin puanlarını kullananların yarattığı dezavantaj birbirini dengeleyebilir.
Ha bi önceki alımdaki gibi 1800-1900 arasında kapatmayabilir ama çok da uçuk fark olacağını sanmıyorum -
@Çetin kardeşim p42;81.52.
-
@totti ; Rotasyon kaldırıldı SGK denetmenlikte bilgin olsun.
-